Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΡIΣΤΕΙΔΗ ΣΠΑΝΕΑ ΣΤΗΝ ΕΠΣΑΝΑΜε εξώδικη δήλωση κι επιφύλαξη απάντησε στην αδικαιολόγητη καρατόμησή του από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΑΝΑ ο Αριστείδης Σπανέας.
Με αυτήν καλεί την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής να του απαντήσει γιατί αντικαταστάθηκε, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία που αποκαλύπτουν τις παράνομες παρεμβάσεις του προέδρου της Επιτροπής στο έργο του. Μάλιστα, κοινοποιεί την δήλωσή του στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού / Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία / Επιτροπή Δεοντολογίας.
Αναλυτικά, ο κ. Σπανέας γράφει στην δήλωσή του: «Όπως καλώς γνωρίζετε, μέχρι την πρόσφατη αυθαίρετη αντικατάστασή μου, ασκούσα τα καθήκοντα του αρχιδιαιτητή στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ένωσής σας. Η ευσυνειδησία που έχω επιδείξει στην εν γένει σταδιοδρομία μου αποτέλεσε το γνώμονα στην άσκηση των καθηκόντων μου και στην ΕΠΣΑΝΑ. Ωστόσο, όσον αφορά στα θέματα της διαιτησίας, οι χειρισμοί και η συμπεριφορά του νυν προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Δημητρίου Γιαρένη, ο οποίος ετύγχανε και πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κατά τη θητεία μου, αποδείχθηκαν εντελώς αντίθετοι στους κανονισμούς και τη δεοντολογία.
Απευθύνομαι, λοιπόν, με την παρούσα προς όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΑΝΑ και καθιστώ γνωστές τις παρακάτω αναφερόμενες παρεμβάσεις του προέδρου του δ.σ. στη διαιτησία. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν στο διορισμό των παρατηρητών των αγώνων, κατά τον οποίο ο πρόεδρος του δ.σ. προέβαινε σε αλλαγές προσώπων (των παρατηρητών) αφού είχε ήδη ολοκληρωθεί το πλάνο ορισμού διαιτησίας, χωρίς να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη μου ή έστω να με ενημερώσει. Οι ενέργειες αυτές του προέδρου αποτελούν ευθεία παρέμβαση στη διαιτησία.
Συγκεκριμένα:
α) Στις 24/9/2016 αφαίρεσε τους παρατηρητές από τους ακόλουθους αγώνες: 
- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΣΤΑΜΑΤΑ
- ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΠΡΩΤΕΑΣ
- ΑΕΤΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ - ΑΝΟΙΞΗ
β) Στις 28/9/2016 ομοίως στους παρακάτω αγώνες:
- ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ (στη συγκεκριμένη περίπτωση παρατηρείται ότι σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές αφαιρέθηκε ο παρατηρητής από αγώνα που συμμετείχε η ομάδα Διόνυσος, χωρίς το γεγονός αυτό από μόνο του να δημιουργεί υπόνοιες επίδειξης εύνοιας, πλην όμως η σύμπτωση της απουσίας παρατηρητή σε δύο συνεχείς αγώνες της ίδιας ομάδας προσβάλλει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος).
- ΑΦΙΔΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΤΕΜΙΣ
- ΚΟΥΒΑΡΑΣ - ΔΟΞΑ ΠΟΝΤΙΩΝ
- ΓΕΡΑΚΑΣ - ΚΑΛΥΒΙΑ
γ) Στις 8/10/2016 άλλαξε αυθαίρετα τους παρατηρητές των αγώνων: 
- ΠΡΩΤΕΑΣ Π.Φ. - ΠΑΘΙΑΚΑΚΗΣ, τον αρχικά διορισθέντα από εμένα κ. Σούλο με τον κ. Κατσαδήμα.
- ΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ - ΑΤΛΑΝΤΙΣ, τον αρχικά διορισθέντα από εμένα κ. Κατσαδήμα με τον κ. Σούλο.
δ) Στις 9/10/2016 ομοίως άλλαξε τους παρατηρητές των αγώνων:
- Κ.Α. ΒΑΡΗΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. ΑΧΑΡΝΩΝ, τον αρχικά διορισθέντα από εμένα κ. Κόνιαρη με τον κ. Κατσαδήμα.
- ΜΑΡΚΟ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, τον αρχικά διορισθέντα από εμένα κ. Κατσαδήμα με τον κ. Κόνιαρη.
Στις 8/10/2016 ο κ. Γιαρένης μου είχε παραδώσει μάλιστα και μία λίστα παρατηρητών, που έπρεπε με την απαίτησή του να χρησιμοποιώ, πλην όμως εγώ του τόνισα ότι ο κανονισμός και οι διατάξεις της δεοντολογίας δεν του παρέχουν κανένα τέτοιο δικαίωμα. Τελικώς, η θέση του ήταν ότι αυτός είναι εκλεγμένος και υπέγραψε τη λίστα ενώπιον του κ. Σπαθή, η οποία συμπεριλαμβάνεται στα επισυναπτόμενα της παρούσας.
ε) Στις 12/10/2016 αφαίρεσε εν αγνοία μου τους παρατηρητές από τους αγώνες:
- ΠΑΛΑΥΡΕΩΤΙΚΟΣ - ΚΟΥΒΑΡΑΣ
- ΑΕΤΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ - ΠΑΜΠΑΙΑΝΙΚΟΣ
Στον αγώνα ΚΑΛΥΒΙΑ - ΑΡΤΕΜΙΣ άλλαξε τον αρχικά ορισθέντα από εμένα κ. Παπαδόπουλο αντικαθιστώντας τον με τον κ. Κατσαδήμα.
στ) Στις 15/10/2016 και στις 16/10/2016 άλλαξε με τον ίδιο τρόπο τους παρατηρητές των αγώνων:
- ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - Κ.Α. ΒΑΡΗΣ, τον αρχικά από εμένα ορισθέντα κ. Σούλο με τον κ. Κατσαδήμα. Κατά κόρον εμφανίζεται πάλι το όνομα του κ. Κατσαδήμα σε αντικατάσταση παρατηρητών (συνήθως όπου αντικαθιστά παρατηρητή, τοποθετεί το όνομα του κ. Κατσαδήμα).
- ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΚΟΡΩΠΙ, τον αρχικά ορισθέντα από εμένα κ. Κατσαδήμα με τον κ. Τούντα. Πιθανότατα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν γνώριζε ότι ο κ. Τούντας δεν είχε το δικαίωμα -βάσει του κανονισμού- να ορίζεται παρατηρητής, με αποτέλεσμα να μου ζητήσει μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο γραμματέας κ. Νάκας, να αντικαταστήσω τον κ. Τούντα, που ουδέποτε είχα ορίσει. Η ειρωνεία είναι ότι, κατόπιν αυτού, μου έστειλε και ο ίδιος ο πρόεδρος μήνυμα ότι αν δεν προέβαινα σε αντικατάσταση του κ. Τούντα, δυναμίτιζα το πρωτάθλημα!
Κατά την ίδια ημερομηνία αυθαίρετα αφαίρεσε τους παρατηρητές διαιτησίας από τους αγώνες:
- ΑΓΣΘ Ν. ΜΑΚΡΗΣ - ΠΑΘΙΑΚΑΚΗΣ
- ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΓΕΡΑΚΑΣ
- ΠΑΜΠΑΙΑΝΙΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ - ΦΟΙΒΟΣ (εμφανίζεται νέος διαιτητής χωρίς παρατηρητή).
Αντικατέστησε τον αρχικά ορισθέντα παρατηρητή κ. Στάση με τον κ. Σγουρό και μάλιστα σε αγώνα της ομάδας από την οποία προέρχεται ο ίδιος ο πρόεδρος του δ.σ. (ενώ στις 24/9/2016 είχε αφαιρέσει τελείως τον παρατηρητή από αγώνα της πρώην ομάδας του).
- ΑΝΟΙΞΗ - ΚΑΛΥΒΙΑ
Σε όλα τα ανωτέρω αντέδρασα γιατί αποτελούν σαφείς και ευθείες παρεμβάσεις του προέδρου του δ.σ. στη διαιτησία, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τους κανονισμούς και τον κώδικα δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. και τα οποία θα έπρεπε να τεθούν υπόψη των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Αντ’ αυτού, ο κ. Γιαρένης, αφού πρώτα μου ζήτησε να παραιτηθώ, όταν δεν το έπραξα, προκάλεσε μία αυθαίρετη και παράνομη απόφαση του δ.σ. περί αντικατάστασής μου, χωρίς να παραστώ, ούτε καν να λάβω γνώση της συνεδρίασης. Μάλιστα, όταν σε προγενέστερο χρόνο στις 19/10/2016 κλήθηκα  από τον πρόεδρο να παρευρεθώ στη συνεδρίαση του δ.σ. το μέλος κ. Πέππας με ενημέρωσε ότι η συνεδρίαση αναβάλλεται, χωρίς όμως ουδέποτε να κληθώ στην εξ αναβολής συνεδρίαση. Είναι προφανές ότι αυτό συνέβη για το λόγο ότι η παρουσία μου είχε σκοπό να ενημερώσει τα μέλη του δ.σ. για τις προαναφερόμενες παρεμβάσεις του προέδρου κ. Γιαρένη στον ορισμό των παρατηρητών. Έτσι, πληροφορήθηκα από τον Τύπο την απόφαση περί αντικατάστασής μου, με αιτιολογία τη δήθεν παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας της Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία μάλιστα δεν προβλέπεται στους αποκλειστικά απαριθμούμενους λόγους για την αντικατάσταση των αρχιδιαιτητών, σύμφωνα με τον Κανονισμό.
Επειδή οι παραπάνω πράξεις προσβάλλουν καταφανώς τα οριζόμενα στις διατάξεις των κανονισμών και του κώδικα δεοντολογίας, πλήττουν ταυτόχρονα την αξιοπιστία του πρωταθλήματος της ΕΠΣΑΝΑ και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.
Επειδή έχω καθήκον ως εκ της πριν από την αντικατάστασή μου ενασχόλησής μου με την ιδιότητα του αρχιδιαιτητού να γνωστοποιήσω με την παρούσα τα προπεριγραφόμενα πραγματικά περιστατικά στα μέλη του δ.σ. της ΕΠΣΑΝΑ.
Επειδή προς επίρρωση των ανωτέρω συγκοινοποιώ με την παρούσα τα δελτία ορισμού παρατηρητών πρωταθλήματος ΕΠΣΑΝΑ 2016-2017 και τα έγγραφα αντικατάστασης των παρατηρητών υπογεγραμμένα από τον πρόεδρο του δ.σ., ήτοι συνολικά 14 έγγραφα αριθμημένα από το 1 έως το 14.
Για τους παραπάνω λόγους και με τη ρητή επιφύλαξη παντός εννόμου δικαιώματός μου σας καλώ όπως γνωστοποιήσετε το περιεχόμενο της παρούσας προς όλα τα μέλη του δ.σ. και στους προέδρους των σωματείων της Ένωσης και σας δηλώνω ότι σε περίπτωση άρνησής σας θα προσφύγω σε κάθε αρμόδια αρχή και δικαστήριο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money