Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



Διαιτητική και προεκλογική ήταν η ειδησεογραφία του διημέρου (Δευτέρας και Τρίτης 28-29/9), σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην ΕΠΣΑΝΑ. Την Δευτέρα, στην εβδομαδιαία συγκέντρωση των διαιτητών, έγινε η παρουσίαση των μελών της νέας Επιτροπής Διαιτησίας κι έκανε μάθημα ο Θανάσης Νικολακόπουλος, από την ΕΠΣΑ.
Η κίνηση της πρόσκλησης καθηγητή διαιτησίας από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ενόχλησε τα μέλη του Συνδέσμου, μεταξύ των οποίων υπάρχουν 3 καθηγητές… Όχι ως προς το πρόσωπο (που έτσι κι αλλιώς ήταν επιλογή της ΚΕΔ) αλλά ως προς την πρωτοβουλία της προσφυγής στην ΕΠΟ, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον Σύνδεσμο (εφ’ όσον η νέα διοίκηση λέει ότι θέλει να διατηρήσει αγαστή συνεργασία μαζί του).
Πάντως, ο πρόεδρος της Ένωσης και πρόεδρος της Επιτροπή Διαιτησίας Γρηγόρης Αποστολίδης, αφού παρουσίασε τους συνεργάτες του Μανώλη Ντόμπροβιτς και Κώστα Κώτσαινα, ευχαρίστησε τους διαιτητές που έπαιξαν στα παιχνίδια του περασμένου Σαββατοκύριακου και είχαν γενικά καλή απόδοση.
Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλίας Ντάφλος, ο πρώην πρόεδρος Αριστείδης Σπανέας, τα μέλη του Δ.Σ. Σπαθής, Χαρίσης, Σούλος και όλοι σχεδόν οι διαιτητές της δύναμης της Ένωσης.
Το κλίμα ήταν ήρεμο, συναινετικό και οι συμπεριφορές των διαιτητών (παλιών και νέων) ευγενικές, κι ανθρώπινες. Διεφάνη ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη μερίδα διαιτητών (κυρίως εν ενεργεία), που δεν ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα στα διοικητικά της Ένωσης και κάνουν το λειτούργημά τους συνειδητά κι ανεπηρέαστα, όπως φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν «δέσει» τις τύχες τους με συγκεκριμένα πρόσωπα και βλέπουν τα πράγματα «μαύρα κι άραχνα»!
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γρ. Αποστολίδης, αποκάλυψε ότι είχε άγχος για την εξέλιξη των παιχνιδιών του Σαββατοκύριακου, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του Αρ. Σπανέα, ο οποίος είπε: «Το άγχος το είχατε εσείς, κι όχι οι διαιτητές, που τα πήγαν μια χαρά»! Παράλληλα, ο κ. Αποστολίδης, διευκρίνισε: «Δεν έχουμε πάρει απόφαση για τα ποσοστά των διαιτητών», θέμα για το οποίο δημιουργούνται πολύ συχνά τριβές μεταξύ Ένωσης και Συνδέσμου. Σημειωτέον ότι προχθές δεν συγκεντρώθηκαν τα ποσοστά των διαιτητών για το Σαββατοκύριακο που πέρασε…
Το ίδιο βράδυ (της Δευτέρας) συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ανατολικής Αττικής, υπό την προεδρία του κ. Ντάφλου (αλλά με την απουσία του αντιπροέδρου κ. Μικρόπουλου). Ύστερα από ώριμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, η διοίκηση των διαιτητών αποφάσισε γενικά να συνεργασθεί με την Ένωση αλλά να αποφασίσει για το είδος και τον τρόπο της συνεργασίας, μετά από νέα συνεδρίαση του διευρυμένου διοικητικού σχήματος (εν είδει μικρής γενικής συνελεύσεως), στην οποία θα κληθούν όλοι οι παλιοί διαιτητές-μέλη του Συνδέσμου. Η συνεδρίαση αυτή δεν προβλέπεται να συγκληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα… Η αντίληψη που επικρατεί είναι ότι πρέπει να περάσει λίγος καιρός (15-20 ημέρες), να ηρεμήσουν τα διοικητικά πράγματα της Ένωσης, και μετά να συμφωνηθούν οι νέες συνθήκες συνεργασίας.
Από την πλευρά της, η Επιτροπή Διαιτησίας αναμένεται να «πλησιάσει» περισσότερο, όσους διαιτητές-μέλη του Συνδέσμου θέλουν να συνεργασθούν μαζί της, προσφέροντας εθελοντική δουλειά και συμμετοχή στις υποχρεώσεις της Επιτροπής.

ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΝΕΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Χθες Τρίτη, ήταν η σειρά της νέας Πειθαρχικής Επιτροπής να κάνει το «ντεπούτο» της στα πράγματα της ΕΠΣΑΝΑ. Οι κ.κ. Βασίλειος Παπαβασιλόπουλος, Χρήστος Μοσχόβης και Μιχάλης Φατσής, ανέλαβαν τα καθήκοντά τους και πήραν τις πρώτες αποφάσεις. Μόνο που φαίνεται ότι είναι λίγο άπειροι (τουλάχιστον οι δύο δικηγόροι) και χρειάζονται ταχύρρυθμο σεμινάριο από τον κ. Φατσή. Η υπόθεση των επεισοδίων στα Καλύβια είναι σοβαρή και θέλει ανάλογη αντιμετώπιση.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΥ
Την Δευτέρα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε «κλειστή» συγκέντρωση παραγόντων, φίλων του Γ. Παπαμακάριου, σε χώρο του δημαρχείου Ραφήνας. Απ’ ότι διέρρευσε, το κλίμα που δημιουργήθηκε φάνηκε θερμό, ώστε να προχωρήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στις απαραίτητες ενέργειες, για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Ο κ. Παπαμακάριος έδειξε αποφασισμένος να μην έχει εξάρτηση από «βαρίδια» του παρελθόντος, κι έκανε την πρώτη κλήση δημιουργίας Κίνησης για τις επερχόμενες εκλογές.
Πάντως, στην συγκέντρωση πληροφορηθήκαμε ότι παρευρέθη και ο απών (την ίδια ώρα) από την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Ηλίας Μικρόπουλος, ο οποίος συνεχίζει να εμπλέκεται στα διοικητικά πράγματα της Ένωσης, μπερδεύοντας τα διαιτητικά θέματα με τα διοικητικά της Ένωσης!
Επίσης, την Τρίτη, η δικηγόρος κ. Γρατσία, πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης, πήρε εκ μέρους του Γ. Παπαμακάριου Εισαγγελική παραγγελία για την χορήγηση των πρακτικών της συνεδριάσεως του Δ.Σ. της Τρίτης 22/9/2015. Η εντολή του κ. Εισαγγελέα, διαβιβάσθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης.
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ, βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον δικηγόρο του, για την καλύτερη δυνατή προώθηση του θέματος με τις υπεύθυνες δηλώσεις στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες, είτε της αθλητικής είτε της πολιτικής δικαιοσύνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money