Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ



Το παρασκήνιο στα διοικητικά της ΕΠΣΑΝΑ συνεχίζουν να απασχολούν δημόσια …άλλες ιστοσελίδες. Φυσικά, απασχολούν κι εμάς εδώ στα «Νέα της ΕΠΣΑΝΑ», αλλά κρατάμε «μικρό καλάθι» διότι γνωρίζουμε την αφερεγγυότητα (με ελάχιστες εξαιρέσεις) όσων διοικούν την Ένωση και περιμένουμε τα γεγονότα να πάρουν συγκεκριμένη μορφή εξέλιξης για να «εμπλακούμε» περισσότερο.
Υποβόσκει έντονη φημολογία ότι την ερχόμενη Τρίτη, στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, η μειοψηφία που έχει εξελιχθεί θεωρητικά σε πλειοψηφία, θα ζητήσει την παραίτηση του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Δ.Σ. Οπότε θα έχουμε αναδιάρθρωση του Δ.Σ. και ανάληψη εξουσίας από διαφορετικά μέλη της διοίκησης.
Δημοσιεύουμε, φυσικά, τις επίσημες ανακοινώσεις κάθε πλευράς και φυσικού προσώπου που θέλει να τοποθετηθεί στο θέμα, αλλά δεν υιοθετούμε σενάρια ως προς την θέση που θα λάβουν οι συγκεκριμένοι κύριοι…
Θα κάνουμε, όμως, επιλεκτική αναφορά σε γεγονότα που έχουμε καταγράψει κατά την πολυετή ενασχόλησή μας με τα κοινά της ΕΠΣΑΝΑ, ώστε να καταδειχθεί πώς γράφεται η ιστορία της Ένωσης!
Από επίσημης ενάρξεως λειτουργίας της Ε.Π.Σ. Ανατολικής Αττικής (το 2.002), ο αείμνηστος Στέφανος Βακιρτζής και ο αεικίνητος Γιώργος Φλαμπούρης, καθόριζαν εν πολλοίς τα αποτελέσματα των εκλογών και την διοικητική δομή (και λειτουργία) της Ένωσης. Τα τελευταία χρόνια (από το 2008 και μετά), οι ισορροπίες που είχαν δημιουργηθεί τότε, έπαψαν να υπάρχουν, καθώς αρκετά σωματεία αμφισβήτησαν την λογική των προειλημμένων αποφάσεων. Άλλωστε, η διοίκηση που εξελέγη το 2012, ήταν η πρώτη που δεν ανέδειξε πρόεδρο κάποιον πολιτευτή ή δήμαρχο ή επίσημα υποδεδειγμένο κομματικό στέλεχος κάποιου κόμματος…
Όμως, η εκλογή αυτής της διοίκησης (αρχικά υπό τον κ. Βελτανιώτη και μετά υπό τον κ. Παπαμακάριο) βρέθηκε (εκτός της πρώτης αγωνιστικής περιόδου 2012-13) στην δίνη αντικρουόμενων συμφερόντων και προσωπικών διενέξεων, πέρα από κάθε άλλη προηγούμενη. Ο θάνατος του Στ. Βακιρτζή έφερε επιπλέον σύγχυση στους ρόλους διαφόρων συμβούλων, που είχαν αναλάβει συγκεκριμένους τομείς και νομίζουν ακόμη και σήμερα ότι βρίσκονται σ’ εκείνη την εποχή!
Άλλοι, εκλεγμένοι και μη εκλεγμένοι υποψήφιοι σύμβουλοι, θεωρούν ακόμη και σήμερα ότι «εν δυνάμει» έχουν το δικαίωμα να παίζουν το «παιχνιδάκι» τους, έστω κι αν το αντικείμενό τους είναι ανύπαρκτο! Αρκετά μέλη του Δ.Σ. δεν γνωρίζουν το αντικείμενο που έχουν αναλάβει και γίνονται εύκολα θύματα καλοθελητών συναδέλφων τους, που προσφέρονται να «θυσιασθούν» υπέρ του …κοινού συμφέροντος!
Όλ’ αυτά τα χρόνια, λοιπόν, το ποδόσφαιρο της Ανατολικής Αττικής δεν χαίρει καμιάς εκτίμησης από την προϊσταμένη αρχή, την Ε.Π.Ο. Στους διαδρόμους του κτιρίου της, κυριολεκτικά γελούν όταν ακούν για την …ΕΠΣΑΝΑ. Κι αυτό επειδή η συμπεριφορά πολλών παραγόντων της Ένωσης προς την Ε.Π.Ο. έχει κριθεί τουλάχιστον ως …απορριπτέα (στην ποδοσφαιρική λογική).
Ειδικά, μάλιστα, για τις εκλογές της Ε.Π.Ο. του 2012, οι μνήμες είναι ανυπόφορες και ατιμαστικές για την ΕΠΣΑΝΑ. Άλλο, αν πολύ αργότερα (9/2/2014) ο κ. Νικολάου έκανε την περίφημη ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ένας από τους συμβούλους του Δ.Σ. που στηρίζουν με σθένος τον πρόεδρο της Ένωσης Γ. Παπαμακάριο, του οποίου η βασική προτεραιότητα είναι η συμπόρευση της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. με την προϊστάμενη αρχή, την Ε.Π.Ο., γεγονός που το έχει αποδείξει με όλες τις ενέργειες και αποφάσεις του. Κύριος λόγος που στηρίζω τον Γ. Παπαμακάριο είναι οι άριστες σχέσεις με την Ε.Π.Ο. και τους αξιωματούχους της. Οτιδήποτε ψευδώς μου καταμαρτυρούν, προέρχεται από άτομα που επιθυμούν την διατάραξη των σχέσεων Ε.Π.Ο. – Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. αποσκοπώντας σε ίδιον όφελος. Και όπως λέει μια λαϊκή ρήση “και αλευρωμένος να είναι ο ποντικός …η γάτα τον γνωρίζει”»!
Αρκεί να θυμηθούμε ότι επί διοικήσεως Μαγουλά, οι ίδιοι παράγοντες (Φλαμπούρης, Αποστολίδης, Νικολάου, μαζί με τους Ρουγγέρη και Δεσύπρη) είχαν και πάλι διαφωνήσει λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2012 και είχαν διαχωρίσει την θέση τους από την τότε πλειοψηφία. Ακριβώς την ίδια πολιτική ακολουθούν και σήμερα (λίγους μήνες πριν τις εκλογές), αλλά χωρίς να ενδιαφέρονται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της Ένωσης, όπως η ομαλή έναρξη των πρωταθλημάτων, η προετοιμασία των μικτών της Ένωσης (που δεν έχουν ακόμη κληθεί, λίγες ημέρες πριν αρχίσουν τα σχετικά πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΟ) και γενικά το σύστημα λειτουργίας της Ένωσης, που δεν διαθέτει τις απαραίτητες δικλείδες για να λειτουργήσει επαρκώς!
Βέβαια, οι κ.κ. Φλαμπούρης, Αποστολίδης και Νικολάου, έχουν σήμερα στο πλευρό τους και τους κ.κ. Χρυσάφη και Δεστούνη, οι οποίοι (όλοι μαζί) νομίζουν ότι θα αποκτήσουν «δόξα λαμπρή», αναλαμβάνοντας για 6-8 μήνες την διοίκηση της Ένωσης.
Αλλά και η σχεδόν ανύπαρκτη αντίδραση του κ. Παπαμακάριου, όπως και των υπολοίπων διοικούντων (Τσεβά, Μπέτση, Πέππα, Βελτανιώτη, Ρούσση), τους αφήνει όλους εκτεθειμένους στα σωματεία–μέλη της Ένωσης, που περιμένουν στιβαρή και αποτελεσματική διοίκηση! Άφησαν τον κ. Μικρόπουλο να τους εκθέτει συνεχώς και τώρα βλέπουν τα αποτελέσματα…
Εμείς έχουμε καθαρή την συνείδησή μας, γιατί γράψαμε επανειλημμένως να αλλάξει η σύνθεση της Επιτροπής Διαιτησίας και δεν εισακουσθήκαμε.
Κύριοι, λυπούμεθα που θα το γράψουμε ωμά: «Θα σας φάει ο κακώς εννοούμενος εγωισμός σας. Και τους μεν και τους δε. Με τέτοιες λογικές δεν υπηρετείτε το ποδόσφαιρο της περιοχής»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money