Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ…



Θυελλώδης από την αρχή ήταν η συνεδρίαση του Δ.Σ. που άρχισε περί τις 8.30’ μ.μ. (μετά την αποχώρηση των παραγόντων των σωματείων), καθώς στις πρώτες κουβέντες του προέδρου Γιώργου Παπαμακάριου, δημιουργήθηκε επεισόδιο επειδή ο Γ. Νικολάου «αντιμίλησε» και ο Παπαμακάριος απαίτησε αμέσως την συμμόρφωσή του, με δεδομένο ότι ο Νικολάου είχε φερθεί απρεπώς σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δυο τους 2 ημέρες νωρίτερα… Παραλίγο να έρθουν στα χέρια αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, τα χειρότερα απεφεύχθησαν…
Στην συνέχεια και πριν η διαδικασία προχωρήσει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο πρόεδρος κ. Παπαμακάριος έκανε το «μπαμ» και παρουσίασε 4 υπεύθυνες δηλώσεις των κ.κ. Αποστολίδη, Φλαμπούρη, Δεστούνη και Χρυσάφη, υπογεγραμμένες και σφραγισμένες σε Κ.Ε.Π. (του Φλαμπούρη είχε και το γνήσιο υπογραφής θεωρημένο από Α.Τ.), οι οποίοι δήλωναν σε γενικές γραμμές, ότι θα συμπαρίστανται και θα βρίσκονται «στο πλευρό» του κ. Παπαμακάριου, μέχρι τέλους της θητείας αυτής της διοίκησης της ΕΠΣΑΝΑ, ώστε να διατηρεί καλές σχέσεις η Ένωση με την ΕΠΟ και να υπάρχει ομαλή διοικητική λειτουργία! Διαφορετικά, θα παραιτούντο!
Η εμφάνιση των υπευθύνων δηλώσεων ουσιαστικά «εξαγρίωσε» τους 4 προαναφερόμενους, οι οποίοι ήθελαν με κάθε τρόπο να …«ξεσκίσουν» τον Παπαμακάριο! Αυτός, δήλωσε ότι εφόσον το περιεχόμενο των υπευθύνων δηλώσεων δεν ακολουθεί την πραγματικότητα, θεωρεί ότι αυτοδικαίως και οι 4 έχουν υπογράψει τις παραιτήσεις τους από μέλη του Δ.Σ. και πρέπει να κληθούν οι αναπληρωματικοί εκλεγμένοι σύμβουλοι, να αναπληρώσουν τα κενά και τότε να επαναληφθεί η συνεδρίαση, που έπρεπε να διακοπεί…
Οι εμπλεκόμενοι ξεσηκώθηκαν με έντονες διαμαρτυρίες και έκαναν αντεπίθεση. Δεν δέχθηκαν καμία ευθύνη και κατέφυγαν σε κατάθεση μομφής κατά του προέδρου! Ο κ. Παπαμακάριος έκανε τυπικά γραπτή δήλωση διαμαρτυρίας, κι επιφυλάχθηκε κάθε δικαιώματός του για προσφυγή στα αρμόδια όργανα…

Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ
Οι 8 προχώρησαν σε αναδιάρθρωση του Δ.Σ., όπως ζήτησε ο κ. Βελτανιώτης, και πρότειναν αμέσως για την θέση του προέδρου τον κ. Αποστολίδη. Οι 3 (Παπαμακάριος, Τσεβάς, Μπέτσης) δήλωσαν ότι δεν μετέχουν στην διαδικασία και στην κρυφή ψηφοφορία που ακολούθησε, ο κ. Αποστολίδης έλαβε 7 θετικές ψήφους και 1 λευκή (του κ. Ρούσση), οπότε εξελέγη πρόεδρος.
Με συνοπτικές διαδικασίες (ομόφωνες αποφάσεις των 8) συμπληρώθηκαν και οι θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Ο Δημήτρης Βελτανιώτης σε δήλωσή του στα «Νέα της ΕΠΣΑΝΑ», τόνισε: «Για να μην υπάρχει η παραμικρή ανησυχία στα σωματεία, δηλώνω ότι εγγυώμαι προσωπικά για την ομαλή λειτουργία της Ένωσης, μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της διοίκησης, τον προσεχή Ιούνιο».
Ο κ. Παπαμακάριος παρέδωσε στη νέα διοίκηση τις παραιτήσεις των μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής, τα οποία με την γραπτή τους αναφορά, άσκησαν κριτική σ’ εκείνα τα μέλη της διοίκησης, που δεν βοηθούν και δεν σέβονται (όσο πρέπει) τα σωματεία!
Ο πρώην γενικός γραμματέας Ανδρέας Μπέτσης, δήλωσε ότι παραιτείται απ’ όλες τις θέσεις ευθύνης που κατείχε ενώ παραίτηση -χωρίς να του ζητηθεί- υπέβαλε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Βαγγέλης Τσεβάς, δηλώνοντας αδυναμία συνεργασίας με την νέα διοίκηση. Όταν συμπληρώθηκαν οι νέοι ορισμοί προέδρων των Επιτροπών (όλα τα ονόματα τα έχουμε δημοσιεύσει σε άλλο ρεπορτάζ, που προηγήθηκε) και ανακοινώθηκε ότι η Επιτροπή Διαιτησίας ανετίθετο στον κ. Νικολάου, ζήτησε και πήρε τον λόγο ο αρχιδιαιτητής Ηλίας Ντάφλος, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεργασθεί με τον κ. Νικολάου, τον οποίο στην αναφορά του αποδόμησε με δραματικό τρόπο, θυμίζοντας ότι ήταν αυτός που εξέθεσε την Ένωση στις εκλογές της ΕΠΟ, το 2012, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω για 1-2 χρόνια οι διαιτητές της Ένωσης! Κατήγγειλε ότι ο συγκεκριμένος έκανε παρεμβάσεις στην Επιτροπή και κατέληξε με την επισήμανση ότι εφόσον παραιτήθηκε ο κ. Τσεβάς, δεν υφίσταται πλέον Επιτροπή και αυτοδικαίως τερματίσθηκε ο ρόλος του. Τέλος, υπογράμμισε με έμφαση: « Ο κ. Νικολάου δεν έχει το ηθικό ανάστημα να προΐσταται στους διαιτητές. Αποτελεί μαύρο πρόβατο για την ΕΠΟ»!
Κάπου εκεί, υπήρξε το δεύτερο σοβαρό επεισόδιο της βραδιάς. Ο κ. Χρυσάφης προκάλεσε τον κ. Τσεβά, σχετικά με παρεμβάσεις στην Επιτροπή Διαιτησίας και ο κ. Τσεβάς απάντησε ότι ο ίδιος δεν έκανε ποτέ παρέμβαση. Όμως, ο Χρυσάφης επέμεινε, ρωτώντας: «Μήπως έκανε η σύζυγός σας»; Τότε ο Τσεβάς, ως μαινόμενος ταύρος, όρμησε να επιτεθεί στον Χρυσάφη, οι φωνές ακούστηκαν μέχρι το διπλανό …νεκροταφείο και η κόντρα συνεχίσθηκε για πολλή ώρα, μέχρι να επέμβουν όλοι σχεδόν οι παρευρισκόμενοι στα γραφεία της Ένωσης για να σβήσουν την …φωτιά (που δεν έδειξε να σβήνει)!
Μετά το επεισόδιο και την επιμονή του κ. Ντάφλου για την αδυναμία συνεργασίας με τον κ. Νικολάου και δεδομένου ότι ο Ντάφλος είπε «αν είσαι εσύ Γρηγόρη πρόεδρος της Επιτροπής εγώ παραμένω», ο νέος πρόεδρος και ο Θωμάς Ρούσσης «έπιασαν» τον Γιώργο Νικολάου και τον έπεισαν να αφήσει την συγκεκριμένη θέση, την οποία μας δήλωσε ότι -μεταβατικά τουλάχιστον- αναλαμβάνει ο κ. Αποστολίδης. Όταν αργά την νύκτα ρωτήσαμε τον κ. Ντάφλο, αν αυτό αποτελεί λόγο παραμονής στην θέση του αρχιδιαιτητή, μας δήλωσε: «Αν απομακρυνθεί ο κ. Νικολάου κι από την θέση του αντιπροέδρου, τότε ναι, θα το σκεφθώ πολύ σοβαρά». Πάντως, μας διευκρίνισε ότι θα βρίσκεται στα γραφεία του Συνδέσμου κάθε ημέρα, θα παρακολουθεί αγώνες της Ένωσης, θα παρευρίσκεται κάθε Δευτέρα στην συγκέντρωση των διαιτητών, κι αν του ζητηθεί, μπορεί ακόμη και μάθημα να κάνει. Απλά, δεν μπορεί να εξασκεί τα καθήκοντα του αρχιδιαιτητή.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money