Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ


Το δύσμοιρο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο διοικείται απο ανεπαρκείς παράγοντες

Ο «σεναριογράφος» πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ, ετοιμάζεται να παρουσιάσει το δικό του σενάριο στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, προκειμένου να «υπνωτίσει» τα υπόλοιπα μέλη, για να περάσει την δική του γραμμή πλεύσης και να σώσει την «καρέκλα» του! Κι αυτό πιθανολογούμε ότι θα είναι η αντικατάσταση των δύο μελών της Επιτροπής Διαιτησίας κ.κ. Σπανέα και Κόνιαρη, με δύο πρόσωπα εμπιστοσύνης του Γιαρένη από τον Σύνδεσμο Διαιτητών, ώστε να φανεί ότι επέρχεται εξομάλυνση και στις σχέσεις της Ένωσης με τον Σύνδεσμο!
Στην πραγματικότητα, ο Δ. Γιαρένης θέλει να επαναφέρει την διαιτησία στην εποχή, που ακόμη και ο ίδιος -ως μέλος της Επιτροπής πρωταθλημάτων- επενέβαινε εμμέσως στους ορισμούς, μετέχοντας στην «παράγκα» που είχαν στήσει οι τότε ενδιαφερόμενοι…
Άλλωστε, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ηλίας Ντάφλος, με δική του πρωτοβουλία, έστειλε επιστολή στην ΕΠΣΑΝΑ και ζήτησε συνάντηση του πρόεδρου και του γενικού γραμματέα του Συνδέσμου με τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΣΑΝΑ ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον χώρο, με την δυσλειτουργία της Επιτροπής Διαιτησίας. Μπορεί να προηγήθηκε συνεννόηση των κ.κ. Γιαρένη και Ντάφλου για την συγκεκριμένη ενέργεια του Η. Ντάφλου, ο οποίος σωστά μας είπε σε σχετική συνομιλία ότι «πρέπει να βρεθεί μια λύση και να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο πλευρών, για το καλό της διαιτησίας και της Ένωσης».
Την προσεχή Τετάρτη (ή όποτε κρίνει ο πρόεδρος της Ένωσης) θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, κι εφόσον έχει προηγηθεί η συνάντηση των αντιπροσωπειών του Συνδέσμου Διαιτητών και της διοίκησης της ΕΠΣΑΝΑ, δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις…
Από την άλλη πλευρά, ο αρχιδιαιτητής Αριστείδης Σπανέας έχει συγκεντρώσει τα αποδεικτικά στοιχεία που αναδεικνύουν τον Δ. Γιαρένη σε ψεύτη και παρανόμως λειτουργούντα σε θέματα ορισμού τουλάχιστον παρατηρητών διαιτησίας, για να τον καταγγείλει δημόσια στην χλεύη των σωματείων, περιμένοντας να κληθεί στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Εκεί θα καταθέσει τα στοιχεία που διαθέτει και θα ζητήσει από τα μέλη της διοίκησης να τον δικαιώσουν για την τακτική που ακολούθησε ενώ ο Δ. Γιαρένης τον εξέθεσε στα μάτια παραγόντων της περιοχής και όχι μόνο.
Εξάλλου, υπάρχει κινητικότητα από ορισμένα σωματεία που διαμαρτύρονται για «κακούς ορισμούς διαιτητών» τις τελευταίες εβδομάδες, επειδή το μέλος της Επιτροπής Πέτρος Κόνιαρης δεν είναι κάτοικος της περιοχής, όπως απαιτεί ο νόμος, και ως εκ τούτου πάσχουν από ακυρότητα όσοι ορισμοί έχουν γίνει από το συγκεκριμένο μέλος που «παράνομα μετέχει στην Επιτροπή Διαιτησίας». Πληροφορίες μας έλεγαν ότι κάποια σωματεία κινούνται στην λογική της υποβολής ένστασης πριν την έναρξη του αγώνα της ομάδας τους, στην οποία θα αναφέρουν: «Ενιστάμεθα για κακό ορισμό διαιτητών του αγώνα, λόγω παράνομης συμμετοχής του Π. Κόνιαρη στην Επιτροπή Διαιτησίας»!
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο Δ. Γιαρένης σκέπτεται να αντικαταστήσει μαζί με τον «αντίπαλό του» Σπανέα και τον φίλο του (κατά τα άλλα) Πέτρο Κόνιαρη! Χαρακτηριστικό των ορισμών που ανακοινώθηκαν χθες Παρασκευή, ήταν και η τοποθέτηση των έμπειρων παρατηρητών διαιτησίας Ντάφλου (για ξεκάρφωμα;), Σπαθή και Σπανέα, σε αδιάφορους αγώνες της Β’ κατηγορίας! Πρόκειται αναφανδόν για προσβλητική ενέργεια του Γιαρένη έναντι των συγκεκριμένων, που ποτέ δεν θα έκανε ο έμπειρος Π. Κόνιαρης…
Όπως και νά ‘χει το πράγμα, η προσπάθεια του Γιαρένη για τον εξ ολοκλήρου έλεγχο της διαιτησίας καλά κρατεί, με την συνενοχή και των υπολοίπων μελών της διοίκησης που τον ανέχονται!
* Στην προσπάθεια ελέγχου των διαιτητών εμπίπτει και η συνεχής φημολογία (και πιπίπλισμα του μυαλού των ενδιαφερομένων διαιτητών), ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ θα καταφέρει να επαναφέρει στους πίνακες των αξιολογημένων διαιτητών της ΕΠΟ, τους αδικημένους Μαλαμά, Κορδολαίμη, Πολυχρονιάδη (και όσους άλλους ο ίδιος εμμέσως «κάρφωσε» σε προηγούμενη επιστολή προς την ΕΠΟ) και μάλιστα σε ανώτερη κατηγορία από εκείνη που ήταν πέρυσι! Όμως, αυτά τα πράγματα γίνονται και δεν λέγονται… Άμα -πρώτα ο Θεός- γίνει η αξιολόγησή τους, τότε θα μπορεί να πανηγυρίσει ο Δ. Γιαρένης. Ως τότε, δεν πρέπει να λέει τίποτα. Η σιωπή είναι χρυσός και τα λόγια ανέξοδα. Αλλιώς, υποκρύπτονται συμφέροντα και εκμετάλλευση των διαιτητών, οι οποίοι «τραβάνε το κουπί» κάθε Σαββατοκύριακο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money