Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΑΔΥΝΑΜΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ!

Πλησιάζει το τέλος κι αυτού του διοικητικού σχήματος...




Όλοι οι παράγοντες ομάδων της ΕΠΣΑΝΑ εξεπλάγησαν με την αποκάλυψη της εκπομπής «Δίκη στον ΣΚΑΪ» του Κυριάκου Θωμαΐδη, στην οποία εμφανίσθηκαν δύο αγώνες κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ της περασμένης Τετάρτης (οι προημιτελικοί Κορωπί-Λαυρεωτική και Κρυονέρι-Νικολακάκης), στο δελτίο στοιχηματισμού της μεγάλης εταιρίας «Τipico bet», που έχει έδρα στην Γερμανία αλλά και υποκατάστημα στο Βέλγιο. Το κουπόνι κυκλοφόρησε από το Βέλγιο (και στο διαδίκτυο), σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της εκπομπής.
Φυσικά, πρόκειται για παράνομο στοιχηματισμό αγώνων, που περιελήφθησαν στο συγκεκριμένο κουπόνι χωρίς την άδεια της διοργανώτριας… Αναλυτικά στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμη, αλλά αναμένεται η έρευνα να αποδώσει σύντομα καρπούς.
Σε παρόμοια (σχετικά πρόσφατη) περίπτωση, η ΕΠΣΑ αντέδρασε άμεσα με ασφαλιστικά μέτρα κατά της στοιχηματικής εταιρίας και αλλαγές στο πρόγραμμα αγώνων, με αποτέλεσμα την διακοπή οποιασδήποτε περαιτέρω εκμετάλλευσης του προϊόντος της…

Αρκετοί προτρέπουν την διοίκηση της Ένωσης να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της στοιχηματικής εταιρίας και να ματαιώσει τους σημερινούς α’ ημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου προς διασφάλιση του κύρους των συναντήσεων αλλά από πλευράς διοίκησης ΕΠΣΑΝΑ δεν υπάρχει αντίδραση μέχρι στιγμής, δεδομένης της διοικητικής και παραγοντικής αδυναμίας που επικρατεί στις τάξεις της…

Ο Γιώργος Παπαμακάριος σε δήλωσή του τόνισε: «Δεν βιάστηκα… Άφησα να περάσουν 18 ώρες για να δω τι θα πράξει η υποτιθέμενη ηγεσία της Ένωσης και διαπίστωσα μετά λύπης μου ότι δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση 4-5 αράδων για να στηρίξει τις ομάδες, που βρέθηκαν να ποντάρουν κάποιοι σε παράνομο στοιχηματισμό! Γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά της ΕΠΣΑΝΑ, από ιδρύσεώς της… Επί προεδρίας μου, τέτοιο περιστατικό που δηλητηριάζει το ποδόσφαιρο, δεν είχε συμβεί. Ειλικρινά θλίβομαι που σήμερα συζητείται τέτοιο συμβάν, που ασφαλώς δεν περιποιεί τιμή σε κανένα και πρέπει η ΕΠΣΑΝΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες, από την δικαιοσύνη μέχρι και την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας, για να δούμε ποιοί και που έπαιζαν μέσω ίντερνετ, στοίχημα στο Βέλγιο με ομάδες της Ένωσής μας. Οφείλουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να λάμψει η αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν η ΕΠΣΑΝΑ, να μην έχει καταδικάσει ακόμη το θλιβερό αυτό γεγονός».

Ο Γ. Φλαμπούρης είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία: «Πρώτη φορά το ακούω και πρέπει να βρούμε πως παίχτηκαν αυτά τα δύο παιγνίδια… Η ΕΠΣΑΝΑ θα προσφύγει στην δικαιοσύνη».
Ο πρόεδρος του Κορωπίου Παναγιώτης Πάντου, είπε: «Θα βρούμε την άκρη… Κανείς δεν μπορεί να αμαυρώσει την ιστορία μας, ούτε τα νέα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα μας. Προκριθήκαμε δίκαια, κι εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτε περί παράνομου στοιχηματισμού. Θα έπρεπε η ΕΠΣΑΝΑ να μας προστατέψει, παρότι εμείς θα κινηθούμε νομικά για να χυθεί άπλετο φως».
Επίσης, το Δ.Σ. του Α.Ο. Κορωπίου σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το Δ.Σ. του Α.Ο. Κορωπίου γνωστοποιεί ότι αγωνίζεται με νέα παιδιά, κάνοντας πρωτίστως αθλητισμό. Το Δ.Σ. του Α.Ο. Κορωπίου απαρτίζεται κυρίως από τους γονείς των αθλητών και συνεπώς διάφορες φήμες που κυκλοφόρησαν περί στοιχήματος, δεν μας αγγίζουν. Παρακαλούμε να επέμβει η δικαιοσύνη, για να χυθεί άπλετο φως σε οτιδήποτε μη σύννομο. Επίσης, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της ΕΠΣΑΝΑ για την προστασία των σωματείων μελών της».

Ο πρόεδρος του Κρυονερίου Γιάννης Νάκας, υπογράμμισε: «Προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη και ζητάμε την προστασία της ΕΠΣΑΝΑ, όπως έπραξε σε ανάλογη περίπτωση η ΕΠΣΑ με τις ομάδες της. Το μυαλό μου όμως πάει παρακάτω: Μήπως άρχισαν τα χτυπήματα κάτω από την ζώνη λόγω των εκλογών στην Ένωση; Ο Νικολακάκης, ομάδα ανώτερης κατηγορίας, μας κέρδισε δίκαια με μια άριστη διαιτησία από τον Μαλαμά».
Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Διαιτητών σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Να λάμψει η αλήθεια. Κανένας δεν μπορεί να μπερδέψει τους έντιμους και ικανούς διαιτητές μας, στα κερδοσκοπικά του παιχνίδια, μέσω παράνομου στοιχηματισμού. Καλούμε την Ένωση να αναλάβει πρωτοβουλία διαλεύκανσης της σοβαρής αυτής υπόθεσης».
Αμέσως, υπήρξε στο διαδίκτυο και σχετικό ερώτημα με υπονοούμενο (για όσους γνωρίζουν τα πράγματα από πολύ κοντά), το οποίο γράφει: Για αυτό ο ποντικός, ο φιλόσοφος και κάποιοι από τους γνωστούς αυλικούς επεδίωκαν με τόσο σθένος την ανατροπή;
* Το αποκαλυπτικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ εδώ: http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=270029 (στο λεπτό 45’50’’).

ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ
Θορυβημένη -επιτέλους- από τις πολυποίκιλες αλλά πολύ έντονες αντιδράσεις παραγόντων και σωματείων, η διοίκηση της Ένωσης εξέδωσε μετά τα μεσάνυκτα την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί από τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή “Δίκη στον ΣΚΑΙ” του Κυρ. Θωμαΐδη, στην οποία αναφέρθηκε ότι 2 αγώνες Κυπέλλου Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. συμπεριλήφθησαν στο δελτίο στοιχηματισμού αλλοδαπής εταιρείας, η Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. ξεκαθαρίζει πως θα προβεί άμεσα στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, θα προστατέψει τα σωματεία της, τους διαιτητές της και τις διοργανώσεις της. Ήδη έχει δοθεί εντολή στους νομικούς συμβούλους της Ένωσης, να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση του κύρους της Ένωσης και των διοργανώσεών της».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money