Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

H TΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ!


Στην 5η προσπάθεια τα κατάφερε! Η Τριγλία Ραφήνας νίκησε 1-0 τον Νικολακάκη στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ, που διεξήχθη την Τετάρτη 24/2/2016 στο στάδιο Βάρης, μπροστά σε 1.000 περίπου θεατές και αναδείχθηκε κυπελλούχος περιόδου 2015-16.
Σε προηγούμενους 4 τελικούς είχε αποτύχει. Ήδη, η Τριγλία πήρε το Κύπελλο και το μετέφερε στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου.

ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ 1–0
Οι κυπελλούχοι πέτυχαν τον πρώτο στόχο τους στην εφετινή αγωνιστική περίοδο. Χωρίς να εντυπωσιάσουν με την εμφάνισή τους, οι Τριγλιανοί είχαν ελαφρώς καλύτερη απόδοση από τους αντιπάλους τους και κορυφαίο παίκτη τον Θωμά Βασιλείου, ο οποίος τους οδήγησε στην νίκη!
Για τον Νικολακάκη ήταν μια ήττα στις λεπτομέρειες, καθώς η ομάδα του δεν υστέρησε καθόλου σε απόδοση απέναντι στην φημισμένη και μια κατηγορία ανώτερη αντίπαλό του!
Η κρισιμότητα και η σημασία ενός τελικού Κυπέλλου, δεν επέτρεψαν στις ομάδες να παίξουν «ανοιχτά» και τα συστήματα των προπονητών είχαν βασικό στόχο να διαφυλάξουν τις άμυνες. Αναπόφευκτα, η ουσία -που ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου- καθόρισε και το θέαμα, που μπήκε σε δεύτερη μοίρα.
Η Τριγλία απείλησε για πρώτη φορά στο 8’ με διαγώνιο πλασέ του Μέγα, μόλις άουτ. Συνέχισε να διατηρεί την κατοχή, με καλή κυκλοφορία και στο 17’ ο Σαγανάς παραλίγο να εκμεταλλευθεί λάθος του Κολιάκη. Ο Νικολακάκης αντέδρασε στο 19’ με σουτ του Μουκάνη που απέκρουσε ο Δήμιζας και στο 28’ ο Εγιουρούμ κέρδισε έμμεσο φάουλ εντός περιοχής (πιο κοντά από το ύψος του πέναλτυ) αλλά κτυπήθηκε άσχημα και η ευκαιρία χάθηκε (οι παίκτες διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας επανάληψη του κτυπήματος και μάλλον είχαν δίκιο)!
Η Τριγλία επανήλθε στο 34’ με πλασέ από καλή θέση του Βασιλείου (έδιωξε με τα πόδια ο Κολιάκης), στο 36’ με κτύπημα φάουλ του Κόντη (μπλόκαρε ο Κολιάκης), στο 42’ με σέντρα του Κότσι και κεφαλιά του Σαγανά λίγο ψηλά άουτ, ενώ στο 45’ ο προωθημένος Δάρρας, μόνος μετά από σέντρα του Βασιλείου, δεν είδε δίπλα του τον αμαρκάριστο Σαγανά, κι έκανε άτσαλο πλασέ άουτ!
Στο β’ ημίχρονο ο Νικολακάκης πίεσε περισσότερο και δημιούργησε καλές ευκαιρίες. Πρώτα με τον Μουκάνη στο 51’ που σούταρε από πλεονεκτική θέση ελάχιστα ψηλά άουτ, στο 56’ με τον Παπιδάκη (κτύπημα φάουλ απέκρουσε ο Δήμιζας) και στο 59’ με κεφαλιά του Πιτσούνη (σε σέντρα του Μουκάνη) που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Δήμιζας. Στο μεταξύ, οι δύο αναγκαστικές αλλαγές των κεντρικών αμυντικών του Νικολακάκη (στο 41’ και στο 50’), επέφεραν σχετική δυσαρμονία στο παιχνίδι της ομάδας.
Πάντως, στο 69’ ο Πιτσούνης παραλίγο να σκοράριζε από πολύ πλάγια θέση (κοντά στην γραμμή του άουτ), με έξυπνο πλασέ που απεσώβησε με περισσή ενάργεια ο Δήμιζας!
Στην αντεπίθεση της χαμένης ευκαιρίας του Πιτσούνη, η Τριγλία «προειδοποίησε» τον Κολιάκη, που αναγκάσθηκε να βγει μακριά από την εστία του για να προλάβει τον νεοεισελθόντα Μιχ. Παπαδόπουλο. Και στο 78’ επετεύχθη το γκολ που έκρινε τον αγώνα. Προήλθε από το κέντρο, που βρήκε τους αμυντικούς του Νικολακάκη εκτός θέσης. Ο Τσέπας έδωσε στον Καραδέμητρο, αυτός πιο μπροστά στον Βασιλείου, που «άνοιξε» δεξιά του στον Μιχ. Παπαδόπουλο, ο οποίος πλάσαρε τον εξερχόμενο Κολιάκη, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να του κλείσει την ορατότητα προς το τέρμα (1-0)…
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Νικολακάκης έδωσε ότι είχε, βγήκε μαζικά στην επίθεση, αλλά η Τριγλία με την εμπειρία και την ποιότητά της κράτησε το αποτέλεσμα, που της χάρισε το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της! Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε δικαιολογημένα ο Θωμάς Βασιλείου. Ο «δαιμόνιος» μεσοεπιθετικός της Τριγλίας έκανε όλο το παιχνίδι της ομάδας του, αναστατώνοντας την άμυνα του Νικολακάκη και στο 79' έδωσε την καθοριστική πάσα στον σκόρερ για το 1-0!
Καλή η διαιτησία της Ελένης Αντωνίου (Σπυρόπουλος, Γκόντα). 4ος διαιτητής: Αντιπαριώτης.
ΤΡΙΓΛΙΑ (Ηλίας Καλοπήτας): Δήμιζας, Σολδάτος, Μεϊμάρογλου, Δάρρας, Τσέπας, Σκαφίδας, Μέγας, Κόντη (57' Καραδέμητρος), Κότσι, Βασιλείου (88' Σιάννης), Σαγανάς (65' Μιχ. Παπαδόπουλος).
ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ (Κώστας Βρεττός): Κολιάκης, Δαμιανίδης, Νίκας, Νικ. Παπαδόπουλος, Τσαπανίδης (50' λ.τρ. Παπιδάκης), Τέρζιεφ (41' λ.τρ. Πανίδης), Καλέρης (83' Νταγιάντας), Μητσέας, Εγιουρούμ, Πιτσούνης, Μουκάνης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money