Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ




















«Δεν μας ψηφίσατε; Δεν θα παίζετε», φέρεται να λένε οι Δούρος και Μπριάκος στις ποδοσφαιρικές Ενώσεις.
Ερώτημα: Αντέχει τέτοια κόντρα ο Γ. Σαρρής και το Δ.Σ. της ΕΠΟ;
Ιστορικά ο νικητής μιας αναμέτρησης έχει κριθεί από τη συμπεριφορά απέναντι στους ηττημένους. Αν η συμπεριφορά είναι γενναιόψυχη, δίνει μεγαλύτερη αίγλη στη νίκη και –το κυριότερο– ενώνει νικητές και ηττημένους. Νικήτρια στις εκλογές της ΕΠΟ ανακηρύχθηκε η παράταξη του Γιώργου Σαρρή. Ο ίδιος με δηλώσεις του τόνισε ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και όλες οι Ενώσεις θα αντιμετωπιστούν με τα ίδια κριτήρια. Ισχύει όμως αυτό;
Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Διαιτητών Λάρισας διαμαρτύρεται για τον μη ορισμό των διαιτητών Λάρισας στα εθνικά πρωταθλήματα από την ΚΕΔ/ΕΠΟ, θεωρώντας ότι οφείλεται στην επιλογή που έκανε η ΕΠΣ Λάρισας στις εκλογές της ΕΠΟ. Στρέφεται δε κατά των Δούρου και Μπριάκου για την πολιτική που ακολουθούν στους ορισμούς. Παρόμοιες καταγγελίες για αποκλεισμό των διαιτητών της Ένωσής του από τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων, έκανε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας.

Τα βάζουν με Δούρο και Μπριάκο
Για τους αρχιδιαιτητές ανέφεραν τα εξής: «Με την έναρξη των φετινών εθνικών πρωταθλημάτων, που συνέπεσε με τις εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στις οποίες ο Σύνδεσμός μας, αλλά και όλοι οι Λαρισαίοι διαιτητές ουδεμία ανάμειξη είχαμε, φυσικά από έλλειψη ενδιαφέροντος, γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, απαράδεκτης και εσκεμμένης παραγκώνισης των διαιτητών μας από τα διαιτητικά όργανα που ορίζουν τους διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των αγώνων. Τέτοιου είδους αντιδιαιτητικό φαινόμενο δεν μας βοηθάει η μνήμη μας να συναντήσουμε στο βαθύ παρελθόν της διαιτησίας και της λειτουργίας του Συνδέσμου μας. Γίναμε μάρτυρες πολλών και δυνατών αντιπαραθέσεων σε προεκλογικές και μετεκλογικές «συγκρούσεις» αντιπάλων «παρατάξεων» στη διαιτησία παλαιότερα, αλλά και στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια.
Τόσο ρεβανσισμό, τέτοια ακατανόητη εκδικητικότητα σε βάρος ατόμων, που ουδεμία σχέση έχουν με καμιά διαμάχη, όπως αυτή που δέχονται σήμερα οι αξιολογημένοι στα εθνικά πρωταθλήματα Λαρισαίοι διαιτητές, δεν υπάρχει για να θυμηθούμε.

Το λυπηρό στην όλη απαράδεκτη αυτή ιστορία είναι το γεγονός ότι την απάνθρωπη «καρατόμηση» και τον αποκλεισμό των διαιτητών μας, επιβάλλουν με τους ορισμούς τους, δύο διαιτητικά άτομα, οι κ.κ. Γεώργιος Δούρος και Αθανάσιος Μπριάκος, που ορίστηκαν από τον πρώην Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ. και νυν της Ε.Π.Ο, για να κάνουν τους ορισμούς διαιτητών και παρατηρητών και είναι άνθρωποι που φόρεσαν τη διαιτητική στολή και αξιολογήθηκαν στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες και έπαιξαν σ’ αυτές, ακόμη και όταν ο Σύνδεσμος από τον οποίο προέρχονται, βρίσκονταν σε αντίθεση ή «κόντρα» με τα διαιτητικά όργανα ή την ΕΠΟ.
Και ειδικά ο κ. Δούρος, δεν θα πρέπει να ξεχνάει τη Λαρισινή καταγωγή του ανθρώπου που του εμπιστεύθηκε το σήμα και την κατάταξή του στους αξιολογημένους πίνακες της Α’ εθνικής, παρά την τεράστια «κόντρα» που είχε τότε με τον Σύνδεσμο της Κορίνθου.
Σε όλους τους αναγνώστες της παρούσας διαμαρτυρίας μας, θα υπάρξει ασφαλώς η σκέψη, ότι οι κ.κ. Δούρος και Μπριάκος «εντέλλονται» και εφαρμόζουν την παράλογη τακτική της παραγκώνισης των Λαρισαίων διαιτητών. Θα θυμίσουμε μια σοφή κουβέντα του μεγάλου δάσκαλου της διαιτησίας, αείμνηστου Πέτρου Τζουβάρα: «Όποιος διαιτητάνθρωπος "εντέλλεται" από τον οποιονδήποτε, θα πρέπει άμεσα να απομακρύνεται από το λειτούργημα της διαιτησίας»!

Πριν και μετά
Είναι γεγονός ότι υπήρχε μια διαφορετική αντιμετώπιση από τους αρχιδιαιτητές προ των εκλογών. Κατά τη γνώμη μας εσφαλμένη, αλλά ας πούμε ότι οφειλόταν στις λεγόμενες εκλογικές κινήσεις. Μετά τις εκλογές, όμως, δεν είναι δυνατόν επί μία 4ετία να εξαφανιστούν από τον χάρτη 20 Ενώσεις που ψήφισαν τον Βασίλη Γκαγκάτση. Ο Β. Γκαγκάτσης μπορεί να εξαφανιστεί, οι Ενώσεις όμως θα παραμείνουν. Αν προσπαθήσουν ο Γιώργος Σαρρής και το Δ.Σ. της ΕΠΟ να τους πείσουν ότι θα διοικήσουν σωστά και χωρίς ρεβανσισμούς, τότε θα τους κερδίσουν. Αλλιώς θα έχουν μια 4ετία έντονης αντιπολίτευσης, κάτι το οποίο δεν το θέλουν αλλά κυρίως δεν το αντέχουν...

                                                                            (Από την «ΑΠΟΨΗ» του Σαββατοκύριακου)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money