Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Δ.Σ. ΜΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 6-5 ΣΕ …9-2!















Πραγματοποιήθηκε η αναδιάρθρωση της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΑΝΑ, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 15/11. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Γιώργος Παπαμακάριος, δέχθηκε τις υποψηφιότητες και εισηγήθηκε τις προτάσεις του για τοποθέτηση συγκεκριμένων μελών του Δ.Σ. σε συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης.
Σε ότι αφορά τις θέσεις στο Δ.Σ. και την Εκτελεστική Γραμματεία, ομόφωνα (με 11-0 ψήφους) υπερψηφίσθηκαν οι μοναδικές υποψηφιότητες, ως εξής:
Α’ αντιπρόεδρος: Τσεβάς Ευάγγελος.
Β’ αντιπρόεδρος: Χρυσάφης Σταύρος.
Γενικός Γραμματέας: Ρούσσης Θωμάς.
Αναπληρωτής γεν. γραμματέας: Νικολάου Γεώργιος.
Ταμίας: Φλαμπούρης Γεώργιος.
Αναπληρωτής ταμίας: Μπέτσης Ανδρέας.

«Το καλό της Ένωσης»   
Ο κ. Παπαμακάριος αφού έκανε γνωστό το αυτονόητο, δηλαδή ότι εννοείται πως όλοι οι πρόεδροι και τα μέλη των Επιτροπών της προγούμενης περιόδου, είναι αυτοδικαίως παραιτημένοι, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: 
«Πρόθεσή μου είναι οι πρόεδροι των Επιτροπών, να δημιουργήσουν ένα Δ.Σ. που θα συνεργάζεται μαζί μου για το καλό της Ένωσης». Στη συνέχεια πρότεινε τους υποψηφίους της επιλογής του για κάθε αρμοδιότητα. Κατόπιν ανοικτής ψηφοφορίας τα μέλη του Δ.Σ. που εξελέγησαν ως πρόεδροι των προβλεπομένων από το καταστατικό Επιτροπών, ήταν οι ακόλουθοι:
Επιτροπή Πρωταθλήματος: Δημήτρης Δεστούνης.
Επιτροπή Κυπέλλου: Γιώργος Φλαμπούρης.
Επιτροπή Διαιτησίας: Βαγγέλης Τσεβάς.
Επιτροπή Υποδομών: Ανδρέας Μπέτσης.
Τεχνική Επιτροπή: Γιώργος Νικολάου.
Επιτροπή Παρατηρητών: Βαγγέλης Τσεβάς.
Επιτροπή Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Α. Μπέτσης και Σταύρος Χρυσάφης.
Επιτροπή Ασφάλειας και Πρόληψης Βίας: Δημήτρης Βελτανιώτης.
Οικονομική Επιτροπή: Γιώργος Φλαμπούρης.
Υγειονομική Επιτροπή: Δημήτρης Δεστούνης.
Επιτροπή Στατιστικής και Γηπέδων: Θωμάς Ρούσσης.
Επιτροπή Προμηθειών: Δημήτρης Βελτανιώτης.

Συνεργασία και λειτουργικότητα
Σύγχυση δημιουργήθηκε όταν ο πρόεδρος Γ. Παπαμακάριος πήρε «επάνω του» την τοποθέτηση του Γ. Νικολάου στη θέση του Γρ. Αποστολίδη, για την Τεχνική Επιτροπή (έχει την ευθύνη των Μικτών), τονίζοντας ότι έκανε αυτή την πρόταση για λόγους καλύτερης συνεργασίας και λειτουργικότητας του διοικητικού συμβουλίου. Νωρίτερα, είχε προτείνει τον κ. Αποστολίδη για πρόεδρο της Επιτροπής Ασφάλειας και Πρόληψης Βίας.
Ο κ. Αποστολίδης πήρε τον λόγο και καταφέρθηκε στον πρόεδρο και σε άλλα μέλη του συμβουλίου, θέτοντας υποψηφιότητα, κι αυτός για την ίδια θέση. Στην ονομαστική ψηφοφορία, μόλις διέκρινε ότι δεν είχε περιθώριο εκλογής, ο Γρ. Αποστολίδης παρενέβη στη διαδικασία και δήλωσε παραίτηση όχι μόνο από την υποψηφιότητά του αλλά και από την Επιτροπή στην οποία είχε προηγουμένως ορισθεί.
Αργότερα, στην επιλογή προέδρου για την Υγειονομική Επιτροπή, ο πρόεδρος δεν υπέδειξε υποψήφιο, αφήνοντας το σώμα να αποφασίσει.
Ο ιατρός Ξενοφών Ρούσσης, δήλωσε ότι αν τον ήθελε το σώμα θα παρέμενε υπεύθυνος της Επιτροπής, αλλά υπήρξε διαφωνία με τον Γ. Νικολάου, ο οποίος επέμεινε να σταματήσει να εισπράττει από τους γιατρούς αγώνων 1 € ανά αγώνα για «ειδικό σκοπό»!
Ο κ. Ρούσσης αρνήθηκε ότι εισπράττει οποιοδήποτε ποσό από τους γιατρούς που καλύπτουν τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑΝΑ και ότι αυτό ισχύει μόνο για τους γιατρούς που καλύπτουν αγώνες πρωταθλημάτων της ΕΠΣΑ.
Ύστερα από έντονη διαλογική συζήτηση, ο κ. Ρούσσης απέφυγε την ανάληψη της Επιτροπής και την ανέλαβε ο Δημήτρης Δεστούνης, ο οποίος υποσχέθηκε να συνεργασθεί με τους υπάρχοντες ιατρούς για την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αγώνων.

Το 6-5 που έγινε 9-2…
Από την εξέλιξη της διαδικασίας, φάνηκε ξεκάθαρα ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην διοίκηση της Ένωσης, διατηρεί ο πρόεδρος Γιώργος Παπαμακάριος, καθώς δείχνει αποφασισμένος να ακολουθήσει ενιαία πολιτική έναντι των σωματείων – μελών της Ένωσης, ώστε να αποκτήσει επιτέλους η ΕΠΣΑΝΑ την πανελλήνια οντότητα που της αξίζει.
Όποιος δεν θέλει να συμβιβαστεί (ή διαφωνεί) με τις επιλογές του νέου προέδρου, θέτει εαυτόν εκτός πλάνων διοίκησης, τουλάχιστον σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, που η Ένωση προσπαθεί να ξεπεράσει περασμένα λάθη και να συντονισθεί στη λογική της νέας διοίκησης της ΕΠΟ υπό τον κ. Σαρρή.
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, συναισθανόμενα την κρίσιμη κατάσταση, επέδειξαν περίσσιο πνεύμα συναίνεσης και στήριξαν τις επιλογές του κ. Παπαμακάριου, αποδεικνύοντας ότι η εκλογή του την περασμένη εβδομάδα με 6-5 ψήφους ήταν μια πρόσκαιρη καταμέτρηση, η οποία –μέσα σε διάστημα λίγων ημερών- μετατράπηκε σε ανοικτή υποστήριξη των 9 έναντι μόλις 2 μελών, αφού έγινε συνείδηση ότι στις δύσκολες στιγμές προέχει το συμφέρον της Ένωσης, των σωματείων και όχι κάθε μιας ξεχωριστής προσωπικότητας του χώρου!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money