Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ!



Ο φίλος και εν δυνάμει συνάδελφος Στέλιος Κανελλόπουλος, έγραψε στην ιστοσελίδα του sportcity.gr το ακόλουθο σχόλιο, το οποίο μας εκφράζει απόλυτα. Το αναδημοσιεύουμε, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλεγμένοι των σωματείων που διοικούν την Ένωση, πρέπει να υπηρετούν τα σωματεία και τους παράγοντες που τους εξέλεξαν, τηρώντας το καταστατικό, τους κανονισμούς και τα δίκαια που προβλέπονται για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Το άρθρο του κ. Κανελλόπουλου
ΕΠΣΑΝΑ – Ανακοίνωση: «Σας γνωρίζουμε ότι ανακοινώσεις σωματείων στον γραπτό και ηλεκτρονικό Tύπο που εμπεριέχουν δυσμενείς και δυσφημιστικές κρίσεις κατά μελών του Δ.Σ., δικαιοδοτικών και γενικά θεσμικών οργάνων και Επιτροπών της ΕΠΣΑΝΑ, θα παραπέμπονται στην Πειθαρχική Επιτροπή βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ»!
Δεν ξέρω γιατί, αλλά διαβάζοντας την ανακοίνωση στο επίσημο σάιτ της ΕΠΣΑΝΑ, μου ήρθε στο νου η ταινία «Σιωπή των αμνών». Ίσως γιατί η ταινία παραπέμπει στην ανάγκη αποσιώπησης μιας αλήθειας που καίει κάποιους που έχουν ισχύ, αφού η φανέρωσή της μπορεί να εγκυμονεί κίνδυνο σε αυτούς που τη φανερώνουν!
Οι εμπνευστές της ανακοίνωσης ίσως ξεχνούν ότι τα σωματεία στα οποία απευθύνονται είναι εκείνα που βάζουν τα χρήματα και τον ανθρώπινο μόχθο, για να συντηρούν την Ένωση, τα πρωταθλήματα και όλο γενικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Είναι πολύ πιθανόν κάποια σωματεία με ανακοινώσεις τους να ξεπέρασαν τα όρια, αλλά είναι επίσης βέβαιο ότι υπάρχει και η άποψη ανάμεσά τους ότι πράττοντας διαφορετικά δεν πρόκειται να τους ακούσει κανείς!
Κανείς βεβαίως δεν υποστηρίζει τη δημόσια αστήρικτη και δυσφημιστική κρίση κατά μελών και θεσμών, αλλά ποιος οριοθετεί τι είναι και τι δεν είναι; Μήπως από το φόβο της εμπλοκής της μιας πλευράς, οδηγηθούμε σε φίμωση για αυθαιρεσίες της άλλης;
Συνεπώς, πρέπει να δοθεί έμφαση πρωτίστως στην καλή λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Ένωσης, με στόχο την κατάκτηση της πολυπόθητης αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατόπιν στην επιβολή μέτρων καταστολής και φίμωσης!
Η αποσιώπηση διαφορετικών απόψεων και κριτικής (καλόπιστης ή κακόπιστης) υπό την απειλή πειθαρχικών διώξεων, οδηγεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε σκοτεινές εποχές παλαιότερων χρόνων και δυστυχώς μεγαλύτερης απαξίωσης!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money