Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΕΣ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ



Μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε από τις άδικες διαιτησίες των Ανδρέα και Αντώνη Βλάχου στους προημιτελικούς αγώνες Κυπέλλου Παμπαιανικού-Κορωπίου και Μάχης Μαραθώνος-Ολυμπιακού Λαυρίου αντίστοιχα. Τόσο η Μάχη όσο και ο Παμπαιανικός εξέδωσαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας ενώ το Κορωπί και ο Ολυμπιακός Λαυρίου απορούν γιατί εμπλέκονται σε καταστάσεις που δεν θέλουν και δεν έχουν καμία διάθεση να εμπλακούν, αφού νιώθουν έτσι κι αλλιώς αδικημένοι από την μέχρι τώρα μεταχείριση από την διαιτησία στους αγώνες πρωταθλήματος!
Από την πλευρά της η Ένωση, αφήνει να εννοηθεί ότι «όλα βαίνουν καλώς», επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.
Στην ανακοίνωση της Μάχης Μαραθώνος επισημαίνεται: «Στην κυριότερη φάση (προημιτελικά) του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ -όπως και πέρυσι με τον Ολυμπιακό Αγ. Στεφάνου, στον Μαραθώνα, έτσι κι εφέτος με τον Ολυμπιακό Λαυρίου- ο ορισμός του ίδιου διαιτητή δεν ανταποκρίθηκε στην αξία του θεσμού! Η διαιτησία του ήταν ανίκανη, άπειρη και επικίνδυνη να διευθύνει τόσο σημαντικό παιχνίδι για την ιστορία του συλλόγου. Αναλυτικότερα, στον προημιτελικό Κυπέλλου Μάχης-Ολυμπιακού Λ. ο διαιτητής κ. Αντ. Βλάχος, σύμφωνα με μαρτυρίες και των 22 ποδοσφαιριστών, ειρωνευόταν συνεχώς με άσχημες εκφράσεις, αυτοπροβαλλόταν ως ο καλύτερος διαιτητής της Αθήνας ενώ τα λάθη του ήταν συνεχόμενα, ειδικά στο β’ ημίχρονο και στην παράταση του αγώνα, ακυρώνοντας κανονικότατο γκολ της ομάδος μας, επικυρώνοντας το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού Λαυρίου ενώ άλλος παίκτης από τον σκόρερ ήταν οφ-σάιντ στην αρχή της φάσης, σε συνεννόηση με τον άπειρο επόπτη κ. Περδίκη, κατάλληλο για το πρωτάθλημα ακαδημιών (περίεργη τοποθέτηση σ’ αυτή την φάση Κυπέλλου), ενώ «κιτρίνιζε» συνεχώς μόνο παίκτες της Μάχης, όπως αποδεικνύεται και από το φύλλο αγώνος. Κατά τα άλλα, υπήρχαν τέσσερις  αγώνες Κυπέλλου, προημιτελικοί, και ο διαιτητής κ. Μαλαμάς ως αξιόλογος κατά την κρίση όλων, είχε ορισθεί την ίδια ημέρα στο αδιάφορο ματς Σταμάτας-Πρωτέα»!
Ο Παμπαιανικός διαμαρτύρεται για σειρά κακών διαιτησιών που έχουν υποχρεώσει την ομάδα του σε άδικες ήττες, με αποκορύφωμα της αδικίας τον αποκλεισμό από το Κύπελλο αλλά κάνει αναφορά και στον ειδικό τρόπο που λειτουργεί ο σύλλογος, που καλλιεργεί το ποδόσφαιρο και όχι τον πρωταθλητισμό, με αποτέλεσμα να συγκρούεται με την αντίληψη που διοικείται η ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση παράγοντα αδικημένης ομάδας: «Δεν είμαστε του συστήματος. Έχουν κάνει την Ένωση μπ…..». Η άποψη αυτή απηχεί πλέον μεγάλο μέρος παραγόντων σωματείων της Ένωσης, που αντιμετωπίζουν συνεχώς οργανωτικά και διαιτητικά προβλήματα από την διοργανώτρια.
Αλλά και οι παράγοντες των ομάδων που υποτίθεται ότι ευνοήθηκαν από την διαιτησία στα δύο ματς Κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης, ακόμη ψάχνονται για την μεταχείριση που έτυχαν (όχι οι δικές τους ομάδες αλλά) οι αντίπαλοί τους!
Επειδή οι σύλλογοι διατηρούν φιλικές σχέσεις και δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους, αφενός οι παράγοντες του Κορωπίου «ξενίστηκαν» από την συμπεριφορά του διαιτητή, κι έλεγαν ότι ποτέ δεν ζήτησαν εύνοια παρά μόνο διαιτησίες 50-50. Αφετέρου οι παράγοντες του Ολυμπιακού Λαυρίου ανακοίνωσαν ότι «δεν υπάρχει διαμάχη ανάμεσα στα δυο ιστορικά και φιλικά σωματεία (Μάχης και Ολυμπιακού) αλλά μόνο η κοινή μας μάχη για το ευ αγωνίζεσθαι, η ευγενής άμιλλα και η καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους στην νέα γενιά» και προσέθεταν: «Σ’ αυτή την “μάχη” δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το φιλικό σωματείο Μάχη Μαραθώνα για την φιλοξενία και θα την ανταποδώσουμε στο πλαίσιο του μεταξύ μας αγώνα για το πρωτάθλημα».
Όμως, ο Ολυμπιακός Λαυρίου επανήλθε στο θέμα της διαιτησίας και σημείωσε σε άλλη σχετική ανακοίνωση: «Θέλουμε να αποσαφηνίσουμε ευθύς εξαρχής, πως ουδέποτε έχουμε ασχοληθεί παρασκηνιακά, δεν έχουμε ζητήσει ποτέ ιδιαίτερη μεταχείριση, παρά μόνο το αυτονόητο. Δηλαδή η διαιτησία να είναι αμερόληπτη και να αποδίδει το δίκαιο, το 50-50. Θυμίζουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταλογιστεί πέναλτυ υπέρ της ομάδας μας σε 24 αγωνιστικές πρωταθλήματος ενώ μετράμε ήδη 10 πέναλτυ εις βάρος μας, που τα περισσότερα από αυτά είναι αμφισβητούμενα! Είναι πασιφανές πως εάν ελέγχαμε κάποιο σκιώδες παρασκήνιο, αν μη τι άλλο θα είχαμε κερδίσει ούτε 6 ούτε 7 αλλά τουλάχιστον 1 πέναλτυ»!
Η διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ δεν έχει (ή κάνει πως δεν έχει) αντιληφθεί ότι ο φερόμενος ως σύμβουλος του προέδρου Γιώργου Παπαμακάριου, διαιτητοπαράγοντας Ηλίας Μικρόπουλος, καθοδηγεί την Ένωση σε λάθος λογικές και νοοτροπίες σε ότι αφορά την διαιτησία.
Για όσους νομίζουν ότι (εμείς που τα γράφουμε) αλλάξαμε αυτά που πιστεύαμε, τους ενημερώνουμε ότι πολύ σύντομα θα εξηγήσουμε τι άλλαξε από την αρχή της εφετινής αγωνιστικής περιόδου και οι (μέχρι τότε) ισορροπίες στα διαιτητικά πράγματα της Ένωσης, χάθηκαν (έπαψαν να ισχύουν)!
Πάντως, αν ο κ. Μικρόπουλος συνεχίσει τα λάθη που κάνει και η διοίκηση συνεχίσει να ανέχεται τα λάθη αυτά, τότε το μέλλον είναι δυσοίωνο, τουλάχιστον για την Επιτροπή Διαιτησίας. Τα σωματεία δεν αντέχουν άλλο την αναμονή καλύτερων διαιτησιών… Επιζητούν καλύτερους ορισμούς και διαιτητική δικαιοσύνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money