Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 1–2 στην παραταση



Με χιονοθύελλα έγινε και το ματς στον Μαραθώνα!

Η Μάχη μπορεί να ήταν ελαφρώς καλύτερη στο παιχνίδι αλλά ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής στην παράταση και πήρε την πρόκριση στους 4 του Κυπέλλου, με 2-1. Ο αγώνας διεξήχθη μέσα σε χιονοθύελλα και δριμύ ψύχος, που δεν επέτρεπε ούτε στους παίκτες να έχουν σωστές ανάσες!
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 38’ με απευθείας κτύπημα κόρνερ του Μίχα (1-0).
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 69’ με σκόρερ τον Μπεργιάννη (1-1). Νωρίτερα (48’) ο διαιτητής ακύρωσε γκολ του Καρακοζίδη ως επιθετικό φάουλ ξεσηκώνοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των  φίλων της Μάχης.
Ο Ολυμπιακός του β’ ημιχρόνου ήταν καλύτερος. Το ματς «οδηγήθηκε» στην παράταση, στην διάρκεια της οποίας η Μάχη διατήρησε καθολική υπεροχή. Όμως, η ομάδα του Λαυρίου πέτυχε το πολύτιμο γκολ με τον Γκαβασιάδη στο 108’ (πλασέ από κοντά), από σέντρα παίκτη που ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφ-σάιντ πριν πάρει την μπάλλα, όπως υποστηρίζουν οι γηπεδούχοι (1-2). Στο 113’ ο Σένε ξεπέρασε και την αντίσταση του Κύρκου, πλάσαρε στην κενή εστία κι έφυγε πανηγυρίζοντας για την …ισοφάριση! Όμως η μπάλλα δεν του έκανε το χατήρι, καθώς σταμάτησε την πορεία της πάνω στην γραμμή τέρματος!
Κακή διαχείριση του αγώνα έκανε ο διαιτητής Αντ. Βλάχος (βοηθοί Δ. Τζαφόλιας, Περδίκης). Αδίκησε την Μάχη Μαραθώνος! Ο Ολυμπιακός Λαυρίου πήρε σφυρίγματα μόνο και μόνο επειδή ο διαιτητής ήθελε να …τιμωρήσει τους γηπεδούχους!
ΜΑΧΗ: Τσούνης, Τσέλα (105’ Μεταξάς), Καρακοζίδης, Πάσσαρης, Σωτηριάδης, Καραλής, Καχόπουλος (70’ Καλλιακούδας), Νταής, Σένε, Μίχας, Χατζηεμμανουήλ (60’ Αλ. Κοροβέσης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.: Κύρκος, Χύκα, Κουρτάνοβιτς, Μούργος, Βαφειάδης, Μπεργιάννης, Μπουτσάι (46’ Παπαγεωργίου), Έλενας (82′ Βίλα), Τσίκλος, Παράσχος, Γκριμέκης (46’ Γκαβασιάδης).

* Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μάχη Μαραθώνος, τονίζεται: «Στην κυριότερη φάση (προημιτελικά) του Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ -όπως και πέρυσι με τον Ολυμπιακό Αγ. Στεφάνου, στον Μαραθώνα, έτσι κι εφέτος με τον Ολυμπιακό Λαυρίου- ο ορισμός του ίδιου διαιτητή δεν ανταποκρίθηκε στην αξία του θεσμού! Η διαιτησία του ήταν ανίκανη, άπειρη και επικίνδυνη να διευθύνει τόσο σημαντικό παιχνίδι για την ιστορία του συλλόγου.
Αναλυτικότερα, στον χθεσινό προημιτελικό Κυπέλλου Μάχης-Ολυμπιακού Λ. ο διαιτητής κ. Αντ. Βλάχος, σύμφωνα με μαρτυρίες και των 22 ποδοσφαιριστών, ειρωνευόταν συνεχώς με άσχημες εκφράσεις, αυτοπροβαλλόταν ως ο καλύτερος διαιτητής της Αθήνας ενώ τα λάθη του ήταν συνεχόμενα, ειδικά στο β’ ημίχρονο και στην παράταση του αγώνα, ακυρώνοντας κανονικότατο γκολ της ομάδος μας, επικυρώνοντας το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού Λαυρίου ενώ άλλος παίκτης από τον σκόρερ ήταν οφ-σάιντ στην αρχή της φάσης, σε συνεννόηση με τον άπειρο επόπτη κ. Περδίκη, κατάλληλο για το πρωτάθλημα ακαδημιών (περίεργη τοποθέτηση σ’ αυτή την φάση Κυπέλλου), ενώ «κιτρίνιζε» συνεχώς μόνο παίκτες της Μάχης, όπως αποδεικνύεται και από το φύλλο αγώνος.
Κατά τα άλλα, υπήρχαν τέσσερις  αγώνες Κυπέλλου, προημιτελικοί, και ο διαιτητής κ. Μαλαμάς ως αξιόλογος κατά την κρίση όλων, είχε ορισθεί την ίδια ημέρα στο αδιάφορο ματς Σταμάτας-Πρωτέα»!
* Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Λαυρίου Μιχάλης Τσίκλος, τόνισε ότι «ποτέ ο ίδιος και η ομάδα του δεν έχουν ζητήσει την εύνοια κανενός διαιτητή»! Και πρόσθεσε: «Έτσι και στο ματς του Μαραθώνα, παίξαμε στα ίσια και προκριθήκαμε με τις δικές μας δυνάμεις».

Πανηγυρικό στιγμιότυπο από τους παίκτες του Ολυμπιακού Λαυρίου μετά την πρόκριση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money