Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!



Αυτά που ακούσθηκαν στην έκτακτη Γ.Σ. της Τετάρτης 2/12, δεν περιγράφονται με λόγια… Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις έδωσαν και πήραν, ενώ οι χαρακτηρισμοί περίσσεψαν απ’ όλες τις πλευρές! Μίλησαν όλοι όσοι ζήτησαν τον λόγο, αλλά εξηγήσεις για τις πράξεις της λεγόμενης διοίκησης δεν δόθηκαν ποτέ. Εν ολίγοις, η απάντηση σ’ όλα τα δύσκολα ερωτήματα ήταν «έτσι μας αρέσει, κι έτσι κάνουμε»! Δεν απάντησαν ούτε για την αντικαταστατική απόφαση της πλειοψηφίας (7-3) να μην δεχθούν το αίτημα των 35 σωματείων για έκτακτη Γ.Σ. ούτε γιατί έγινε τελικά η αντικατάσταση του Γ. Παπαμακάριου από την θέση του προέδρου! Όλα θεωρήθηκαν αυτονόητα, χωρίς να δοθούν εξηγήσεις ή άλλες λεπτομέρειες…
Φυσικά, ξεχώρισαν ορισμένοι ομιλητές που έβαλαν τα πράγματα σε λογική σειρά αλλά το προεδρείο είναι αμφίβολο αν κατάλαβε ότι ο αναβρασμός των εκπροσώπων αφορούσε την δική του ανεπάρκεια. Πάντως, έγινε αντιληπτό ότι χάθηκε η εμπιστοσύνη των περισσοτέρων σωματείων προς το πρόσωπο του κ. Βελτανιώτη, τον οποίο είχαν ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές, το 2012.
Για πολλοστή φορά ο κ. Φλαμπούρης βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, αλλά δεν έγινε απ’ όλους πιστευτός. Επίσης, ο Θωμάς Ρούσσης δήλωσε ότι έχει δώσει δύο φορές την παραίτησή του αλλά δεν έγινε αποδεκτή. Αναμένεται να αποχωρήσει, ύστερα από την κριτική που δέχθηκε.
Στην αρχή της διαδικασίας έγινε μεγάλη συζήτηση (περίπου μιας ώρας) για την συμμετοχή ή όχι των νέων σωματείων στην Γ.Σ. και μετά από συνεχείς αντεγκλήσεις, ο πρόεδρος της συνέλευσης Γρηγόρης Αποστολίδης (που του συμπαραστεκόταν ο κ. Βελτανιώτης), απεφάνθη ότι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά μόνο παρουσίας και λόγου.
Στην συζήτηση παρενέβη και ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Δημήτρης Καρπετόπουλος, που αποκαλύφθηκε (σύμφωνα με δήλωση του κ. Αποστολίδη) ότι είχε προσληφθεί το προηγούμενο βράδυ, με απόφαση του Δ.Σ.!
Από τις εξηγήσεις που δόθηκαν, φάνηκε στους παρισταμένους ότι αδίκως δεν δόθηκε δικαίωμα ψήφου τουλάχιστον στο σωματείο με την επωνυμία Αστέρας Διονύσου, που μετακόμισε στην ΕΠΣΑΝΑ από την ΕΠΣΑ αλλά αγωνίζεται ακόμη ως «Σεπολιακός» στην Α’ εθνική κατηγορία γυναικών!
Στην συνέχεια πήραν τον λόγο οι εκπρόσωποι των σωματείων και μεταξύ άλλων, είπαν:
Λεπατατζής (Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου): Να πάμε όπως είναι τώρα τα πράγματα, μέχρι τον Ιούνιο, οπότε θα γίνουν κανονικά οι εκλογές.
Τσίκλος (Ολυμπιακός Λαυρίου): Δυστυχώς το επίπεδο της ΕΠΣΑΝΑ είναι χαμηλό. Στενοχωρούμαι για τις αντιδικίες σας. Από την άλλη, αν και δεν θέλω να ανακατεύομαι με θέματα διαιτησίας, γνωρίζω ότι ορισμένοι γνωρίζουν από πριν, τους διαιτητές που θα τους παίξουν! Εμείς πληρώνουμε, κι εσείς οικονομάτε! Όποιος διαφωνεί στο Δ.Σ. να παραιτείται. Ο Παπαμακάριος έκανε λάθος που διόρισε ανθρώπους, των οποίων γνώριζε το ποιόν… Η ΕΠΟ θέλει να είμαστε διαιρεμένοι, για να μην ζητάμε τίποτα απ’ αυτήν.
- Παρενέβη άμεσα ο κ. Βελτανιώτης και ζήτησε να μάθει γιατί είπε ο κ. Τσίκλος «οικονομάτε»; Πήρε την απάντηση από τον κ. Τσίκλο, ότι δεν εννοούσε αυτόν αλλά μια μειοψηφία ανθρώπων του χώρου…
-  Νέα παρέμβαση του κ. Μπέτση, για την παρουσία των κ.κ. Βελτανιώτη και Νικολάου στο πάνελ του προεδρείου, την οποία θεώρησε παράτυπη. Έλαβε απάντηση από τον κ. Αποστολίδη ότι δεν απαγορεύεται από το καταστατικό…
Κουτσούκος (Αφιδναϊκός): Συμφέρον της Ένωσης είναι να γίνουν οι εκλογές στην ώρα τους.
Μαγουλάς (πρώην πρόεδρος): Ας δώσουμε λίγο χρόνο στο Δ.Σ.
Δρούγκας (Γλυκά Νερά): Απαγορεύω την έλλειψη σεβασμού προς τον σύλλογό μου. Τα σωματεία να πάρουν τις τύχες της Ένωσης στα χέρια τους. Να τελειώνουμε μ’ αυτή την φαρσοκωμωδία. Να επιλέξουν σύντομα ποιους θέλουν να τους διοικήσουν και να προχωρήσουμε σε εκλογές.
Λουκάτος (Θύελλα): Να μας πει ο κ. Βελτανιώτης -διότι εμείς αυτόν ψηφίσαμε για πρόεδρο- γιατί παραιτήθηκε; Εσείς ψηφίσατε τον Παπαμακάριο πρόεδρο. Κάποιοι θέλατε θέσεις στο Δ.Σ. Τώρα, πετάξατε στο καλάθι των αχρήστων τις 35 υπογραφές των σωματείων. Δηλαδή με το 55% εναντίον σας, θα είστε διοίκηση; Όχι, δεν θα είστε κ. Βελτανιώτη! Ζητάμε να μας πείτε τι έγινε;
Καλφακάκος (Παλληνιακός): Κι εμείς ψηφίσαμε τον Βελτανιώτη αλλά γύρισε και μας είπε «είσαστε ομάδα εσείς»; Εσείς, όμως, μας πουλήσατε! Κάνατε τον Σαρρή, Γκαγκάτση. Αρβανιτομανιάτες χωρίς τσίπα! Εσείς μας σέρνετε και θέλετε να συνεχίσετε το …έργο!
- Παρενέβη ο κ. Ρούσσης για να στηρίξει τον κ. Βελτανιώτη και την θητεία του στην διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ.
Γιαρένης (Άνοιξη): Η Ένωση λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια με 4-5 συμβούλους. Οι ίδιοι και οι ίδιοι. Να μας πει ο κ. Φλαμπούρης γιατί έκανε πέρυσι Γ.Σ. για αλλαγή της διοίκησης; Δεν τα κατάφερε και πέτυχε τον στόχο του αλλιώς. Τώρα ζητάει πάλι στήριξη! Πάντως, θεωρώ ότι είναι τιμή που έχουμε στο Δ.Σ. τον Βελτανιώτη και τον Ρούσση.
Κορμανιώτης (Αστέρας Μενιδίου): Αφήστε τις αντιδικίες και κοιτάξτε το συμφέρον των σωματείων.
Δαρδαμάνης (Διόνυσος): Μια ομάδα υπό τον κ. Βελτανιώτη διεκδίκησε τις εκλογές και συνέπραξε με τον κ. Αποστολίδη και κάποιους άλλους. Έπρεπε ο κ. Βελτανιώτης να έχει παραιτηθεί από το Δ.Σ. Τρεις πρόεδροι σε 3 χρόνια, είναι πολλοί για την ΕΠΣΑΝΑ. Δεν είναι πλέον διοίκηση που θέλει το καλό των σωματείων. Αυτοί κάνουν λυκοφιλίες και αλλάζουν καρέκλες! Ας μην μιλήσουμε για διαιτησία… Για όλες τις αδυναμίες τους φταίει το Δ.Σ. Έπρεπε σήμερα να έχουμε τις παραιτήσεις όλων για εκλογές. Πρέπει να αλλάξει ο αέρας. Τα σωματεία να αναλάβουν την ευθύνη τους. Εμείς θα τους βγάλουμε από τις θέσεις τους!
Ρουγγέρης (Εθνικός Ν. Μάκρης): Κακώς δεν δόθηκε το δικαίωμα στον Σεπολιακό να ψηφίσει. Δεν υπάρχει εύρυθμη λειτουργία της Ένωσης. Βουλιάζει το πλοίο της ΕΠΣΑΝΑ. Ας το σώσουμε τώρα!
Βαβάσης (αναπλ. Άνοιξης): Μας δουλεύουν 11 άτομα! Που είναι ο Δεστούνης; Να πάτε στον δήμο σας να ασχοληθείτε με τα δημοτικά, κύριοι Βελτανιώτη και Ρούσση. Γιατί ασχολείσθε μαζί μας; Είστε ερπετά! Φύγετε όλοι τώρα, να ξεβρομίσει ο τόπος!
Δελαγραμμάτικας (Αναγέννηση Βορείων Προαστίων): Δεν μπορείτε να είστε στις καρέκλες! Έπρεπε να έχετε παραιτηθεί κύριοι. Είστε έτοιμοι να μας διαλύσετε. Να φύγετε… Δεν μπορούμε να σας ψηφίσουμε!
Ρούσσης Ξεν. (Νικηφόρος): Είμαι ο μοναδικός που παραιτήθηκε από τον πρώτο χρόνο θητείας αυτής της διοίκησης. Διαψεύστηκα από φίλους. Δεν γνωρίζω ακόμη και σήμερα το βάθος της παραίτησης Βελτανιώτη… Πάντως, μετά την εκλογή Παπαμακάριου, μου πήραν και την Υγειονομική Επιτροπή. Ας αφήσουμε τέλος πάντων το Δ.Σ. να τελειώσει την θητεία του.
Παθιακάκης: Διαπιστώνω ότι υπάρχουν μονίμως προστριβές. Ακόμη δεν έχω απάντηση στο ερώτημα, γιατί στα τέλη Σεπτεμβρίου αποφάσισαν να απομακρύνουν τον πρόεδρο του Δ.Σ.;
Λαγομιτζής (Αστέρας Διονύσου): Είμαι πολύ απογοητευμένος γιατί μόνο εδώ βιώνω κάτι μοναδικό και διαφορετικό! Οι παράγοντες δεν είναι γνώστες των κανονισμών. Και διαπιστώνω δυσλειτουργία στην γραμματειακή υποστήριξη της Ένωσης. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αναγνώριση του σωματείου μου. Ακούω ότι υπάρχουν όργανα που δεν λειτουργούν σωστά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του σώματος…
Κελεπούρης (Νικολακάκης): Έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο κ. Ρούσσης. Να γίνουν εκλογές τώρα.

* Σε επόμενη ανάρτηση θα παρουσιάσουμε τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ. και τις δευτερολογίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money