Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ;

Στο κενό φαίνεται να πέφτει η προεκλογική συνεργασία των κ.κ. Μαγουλά και Ρούσση, που ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο «Holiday Inn» της Αττικής Οδού. Το πρόσχημα της ενημέρωσης για την πορεία της ΕΠΣΑΝΑ, που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Φώτης Μαγουλάς, έφερε στην αίθουσα του ξενοδοχείου περί τα 32 σωματεία (άσχετα αν ο ίδιος μίλησε για 39), οι εκπρόσωποι των οποίων έφυγαν –στην πλειοψηφία τους- με την αίσθηση ότι δεν άκουσαν τίποτα καινούργιο. Η κλασική φράση «μία από τα ίδια», ήταν η πιο συνήθης απάντηση στο ερώτημα: Πώς είδες τα πράγματα; 

Ο χειρουργός ορθοπεδικός, αθλητίατρος, προπονητής και παράγων ποδοσφαίρου Ξενοφών Ρούσσης, δήλωσε ευθέως ότι από το 2001, είναι πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΣΑ, δήλωση που δεν άρεσε και πολύ στους περισσότερους παρευρεθέντες. Κέρδισε όμως το ακροατήριο, όταν είπε ότι θα κάνει το παν για την δωρεάν κάλυψη των σωματείων με την λειτουργία ιατρείου, φυσικοθεραπευτηρίων (με σύμβαση), ακόμη και προσωπικής προσφοράς με χειρουργεία σε παίκτες ομάδων της Ένωσης!

Ο 25λεπτος περίπου μονόλογος του κ. Μαγουλά, στην αρχή της εκδήλωσης, κούρασε τους παράγοντες, αρκετοί των οποίων άρχισαν να αποχωρούν διακριτικά, μετά και την 20λεπτη τοποθέτηση του κ. Ρούσση. Ο πρόεδρος της Ένωσης μίλησε πολιτικά, σαν να έκανε απολογισμό έργου! Στρογγυλοποίησε καταστάσεις και δεν έδωσε ούτε καν συμβατικές απαντήσεις στα καυτά προβλήματα των σωματείων, που περίμεναν με αγωνία να ακούσουν, κυρίως για την διαιτησία και το οικονομικό. Αναφέρθηκε μόνο σε γενικότητες και έκανε αυτονόητες διαπιστώσεις διαχείρισης της καθημερινότητας. Δηλαδή, πράγματα που θα έπρεπε να έχει λύσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, στα 4 σχεδόν χρόνια της θητείας τους!

Από τους εμπνευστές, καθοδηγητές και συμπαραστάτες του κ. Ρούσση, στην απόφαση ενασχόλησής του με τα διοικητικά της ΕΠΣΑΝΑ, ήταν παρών μόνο ο πρόεδρος του Νικηφόρου και καλός του φίλος Γιάννης Γκαράνης. Ο έτερος υποστηρικτής του Θανάσης Νικολακάκης, δεν παρέστη, κι απ’ ότι μάθαμε τηρεί ουδέτερη στάση στο θέμα της συνεργασίας, διότι δεν πείθεται από τις απόψεις του κ. Μαγουλά.

Προς την ίδια λογική δείχνει να οδηγείται σιγά-σιγά και ο Φώντας Ρούσσης, ο οποίος πρέπει να ένιωσε «καπελωμένος» από την περισσότερο πολιτική παρά αθλητική μακροσκελή –χωρίς ουσία- τοποθέτηση του Φώτη Μαγουλά, που το κατάλαβε (κάποια στιγμή) και μόνος του, λέγοντας χαριτολογώντας: «Συγγνώμη αν το παράκανα λίγο, αλλά είναι το …μικρόφωνο, που με τραβάει»! Για την έλλειψη πειθούς εκ μέρους του κ. Μαγουλά, λέγεται ότι ετέθη θέμα έγγραφης συμφωνίας από την πλευρά του κ. Ρούσση! Η κοινή παρουσία τους δεν γνωρίζουμε αν θα επαναληφθεί.

Νέα Κίνηση

Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει η άλλη Κίνηση παραγόντων, με επικεφαλής τον Δημήτρη Βελτανιώτη, που κινείται εδώ και καιρό στο χώρο της ΕΠΣΑΝΑ. Την απαρτίζουν έμπειροι παράγοντες που γνωρίζουν την τρέχουσα πραγματικότητα (γιατί οι περισσότεροι είναι πρόεδροι στις ομάδες τους) και επιθυμούν να οδηγήσουν το ποδόσφαιρο της Ανατολικής Αττικής στην καταξίωση, οργανωμένα και μεθοδικά.

Η Κίνηση πραγματοποίησε ήδη στις 13/2/2012 την πρώτη της συγκέντρωση παραγόντων στο ίδιο ξενοδοχείο της Αττικής Οδού, όπου παρευρέθησαν εκπρόσωποι δεκάδων σωματείων και συμφωνήθηκαν οι βασικές αρχές. Η Κίνηση αναμένεται σύντομα να εκδηλωθεί επίσημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money