Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΣΑΝΑ: ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ





Μέχρι την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 πρέπει να πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΑΝΑ, ύστερα από την κατάθεση του σχετικού αιτήματος από 35 σωματεία-μέλη της Ένωσης. Χθες (Πέμπτη 22/10, περί τις 3 μ.μ.), ακριβώς ένα μήνα μετά την «εκπαραθύρωσή» του, ο Γιώργος Παπαμακάριος κατέθεσε στην γραμματεία της Ένωσης, εκ μέρους των 35 σωματείων που τον εξουσιοδότησαν, το αίτημα για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, με σκοπό την προκήρυξη αρχαιρεσιών.
Βάσει του ισχύοντος καταστατικού (άρθρο 26), «η Έκτακτη Γ.Σ. συγκαλείται υποχρεωτικά εφόσον υποβληθεί αίτημα από τα 2/5 των μελών, δεόντως αιτιολογημένο και σε έγγραφη μορφή. Το Δ.Σ. συγκαλεί την Γ.Σ. μετά την υποβολή του αιτήματος, το αργότερο σε τριάντα (30) ημέρες. Ειδοποίηση για την συνέλευση, πρέπει να αποσταλεί τουλάχιστον οκτώ ημέρες πριν την διεξαγωγή της. Οποιαδήποτε σχετικά έγγραφα, πρέπει να αποστέλλονται στα σωματεία-μέλη τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την συνέλευση. Στην περίπτωση που η έκτακτη Γ.Σ. συγκαλείται μετά από αίτημα μελών, η ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνει τα θέματα που ετέθησαν απ’ τα μέλη που την ζήτησαν. Η ημερήσια διάταξη της έκτακτης Γ.Σ. δεν μπορεί να αλλάξει για οποιοδήποτε λόγο».
Η κατάθεση του αιτήματος από 35 σωματεία, ανησύχησε σφόδρα τους διοικούντες την Ένωση, που φαίνεται ότι δεν υπολόγιζαν ή δεν πίστευαν σ’ αυτήν την παράμετρο… Σε άλλη ανάρτηση δημοσιεύουμε το κυρίως κείμενο της αίτησης, που αναφέρεται στην μη εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ. της Ένωσης. Όπως γίνεται κατανοητό, τα σωματεία αντέδρασαν λογικά στις ακραίες και ανυπόστατες συμπεριφορές της διοίκησης που προσπάθησε να επιβάλλει ο κ. Αποστολίδης και η μικρή παρέα του στην Ένωση. Το επόμενο βήμα είναι να διώξουν από την διοίκηση αυτούς που μετέτρεψαν σε ανυπόληπτη της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, πριν αυτοί καταστρέψουν ότι υπάρχει ακόμη όρθιο…
Αφού κατέθεσε το πακέτο των 35 πληρεξουσίων από ισάριθμους συλλόγους-μέλη της ΕΠΣΑΝΑ, ο Γιώργος Παπαμακάριος δήλωσε με εμφανές χαμόγελο ικανοποίησης: «Εμείς, πιστοί στις εξαγγελίες μας, χωρίς φανφάρες, προσήλθαμε στην γραμματεία της Ένωσης και καταθέσαμε -για σήμερα- 35 πληρεξούσια σωματείων. Οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των σωματείων μίλησαν με την υπεύθυνη στάση τους. Αισθάνομαι ότι επιτέλεσα το καθήκον μου με σαφήνεια, αφού ενημέρωσα από το βράδυ της Τετάρτης τι θα πράξω την επομένη, χωρίς αλαζονεία και υπερφίαλες δηλώσεις. Τώρα, μπορώ να σας βεβαιώσω χωρίς πολλά λόγια, ότι έχουμε κι άλλους συλλόγους που έχουν υπογράψει, όπως ενημέρωσα και τον κ. Φλαμπούρη. Δεν σταματάμε εδώ! Απλά, θέλαμε να τρέξουν οι ημερομηνίες, αφού πρέπει σε 30 ημέρες το αργότερο να συγκληθεί και να πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γ.Σ. Οι ομάδες έδειξαν με την μαζική συμμετοχή τους ότι στηρίζουν την προσπάθεια που κάνουμε για την ομαλοποίηση της κατάστασης στα διοικητικά της ΕΠΣΑΝΑ. Τους ευχαριστώ όλους και πιστεύω να πάνε όλα καλά».
Η ξεκάθαρη δήλωση Παπαμακάριου, αποδεικνύει ότι υπάρχουν 5-6 ακόμη σωματεία, που στηρίζουν την προσπάθεια της επιστροφής στην ομαλότητα, αλλά δεν είναι ακόμη αναγκαίο να ανακοινωθούν!

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
Η ανατροπή Παπαμακάριου και η αποπομπή Κατσίμπρα, αποτέλεσαν τα βασικά ερωτήματα της συγκέντρωσης που συγκάλεσε ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος της Ένωσης Γρηγόρης Αποστολίδης, ο οποίος (προφανώς χωρίς την συναίνεση των υπολοίπων μελών της διοίκησης) υπέγραψε φαρδιά-πλατιά την σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση…
Αποκαλύφθηκε περίτρανα σ’ αυτή την συγκέντρωση ότι η συγκεκριμένη παρέα παραγόντων που εξασκούν την διοίκηση στην Ένωση, δεν τυγχάνουν σχεδόν καμίας εκτίμησης και χρειάζεται άμεση αλλαγή προσώπων και συμπεριφοράς, ώστε να σωθεί ό,τι έχει απομείνει να λειτουργεί!
Ας προχωρήσουν, λοιπόν, σε Γενική Συνέλευση και εκλογές για να αποκτήσει η Ένωση ανανεωμένη διοίκηση και να μπει μια σειρά, μήπως αυτοί που θα εκλεγούν καταφέρουν να σώσουν την ΕΠΣΑΝΑ από την πλήρη καταστροφή.
Μεταξύ των 18-22 σωματείων που παρευρέθησαν στην συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης στην ΕΠΣΑΝΑ, ο Σπύρος Λουκάτος από την Θύελλα, προσπάθησε να πληροφορηθεί γιατί έγινε η ανατροπή του προέδρου Παπαμακάριου, για να ακούσει από τον κ. Αποστολίδη να του απαντά: «Για να γίνει η ΕΠΣΑΝΑ καλύτερη»! Αφού πρώτα είχε παραδεχθεί ότι λειτουργούσε και πριν καλά… Όταν ο κ. Λουκάτος επισήμανε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, προσπαθείς να βελτιώσεις και όχι να ανατρέψεις την ηγεσία, δεν έλαβε συγκεκριμένη απάντηση!
Επίσης, ο κ. Λουκάτος δήλωσε ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη με τον τεχνικό διευθυντή των Μικτών Μιχάλη Κατσίμπρα, αλλά όσο κι αν επέμεινε, απάντηση δεν έλαβε, διότι ο κ. Αποστολίδης φιλοσοφώντας και απαντώντας σε γενικές γραμμές, δεν έδωσε σε κανένα να καταλάβει την ουσία του προβλήματος που οδήγησε τον ικανό προπονητή σε παραίτηση.
Φυσικά, ο Γρηγόρης Αποστολίδης επιχείρησε να «περάσει» στους παρόντες, την άποψη ότι «η διοίκηση λειτουργεί και η Ένωση προχωρεί»! Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι με τέτοια λογική η Ένωση δεν πάει πουθενά και μάλλον οδεύει προς την καταστροφή…
Όταν μάλιστα του ξανατέθηκε ή ερώτηση «ποιος ήταν ο βασικός λόγος της ανατροπής του Παπαμακάριου», απάντησε «τίποτε το ιδιαίτερο, απλά θέλαμε να πάει η Ένωση καλύτερα και γι’ αυτό προχωρήσαμε σε αναδιάρθρωση». Στο τέλος, έμεινε να αναρωτιέται «γιατί μαζεύονται υπογραφές από κάποιες ομάδες, όταν η Ένωση πάει καλά»; Δηλαδή, ο άνθρωπος φάνηκε ότι βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος!
Το αστείο ήταν που απευθυνόμενος στον Γιώργο Ορφανόπουλο (παράγοντα του ποδοσφαίρου εδώ και 40-50 χρόνια και ιδρυτή του Πανσταυραϊκού), που «τα είχε πάρει λίγο» με όσα άκουγε, ο Γρ. Αποστολίδης του είπε: «Έλα, κάτσε τώρα κάτω, για ν’ ακούς, να μαθαίνεις»!
Παρών στην συγκέντρωση ήταν και ο Γ. Παπαμακάριος, ο οποίος με ψυχραιμία απευθύνθηκε προς όλους, τονίζοντας: «Εγώ κύριοι διοικούσα με το πιστόλι και το μαχαίρι, αλλά τώρα τ’ άφησα στο αυτοκίνητο, κι έχω να σας ανακοινώσω ότι την Πέμπτη θα καταθέσω στην Ένωση τα πληρεξούσια των σωματείων που έχουν υπογράψει για την σύγκληση Έκτακτης Γεν. Συνέλευσης. Εκεί θα τα πούμε όλα, για την δυσλειτουργία της Ένωσης και την μη εύρυθμη πορεία της».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money