Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ



Απόφαση για τα ποσοστά των διαιτητών πήρε το Δ.Σ. της Ένωσης, που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης 20/10 για 45’ λεπτά περίπου. Αυτό ήταν και το σημαντικότερο θέμα, αφού η υπόλοιπη ώρα αναλώθηκε σε διαδικαστικά θέματα (εισερχόμενα, εξερχόμενα, αλληλογραφία, έξοδα κλπ). Απουσίασαν από την συνεδρίαση οι κ.κ. Μπέτσης και Ρούσσης ενώ οι κ.κ. Παπαμακάριος και Τσεβάς μετείχαν χωρίς να επικυρώνουν αποφάσεις (τρέχουσες ή παλαιοτέρων συνεδριάσεων), μέχρι την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των σωματείων-μελών.
Η νέα διοίκηση (με την συγκυριακή της πλειοψηφία) κατέληξε στην απόφαση να καταθέτουν τα ποσοστά τους οι διαιτητές, μόνοι τους, απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό της Ένωσης! Είναι μια μέθοδος που εφαρμόσθηκε επί διοικήσεως Μαγουλά, κι απέτυχε παταγωδώς, διότι οι περισσότεροι διαιτητές δεν πήγαιναν (και ούτε πρόκειται να πηγαίνουν, ειδικά τώρα με τα capital controls) να καταθέσουν μικροποσά της τάξεως των 2,30 ευρώ, χωρίς την εποπτεία κάποιου διοικητικού παράγοντα είτε του Συνδέσμου είτε της Ένωσης!
Εάν δεν υπάρχει έλεγχος των διαιτητών (από την διοίκηση) για το ποσό που πρέπει να καταθέσουν κάθε φορά, κανείς δεν είναι βέβαιος ότι θα κατατίθεται το σωστό ποσό. Ούτε μπορεί κανείς να παρακολουθεί ακριβώς τις καταθέσεις, ούτε είναι δυνατόν οι διαιτητές να πηγαίνουν κάθε τόσο στην τράπεζα να καταθέτουν τα μικροποσά τους…
Πέραν αυτού, από την στιγμή που κατατίθενται χρήματα στην τράπεζα, αυτομάτως καθίστανται φορολογήσιμα.
Όλες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες δημιουργούν αρνητικό κλίμα στους διαιτητές, που πρέπει να καταβάλλουν τα ποσοστά τους. Άλλωστε, γι’ αυτόν τον λόγο στο τέλος της θητείας της διοίκησης Μαγουλά, το υπόλοιπο των χρεωστουμένων ποσοστών από διαιτητές προς την Ένωση και τον Σύνδεσμο, ξεπερνούσε τις 6.000 ευρώ!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money