Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΑΝΕΑ: «ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ»!




Ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ανατολικής Αττικής Αριστείδης Σπανέας, με νέα -την δεύτερη- ανοικτή επιστολή του, παρεμβαίνει στα δρώμενα της ΕΠΣΑΝΑ και γράφει:
«Αγαπητοί (κύριοι), αντί να ασχολείσθε συνέχεια με το ποιος θα καθίσει στην «καρέκλα» της Ένωσης και με τα ποσοστά της διαιτησίας, παρακαλώ διαβάστε την ακόλουθη ανοικτή επιστολή μου, που απευθύνω προς όλους τους διοικούντες την Ένωση…
- Ασχοληθείτε με τα σωματεία.
- Ασχοληθείτε με το πώς θα διεξαχθεί ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Αν δεν ασχοληθείτε με αυτά, ασχοληθείτε με το να βρείτε …τάφο! Διότι τόσο τα σωματεία όσο και οι διαιτητές (που νιώθουν ανασφαλείς), έχουν έτοιμη την ταφόπλακα…

Η κατάσταση, κύριοι, ξέφυγε από τα χέρια σας. Ήδη, οι ομάδες άρχισαν (γραπτώς) να διαμαρτύρονται, κι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή των πρωταθλημάτων.
Γεγονός που εδώ και τρία χρόνια δεν είχε συμβεί. Σε λίγο καιρό θα είναι αργά για …δάκρυα! Κάνετε Γενική Συνέλευση, κάνετε εκλογές, κάνετε κάτι… Κάτι καλό τέλος πάντων για τα σωματεία και την διαιτησία.
Βγάλετε επιτέλους τις παρωπίδες και δείτε πού κατάντησε η Ένωση και πού κατάντησε η διαιτησία. Δεν προσέξατε ότι οι διαιτητές άρχισαν να σας απαξιώνουν; Δεν προσέξατε ότι σταμάτησαν να έρχονται; Δεν είδατε ότι την περασμένη Δευτέρα ήταν στην αίθουσα για την εβδομαδιαία συγκέντρωση 35 διαιτητές κι ένας πλατύφυλλος βασιλικός;
Από 80-90 διαιτητές που έρχονταν κάθε Δευτέρα, σε λίγο θα μείνει μόνος του ο βασιλικός, κι αυτός στο τέλος θα ξεραθεί!

Μην γκρεμίζετε ό,τι φτιάξαμε τα 3 τελευταία χρόνια. Εάν το πρόβλημά σας είναι τα ποσοστά, πείτε επιτέλους την αλήθεια στα σωματεία.
- Πείτε τους ότι πρόκειται για 420 ευρώ ανά αγωνιστική!
- Πείτε τους ότι εμείς ορίζαμε 17 παρατηρητές διαιτησίας σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι 8 υποχρεωτικά στην Α’ κατηγορία (όπως εσείς ως διοίκηση είχατε πάρει την απόφαση, καθώς το έχουν καθιερώσει όλες οι Ενώσεις της χώρας) και 6 σε αγώνες της Β’ και Γ’ κατηγορίας.
- Πείτε την αλήθεια στα σωματεία, ότι ορίζαμε -σύμφωνα με οδηγία της ΕΠΟ- και 3 μέντορες για την ανάδειξη ταλέντων.
- Πείτε την αλήθεια στα σωματεία, ότι δεν καλύπτετε όλους τους αγώνες Α’ κατηγορίας με παρατηρητές διαιτησίας. Και μην πείτε ότι τους καλύπτετε, γιατί θα είστε ψεύτες!
- Πείτε την αλήθεια στα σωματεία, ότι σήμερα οι διαιτητές «παίζουν» πλέον χωρίς παρατηρητές και μπορεί να κάνουν οποιοδήποτε λάθος χωρίς να ελεγχθούν!
Κάθε παρατηρητής διαιτησίας, κύριοι, παίρνει 20 ευρώ τον αγώνα. Εάν υπολογίσετε 340 ευρώ και προσθέσετε τον μηνιαίο μισθό του προπονητή εκγύμνασης των διαιτητών, απομένουν (από την συγκομιδή των εβδομαδιαίων ποσοστών) λίγα ευρουλάκια! Εάν θέλετε αυτά τα ευρουλάκια, ζητήστε τα από εμάς, τους διαιτητές (και τον Σύνδεσμό μας). Θα τα μαζέψουμε μεταξύ μας και θα σας τα δώσουμε…
Αλλά πείτε την αλήθεια στα σωματεία: Ότι αυτά τα ευρουλάκια, επιστρέφουν υποχρεωτικά πάλι στους διαιτητές και όχι κάπου αλλού.

Επίσης, πείτε τους την αλήθεια, ότι εσείς που ήσασταν στην προηγούμενη διοίκηση, σταθήκατε ανίκανοι να συγκεντρώνετε τα ποσοστά σε εβδομαδιαία βάση και ότι εμείς ως Σύνδεσμος καταφέραμε και μαζέψαμε ποσοστά 3 χρόνων, τα οποία σας δώσαμε μέσα σε 2 μήνες!
Μιας που δεν θέλετε για παρατηρητές διαιτησίας, παλαίμαχους διαιτητές που έχουν υπηρετήσει την διαιτησία και την Ένωση, μπορείτε να ξεθάψετε αυτούς που εσείς έχετε διαγράψει, όταν ήσασταν στην διοίκηση.
Θέλω να θυμηθεί ο φίλος μου Γιώργος Νικολάου, τι έλεγε για τον παρατηρητή διαιτησίας που δεν πήγε στο γήπεδο πριν μερικά χρόνια (στον αγώνα Κεραυνού-Μαρκό), επειδή ξεσηκώθηκαν δικαίως να μπουν και οι …εξέδρες στο γήπεδο!
Σας λέω, κύριοι, ότι το φυτίλι είναι έτοιμο να πάρει φωτιά. Απλά, τα σωματεία περιμένουν ν’ ανάψουν το σπίρτο! Μετά, δεν θα υπάρχουν ούτε πυροσβεστικά αεροπλάνα, να σβήσουν την φωτιά.

Για να σας βγάλω, κύριοι, από την δύσκολη θέση, σας ενημερώνω ότι δεν πηγαίνω παρατηρητής διαιτησίας και ούτε θα πάω, μέχρι να επέλθει ηρεμία στην Ένωση και στην διαιτησία. Γιατί εσάς δεν σας ενδιαφέρει η διαιτησία και οι διαιτητές, απ’ ότι φαίνεται. Απλά, έχετε πρόβλημα με συγκεκριμένα πρόσωπα της διαιτησίας, επειδή τα πρόσωπα αυτά δεν σας λένε συνέχεια «yes»! Και όπως σας έγραψα σε προηγούμενη ανοικτή επιστολή μου: Εξορίστε μας στο Γκουαντάναμο, μήπως και μας φιμώσετε…
Θα συνεχίσω να σας τα γράφω, μήπως επιτέλους ταρακουνηθείτε και κάνετε κάτι…
Να είστε όμως σίγουροι ότι επειδή παρακολουθώ κάθε Σαββατοκύριακο αγώνες όλων των πρωταθλημάτων στα γήπεδα, εάν δω αδικίες εις βάρος της διαιτησίας και των σωματείων, τότε -αν χρειασθεί- θ’ ανάψω εγώ το φυτίλι… Σπίρτα έχω»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money