Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΙΤΗΣΗ 35 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ




Χθες (Πέμπτη 22/10, περί τις 3 μ.μ.), ακριβώς ένα μήνα μετά την «εκπαραθύρωσή» του, ο Γιώργος Παπαμακάριος κατέθεσε στην γραμματεία της Ένωσης, εκ μέρους των 35 σωματείων που τον εξουσιοδότησαν, το αίτημα για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, με σκοπό την προκήρυξη αρχαιρεσιών.
Στο κείμενο της αίτησης, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:
«Την 22/9/2015 στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ φάνηκε ξεκάθαρα πλέον ότι το Δ.Σ. αυτής δεν λειτουργούσε εύρυθμα...
Πιο συγκεκριμένα, παρουσία πολλών εκπροσώπων και προέδρων σωματείων-μελών της ΕΠΣΑΝΑ, όπως προκύπτει από το Πρακτικό της 22/9/15, το Δ.Σ. αυτής είναι χωρισμένο σε στρατόπεδα που αλλάζουν κατά το δοκούν και οι μεταξύ τους προσωπικές και μη διαφορές, δυναμιτίζουν το κλίμα αυτού.

ΚΛΙΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
Από το ως άνω Πρακτικό αποδεικνύεται ότι:
-- Υπάρχει τεράστιο θέμα με την λειτουργία της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΑΝΑ, διότι ενώ υπό την προηγουμένη της σύνθεση λειτουργούσε άψογα, με την αλλαγή που έγινε και με την νέα της σύνθεση, η Πειθαρχική Επιτροπή έδειξε αμέσως την μειωμένη αντίληψη του έργου της, με λανθασμένες ποινές που επέβαλε σε περιπτώσεις σοβαρών επεισοδίων.
-- Υπάρχει τεράστιο θέμα με την λειτουργία της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΑΝΑ, διότι ενώ κατά γενική ομολογία όλοι συμφωνούσαν ότι λειτουργούσε άψογα, η νέα σύνθεσή της δημιούργησε ανασφάλεια στα σωματεία-μέλη και φόβο κακής εξέλιξης των πρωταθλημάτων, με τις συνεχείς απρόκλητες αλλαγές και λάθη της τελευταίας στιγμής (ακόμη και πέραν του χρονικού ορίου του σχετικού κανονισμού).
Επίσης, η αρχική επιλογή της νέας διοίκησης (της τοποθέτησης του Γ. Νικολάου ως προέδρου της Ε.Δ.), ανέδειξε το αξεπέραστο πρόβλημα που υπάρχει στις σχέσεις της Ε.Π.Ο. με τον αντιπρόεδρο του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Γιώργο Νικολάου και εν γένει της παρούσης διοικήσεως, βάσει της τοποθέτησης που έκανε ο απελθών αρχιδιαιτητής Ηλίας Ντάφλος, ο οποίος δήλωσε (γεγονός που δεν αναφέρεται στο πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 22/9/2015) ότι δεν μπορεί να συνεργασθεί με τον κ. Νικολάου, διότι «δεν έχει το ηθικό ανάστημα να προΐσταται στους διαιτητές αφού αποτελεί μαύρο πρόβατο για την ΕΠΟ»! Μάλιστα, ο κ. Ντάφλος θύμισε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Νικολάου ήταν αυτός που εξέθεσε την Ένωση στις εκλογές της ΕΠΟ, το 2012, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω για 1-2 χρόνια οι διαιτητές της Ένωσης, ενώ κατήγγειλε ότι ο συγκεκριμένος έκανε και παρεμβάσεις στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΑΝΑ…
-- Τέθηκε θέμα μετά από την προσκόμιση τεσσάρων υπευθύνων δηλώσεων των συμβούλων κ.κ. Φλαμπούρη, Αποστολίδη, Χρυσάφη και Δεστούνη, στις οποίες γίνεται σαφέστατη αναφορά για παραίτησή τους σε περίπτωση αμφισβήτησης του προέδρου, για την σύνθεση του Δ.Σ.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προχωρήσει το Δ.Σ. σε αναδιάρθρωση, χωρίς την συμμετοχή των κ.κ. Παπαμακάριου, Τσεβά και Μπέτση, μετά από ανταλλαγή πολύ ακραίων και βαριών «χαρακτηρισμών» εκατέρωθεν.
Εξελέγησαν οι: Γρ. Αποστολίδης πρόεδρος, Γ. Νικολάου Α’ αντιπρόεδρος, Στ. Χρυσάφης Β’ αντιπρόεδρος, Γ. Φλαμπούρης γεν. γραμματέας, Δ. Δεστούνης ταμίας, Γ. Πέππας αναπλ. γραμματέας, Δ. Βελτανιώτης αναπλ. ταμίας. Η διαδικασία αυτή, βεβαίως, αμφισβητήθηκε από τους κ.κ. Παπαμακάριο, Τσεβά και Μπέτση.
-- Άλλαξε η σύνθεση όλων των Επιτροπών της ΕΠΣΑΝΑ, μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης και αδιαφάνειας της λειτουργίας τους.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ-ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ
Όλα τα ως άνω αφ’ ενός επειδή «εκτυλίχθησαν» μπροστά σε πολλούς εκπροσώπους και προέδρους σωματείων της Ένωσης (αναφέρονται στο Πρακτικό οι κ.κ Λεπατατζής-Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου, Λουκάτος-Θύελλας Ραφήνας, Δρούγκας-Γλυκών Νερών, Γεραμάνης-Μάχης Μαραθώνος, Κελεπούρης-Νικολακάκη αλλά ήταν παρόντες πολλοί περισσότεροι) και αφ’ ετέρου γιατί δημοσιοποιήθηκαν και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες, χαρακτηρισμούς και υβριστικές εκφράσεις, έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα στις τάξεις του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ.
Επίσης, η ανασφάλεια, η καχυποψία και η «παραφιλολογία» στις τάξεις των σωματείων, όχι μόνο δεν δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την πρόοδο του ποδοσφαίρου και των εμπλεκομένων με την ΕΠΣΑΝΑ (σωματείων, ποδοσφαιριστών, παραγόντων κτλ) αλλά δυναμιτίζουν και την οποιαδήποτε καλοπροαίρετη και σοβαρή προσπάθεια για την αναστροφή αυτού του νοσηρού κλίματος.
Με βάση όλα τα ως άνω αναγραφόμενα, προκύπτει σαφέστατα ότι το Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί εύρυθμα και με σκοπό την πρόοδο του αθλήματος του ποδοσφαίρου και των σωματείων της ΕΠΣΑΝΑ.
Επίσης, προκύπτει ότι όσο ο χρόνος περνάει τόσο η κατάσταση χειροτερεύει. Επομένως, η διενέργεια εκλογών για αλλαγή του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ είναι μονόδρομος.

ΘΕΜΑ: ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.
Επειδή το Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ δεν λειτουργεί εύρυθμα. Επειδή με βάση τα άρθρα 26 και 31 του ισχύοντος καταστατικού της ΕΠΣΑΝΑ δικαιούμαστε να αιτηθούμε την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΑΝΑ, την οποία βεβαίως αιτούμεθα με την παρούσα αίτησή μας, με θέμα την διενέργεια αρχαιρεσιών για εκλογή νέου Δ.Σ. (τακτικών μελών και αναπληρωματικών) και για εκλογή νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής (τακτικών μελών και αναπληρωματικών), λόγω της μη εύρυθμης λειτουργίας του Δ.Σ. αυτής.
Ζητάμε να γίνει δεκτή η αίτησή μας. Να συγκαλέσετε νομότυπα Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΑΝΑ, με θέμα την διενέργεια εκλογών για τα μέλη του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής αυτής (τακτικά και αναπληρωματικά), των οποίων η θητεία να λήγει το αργότερο την 30 Ιουνίου 2016, σύμφωνα και με το άρθρο 31 του καταστατικού της ΕΠΣΑΝΑ, λόγω μη εύρυθμης λειτουργίας του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money