Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ Κ. ΑΧΑΡΝΩΝ



Ο Αχιλλέας Κάτω Αχαρνών είναι ένας από τους 125 συλλόγους της χώρας, που επελέγη από τον ΟΠΑΠ, για το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες». Πρόκειται για σημαντική διάκριση των τμημάτων υποδομών του συλλόγου, που έγινε κατόπιν αυστηρής αξιολόγησης και επιτόπιου ελέγχου, από ειδικευμένο συνεργείο της ΟΠΑΠ ΑΕ. Το πρόγραμμα αυτό αφορά την ενδυνάμωση της λειτουργίας των τμημάτων υποδομών του συλλόγου, με κύριο βάρος στις ηλικίες από 6 έως 10 ετών, το οποίο στηρίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και του προγράμματος Grassroots, το οποίο είναι παγκοσμίως το καλύτερο νεανικό αθλητικό μοντέλο.
Παράλληλα, με την ένταξη των τμημάτων υποδομών του συλλόγου στο πρόγραμμα αυτό, ο σύλλογος συνδέεται απευθείας με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία έχει στραμμένα τα μάτια της στο πρόγραμμα, παίζοντας ρόλο επιτελικό και συμβουλευτικό.
Τα προνόμια του προγράμματος αυτού είναι τεράστια για τους νέους αθλητές των τμημάτων υποδομής του Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι αθλητές συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και ενημερωτικές συναντήσεις με ειδικευμένους επιστήμονες και ακολουθούν προγράμματα προσωπικής άσκησης και εκγύμνασης. Υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις. Συμμετέχουν σε ποδοσφαιρικά φεστιβάλ που οργανώνει η ΕΠΟ και η ΟΠΑΠ ΑΕ, ενώ παρακολουθούνται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους από ειδικευμένους αθλητιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους.
Η ΟΠΑΠ ΑΕ παρέχει στα τμήματα υποδομών πλήρες αθλητικό υλικό υψηλών προδιαγραφών, που βοηθάει στην βελτίωση της ποιότητας εκγύμνασης των αθλητών.
Για τους γονείς, υπάρχουν εκπαιδευτικές συναντήσεις με παιδίατρους, ψυχολόγους, διατροφολόγους και ανοικτή επικοινωνία με ειδικευμένη επιστημονική ομάδα, για ότι πρόβλημα αντιμετωπίζουν.
Οι προπονητές των τμημάτων υποδομών του συλλόγου, συμμετέχουν σε σεμινάρια προπονητικής και τους δίνονται προπονητικές κατευθύνσεις από την εξειδικευμένη ομάδα του προγράμματος, βάσει των κατευθυντηρίων γραμμών της UEFA, με επιτόπιες επισκέψεις της προπονητικής ομάδας του προγράμματος στις προπονήσεις.
Ο Αχιλλέας περιλαμβάνεται στις 125 καλύτερες ακαδημίες της Ελλάδος, επιβραβεύεται για την φιλοσοφία και το μοντέλο που ακολουθεί στα τμήματα υποδομών, που δεν είναι άλλο από το να εκπαιδεύει τα νέα παιδιά, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι αθλητές, που κάποια στιγμή θα φορέσουν την φανέλα μιας μεγάλης ομάδας ή θα «πετάξουν» για ακόμη ψηλότερα!
* Στο πρόγραμμα προσπάθησαν να μετάσχουν χιλιάδες σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα και την Ανατολική Αττική. Σε πρώτη φάση επελέγησαν η Τριγλία Ραφήνας και η Μάχη Μαραθώνος από την περιοχή μας. Σε δεύτερη φάση, επειδή «χήρεψαν» τρεις θέσεις, περιελήφθησαν τρεις ακόμη ομάδες από την Ανατολική Αττική: Οι Νικητές, Παθιακάκης και Αχιλλέας Κ. Αχαρνών.
* Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι από το σεμινάριο διατροφής, που οργάνωσαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος της ΟΠΑΠ ΑΕ στις 17/10 και στο οποίο συμμετείχαν αθλητές, γονείς, προπονητές και μέλη της διοίκησης του Αχιλλέα και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του ΠΟΚΕΝ (Πολιτιστικό Κέντρο Νεότητας) Κόκκινου Μύλου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money