Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ



Το βράδυ (ώρα 20.37’) του Σαββάτου 10/10, βρέθηκε άνθρωπος της ΕΠΣΑΝΑ που ανέβασε στην ιστοσελίδα ανακοίνωση της νέας διοίκησης! Φαντάζει απίστευτο!
Ένα κείμενο που τιτλοφορείται ως «ενημέρωση σωματείων», φέρει την λογική του τρέχοντος προέδρου Γρηγόρη Αποστολίδη και εξιστορεί με εξαιρετικά υποκειμενικό τρόπο τα τελευταία δεδομένα (πασπαλισμένα με πολλές ανακρίβειες και συμφεροντολογικά σχόλια), έτσι όπως θέλουν οι 4 (και όχι 8) διοικούντες σήμερα την Ένωση, να εφαρμόσουν την νέα συγκυριακή διοίκηση!
Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται η απρεπής συμπεριφορά του κ. Αποστολίδη, που εξωπέταξε τους εκπροσώπους των σωματείων από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. (κάτι που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ) ούτε η αδυναμία που υπάρχει στα υπάρχοντα μέλη της διοίκησης, να ανταποκριθούν στις λειτουργικές ανάγκες της Ένωσης (με κεφαλαίο Έψιλον κι όχι με πεζό).
Η εκλεγμένη νόμιμη διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ, δεν είναι η σημερινή. «Άλλους» ψήφισαν στα παραταξιακά ψηφοδέλτια οι εκπρόσωποι των σωματείων! Η σημερινή συγκυριακή πλειοψηφία δεν εκφράζει την ψηφισμένη διοίκηση που περίμεναν τα σωματεία. Δεν δικαιολογείται, λοιπόν, η αναφορά των δημοκρατικών διαδικασιών ούτε η δήθεν «λάθος» λειτουργία της διοίκησης τα δύο τελευταία χρόνια! Δηλαδή, ποιος διοικούσε αυτά τα δύο χρόνια; Εμείς ή άλλοι, διαφορετικοί σύμβουλοι από αυτούς που παριστάνουν τώρα την νέα διοίκηση; Χρειάζεται σοβαρότητα κύριοι και να μην κοροϊδεύετε τα σωματεία-μέλη της Ένωσης.
Έστω κι αν η αγωνία σας είναι εμφανής για τα ερχόμενα, νομίζουμε ότι απέχετε πολύ από την αλήθεια…

Το κείμενο της αναρτημένης ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΑΝΑ, έχει ως εξής:
«Αγαπητά μέλη της ένωσης, η εκλεγμένη νόμιμη από εσάς σημερινή διοίκηση σεβόμενη τα μέλη της αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση, και μετά από δύο εβδομάδες εθελουσίας σιωπής με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της ένωσης, να σας ενημερώσει επίσημα για τις διοικητικές της εξελίξεις. Θέλοντας έτσι να βάλει ένα τέλος σε όλες τις καθοδηγούμενες και κακοήθεις ειδήσεις που διοχετεύονται στον ηλεκτρονικό τύπο και σε παράγοντες, και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Ο μοναδικός τους στόχος είναι να βλάψουν το κύρος και την υπόσταση της ένωσης.
Τα νόμιμα εκλεγμένα από εσάς μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν ως αρμοδιότητα την οργάνωση και την προαγωγή του ποδοσφαίρου της ανατολικής Αττικής και στελεχώνουν την εκτελεστική γραμματεία και τις διάφορες επιτροπές της ένωσης με τη δημοκρατική διαδικασία της ψήφου της  πλειοψηφίας. Δυστυχώς, κατά την διάρκεια των δυο τελευταίων ετών η πλειοψηφία των αποφάσεων λειτουργούσε "συμβιβαστικά" με τον πρώην πρόεδρο κ. Παπαμακάριο να ψηφίζει σε αρκετές των περιπτώσεων αυτών παρόν ή λευκό. Η θέση αυτή εκφράστηκε με δημόσια ανακοίνωση από τον πρώην Πρόεδρο της Ένωσης κ. Βελτανιώτη.
Η αιτία που ζητήθηκε αρχικά σύγκληση διοικητικού συμβουλίου ήταν η απρεπής συμπεριφορά του απερχόμενου γενικού γραμματέα κ. Μπέτση σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Με δεύτερο έγγραφό τους, μέλη του διοικητικού συμβουλίου ζητούν να προστεθούν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και τα εξής: Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την αλλαγή προέδρου Επιτροπής διαιτησίας και μελών Πειθαρχικής Επιτροπής. Κατά την διάρκεια της θητείας της σημερινής διοίκησης, η εναλλαγή προσώπων σε επιτροπές ήταν συχνό φαινόμενο, εξαιρουμένης της επιτροπής διαιτησίας. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο  πρώην πρόεδρος  κ. Παπαμακάριος υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής για περίπου πέντε μήνες και στη συνέχεια ο κ. Τσεβάς για λιγότερο από τρία χρόνια.
Ουδέποτε ζητήθηκε από τον πρώην πρόεδρο κ. Παπαμακάριο η παραίτησή του και ουδέποτε έγινε αίτημα μομφής προς το πρόσωπό του. Όπως επίσης ουδέποτε ζητήθηκε η παραίτηση των υπολοίπων μελών της επιτροπής διαιτησίας. Ο τότε πρόεδρος κ. Παπαμάκριος θεώρησε σωστό να ζητήσει από μέλη-σωματεία να παρευρεθούν στο Δ.Σ. της Τρίτης 22/9. Για ποιο σκοπό κλήθηκαν τα σωματεία στο συγκεκριμένο συμβούλιο; Πρωτόγνωρη η κίνηση του πρώην Προέδρου για την Ένωσή μας και όχι μόνο!!! Έδωσαν το παρόν εννέα (9) σωματεία και εξέφρασαν την άποψη ότι η Ένωση πρέπει να προσέλθει σε εκλογές άμεσα, δηλαδή να διεξαχθούν εκλογές τώρα και τον Ιούνιο (δύο φορές μέσα σε οκτώ μήνες). Και ο λόγος είναι ότι από τους έντεκα συμβούλους, οι οκτώ έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Παπαμακάριου. Στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος χωρίς να του ζητηθεί, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και έλαβε δύο ψήφους υπέρ και οκτώ κατά. Αφού είχε απολέσει ο πρώην πρόεδρος κ. Παπαμακάριος την πλειοψηφία του Δ.Σ. αυτοδίκαια χάνει και το αξίωμα του προέδρου.
Αμέσως μετά, ο κ. Τσεβάς υποβάλει εγγράφως την παραίτησή του (την οποία είχε έτοιμη) και προφορικά ο κ. Μπέτσης, που  μαζί και με τον κ. Παπαμακάριο απείχαν και οι τρεις από τη συνέχιση των διαδικασιών.
Την παραίτησή τους υποβάλλουν εγγράφως και τα μέλη της Πειθαρχικής επιτροπής αφού πρωτίστως μέλος της Επιτροπής είχε ασκήσει κριτική για το Δ.Σ.
Την παραίτησή του από την επιτροπή διαιτησίας υπέβαλε προφορικά και ο κ. Ντάφλος, με το αιτιολογικό ότι λόγω των φιλικών και προσωπικών του σχέσεων με τον κ. Τσεβά και μετά την παραίτηση του τελευταίου, αποχωρεί και ο ίδιος. Κατά την προφορική του παραίτηση κατέθεσε στην ένωση δύο έγγραφα: α) Τηλεφωνική λίστα των διαιτητών και β) έγγραφο με τα ονόματα των διαιτητών που κατέθεσαν διοριστήριο.
Ο νέος πρόεδρος κ. Αποστολίδης συγκαλεί την ίδια μέρα νέο διοικητικό συμβούλιο για την Πέμπτη 24/9, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κατεπείγοντα θέματα που αφορούν την λειτουργία της ένωσης και των επιτροπών, για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Την Πέμπτη 24/9 και ώρα 13.20’ καλείται το μέλος της επιτροπής  διαιτησίας κ. Σούλος, όπως προσέλθει στην ένωση προκειμένου η επιτροπή να προβεί στον ορισμό των διαιτητών της αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου. Σε μια ώρα μετά την πρόσκληση, υποβάλλονται εγγράφως στην ένωση οι παραιτήσεις των κ.κ. Σούλου και Ντάφλου.
Μέσα από αντίξοες και δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε η εκτελεστική γραμματεία, στελεχώνει την επιτροπή διαιτησίας και ορίζει διαιτητές για την αγωνιστική του Σαββατοκύριακου, με οδηγό τα μόνα αρχεία που της κατέθεσε έως και σήμερα η απερχόμενη επιτροπή διαιτησίας, μια τηλεφωνική λίστα και μια λίστα με τα διοριστήριο των διαιτητών.
Τα αρχεία δεδομένων, οι εκθέσεις παρατηρητών διαιτησίας, οι βαθμολογήσεις διαιτητών, τα κωλύματα, οι εν ενέργεια και μη διαιτητές, οι στρατευμένοι, τα διοριστήριο των διαιτητών, εξετάσεις των διαιτητών και παρατηρητών στα τεστ, ιατρικές εξετάσεις, εκκαθάριση εσόδων-εξόδων ποσοστών διαιτησίας, πληροφοριακά έγγραφα διαιτητών και κάθε άλλου είδους έγγραφο, βρίσκονται ακόμη στην κατοχή της πρώην επιτροπής διαιτησίας.
Όμως κατά γενική ομολογία των ομάδων και αντίθετα από τις προβλέψεις και επιθυμίες μερικών, όλα κύλησαν ομαλά και οι διαιτητές έκαναν όπως πάντα το καθήκον τους. Τα δυο επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν, τυγχάνουν άμεσης ανταπόκριση από τους διαιτητές που κατακλύζουν την αίθουσα με τη μεγάλη συμμετοχή τους. Η διαιτησία για μας είναι λειτούργημα. Η διαιτησία είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με διοικήσεις και πρόσωπα. Μέλημά μας είναι η επιμόρφωση, η εκγύμναση, η ένδυση και η προώθηση των διαιτητών μας και τίποτε άλλο.
Η επιθυμία μερικών να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να ακυρώσουν τις αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί έως σήμερα τονίζουμε ότι τους μόνους που θα βλάψουν είναι τα σωματεία μέλη μας, αυτούς που ματώνουν.
Το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης μετά την αδικαιολόγητη συμπεριφορά και στάση της επιτροπής διαιτησίας και του προέδρου του συνδέσμου Αν. Αττικής, ενημερώνει όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο ότι ουδεμία σχέση και αρμοδιότητα έχουν στα δρώμενα της ένωσης και της διαιτησίας πλην αυτών που ορίζονται από την ΕΠΟ.
Στη συνέχεια ο κ. Παπαμακάριος αιτείται να παραλάβει αντίγραφο πρακτικού του διοικητικού συμβουλίου της Τρίτης 22/9/2015. Με έγγραφο που παραλαμβάνει η δικηγόρος κα Μαρία Γρατσία από τα γραφεία της Ένωσης, της κοινοποιείται απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ότι το πρακτικό θα πρέπει να αναγνωσθεί από όλα τα παρόντα μέλη της συγκεκριμένης συνεδρίασης για τυχόν λάθη και παραλείψεις, θα υπογραφεί και στη συνέχεια θα δοθεί. Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της ένωσης καλείται στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης για διευκρινίσεις. Η νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση δημοκρατικά και πλειοψηφικά με την συμμετοχή οκτώ (8) συμβούλων έναντι τριών που απείχαν από τη διαδικασία, προέβη σε αλλαγές θέσεων και επιτροπών.
Ίσως μερικά μέλη του Δ.Σ. δεν αντιλαμβάνονται ότι οι καρέκλες που κατείχαν η κατέχουμε είναι εφήμερες και πρόσκαιρες και την δυνατότητα να τις κατέχουμε μας την έδωσαν τα ίδια τα σωματεία με την ψήφο τους.
Όλοι θα κριθούμε στο τέλος για τις απόψεις μας, τις προτάσεις μας, τις θέσεις μας, το έργο μας, γιατί όλα είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της ένωσης που είναι στη διάθεση των μελών μας.  Πάνω απ’ όλα προέχει το καλό και το συμφέρον της ένωσης και οι διαπροσωπικές και φιλικές σχέσεις του καθενός δεν καθορίζουν την πορεία της ένωσης.
Δεν εκλεχτήκαμε για να πραγματοποιήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες γιατί τις έχουμε ήδη υλοποιήσει. Είμαστε εδώ να υπηρετήσουμε το ποδόσφαιρο, να προσφέρουμε με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που κατέχει ο καθένας από εμάς μέσα από την πολύχρονη του ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και σε όποια θέση του ζητηθεί.
Το Δ.Σ. της Ένωσης στο εξής θα ενημερώνει τα μέλη του με τακτικά δελτία τύπου μέσα από το επίσημο site για τις εξελίξεις. Παρακαλούνται τα σωματεία να μην ακούν τις Κασσάνδρες οι οποίες διοχετεύουν στον ποδοσφαιρικό κόσμο ψευδείς και ανακριβείς πληροφορίες χωρίς να τις διασταυρώσουν. Μοναδικός τους στόχος είναι η δημιουργία εντυπώσεων, που έχουν σκοπό ΟΧΙ να αναδείξουν την αλήθεια αλλά να πλήξουν το κύρος μελών του Δ.Σ. και κατ’ επέκταση το κύρος της διοίκησης.
Έτσι κι αλλιώς, όλοι θα κριθούμε με την ψήφο σας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. σε μερικούς μήνες. Η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. εγγυάται την λειτουργία της Ένωσης, την σωστή και ακέραιη διοργάνωση των πρωταθλημάτων και θα κριθούν από τα σωματεία τον Ιούνιο του 2016.
Στο λίγο χρόνο που απομένει βοηθείστε μας να υλοποιήσουμε αυτά που οραματιζόμαστε και που είναι η καλύτερη οργάνωση της Ένωσης σε όλα τα επίπεδα (οργάνωση, μηχανογράφηση, χορηγίες, σχέσεις ΕΠΟ, διαιτησίες κλπ) και να αναδείξουμε την Ένωση την καλύτερη σε όλη την Ελλάδα.
Πιστεύουμε ότι η Ένωση έχει όλα τα μέσα, τους παράγοντες, διαιτητές, παρατηρητές, προπονητές, ιατρούς για να το πετύχει».

* Μικρή απάντηση στον κ. Αποστολίδη, μπορεί να θεωρηθεί η αδιαφορία (μέχρι ψυχρότητας) με την οποία έγινε δεκτή η παρουσία του στο γήπεδο Γέρακα, που πήγε το απόγευμα του Σαββάτου, να παρακολουθήσει τον αγώνα Νικηφόρου-Παλληνιακού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money