Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΣΤΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ



Τα σωματεία αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους την αβελτηρία της Ένωσης, καθώς η νέα διοίκηση (με όση προσπάθεια κι αν καταβάλλει) δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα προβλήματά τους. Παράλληλα, θέλουν όλοι να πληροφορηθούν από «πρώτο χέρι» (με λεπτομέρειες ώστε να καταλάβουν ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα) τις εξελίξεις, που έφεραν τα πράγματα στο διοικητικό απροχώρητο…
Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, η συλλογή υπογραφών για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης το συντομότερο, κρίνεται σχεδόν απ’ όλους απαραίτητη, ώστε να ακουστούν οι αλήθειες που πρέπει και ν’ αντιληφθούν τα σωματεία-μέλη την δύσκολη καμπή που περνάει η Ένωση μ’ αυτό το διοικητικό «εξάμβλωμα». Η πραγματικότητα είναι ότι η ΕΠΣΑΝΑ οδηγείται στην διάλυση και όσοι ασχολούνται με τα κοινά της, κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν συλλήβδην (από υπερκείμενες αρχές και προσωπικότητες του χώρου) ως ανυπόστατοι και περιθωριακοί.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει συγκεντρωθεί ικανός αριθμός υπογραφών για να προχωρήσει η αίτηση σύγκλησης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Εκεί η πλειοψηφία των σωματείων θ’ αποφασίσει αν πρέπει να γίνουν εκλογές ή όχι. Διότι οι πάντες στην ΕΠΣΑΝΑ είναι πεπεισμένοι ότι πρέπει να υπάρξει νέα ετυμηγορία των συλλόγων ώστε να εκλεγεί νέα διοίκηση με καινούργια πρόσωπα, για να αποκατασταθεί η ομαλότητα και η τρωθείσα εμπιστοσύνη τρίτων προς την ΕΠΣΑΝΑ. Κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι εκλογές πρέπει να γίνουν μετά από 8 ή 10 μήνες, που θα λήξει η θητεία αυτής της διοίκησης, δεν γνωρίζουν αν μέχρι τότε η Ένωση θα είναι σε θέση ακόμη και να οργανώσει τα πρωταθλήματά της!
Δεν πρόκειται για σχήμα λόγου. Είναι η πραγματικότητα που ζούμε κάθε ημέρα και προέρχεται από τις εμπειρίες των παραγόντων που συζητούν τα προβλήματα αλλά τα υφίστανται κι όλας, στις συναλλαγές τους με την διοίκηση και τις υπαλλήλους της Ένωσης. Πρόκειται για διοίκηση με «αυτόματο πιλότο»!
Γι’ αυτό όλοι δείχνουν αποφασισμένοι να γίνει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να τοποθετηθούν όσοι θέλουν και να ακούσουν οι υπόλοιποι, για να προκρίνουν ή όχι την εκλογή νέας διοίκησης, με ανθρώπους που δεν θα αποπνέουν μιζέρια.
Φυσικά, υπάρχουν κι εκείνοι που ως άλλοι λαγοί, περιμένουν να κατατεθούν οι υπογραφές των σωματείων που συναισθάνονται την καταστροφή που έχει υποστεί η Ένωση και την διάλυση που έρχεται. Αυτοί θα προσπαθήσουν πάλι να «μπουν στο κόλπο» από την πίσω πόρτα αλλά θα την βρουν κι εκείνη κλειστή αυτή την φορά…
Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα σωματεία έχουν υπογράψει το κείμενο που διακινεί ο Γιώργος Παπαμακάριος, αλλά λέγεται ότι έχουν ξεπεράσει τα 25 και τεχνικοί λόγοι δεν επέτρεψαν ακόμη τη κατάθεσή του στην γραμματεία ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Πάντως, ο κύβος ερρίφθη, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money