Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΣΙΜΠΡΑ



Με επιστολή του στα «Νέα της ΕΠΣΑΝΑ», ο παραιτηθείς (ή μήπως παραγκωνισθείς;) κάτω από περίεργες συνθήκες προπονητής Μιχάλης Κατσίμπρας, Τεχνικός Διευθυντής Προεθνικών Ομάδων Ανατολικής Αττικής, δίνει την απάντησή του σ’ αυτούς που διέκοψαν (ξαφνικά και χωρίς λόγο, λίγο πριν την ολοκλήρωσή του) το 4ετές πρόγραμμα ανάδειξης των ποδοσφαιρικών ταλέντων της περιοχής, αποδεικνύοντας στην πράξη, με γεγονότα, ότι όσοι λένε πως έχουν αναλάβει να σώσουν το ποδόσφαιρο της Ανατολικής Αττικής, μάλλον δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν τρόπο να το πετύχουν. Και, δυστυχώς, βρίσκονται πολύ μακριά από την αλήθεια και την πραγματικότητα!


Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Μιχάλη Κατσίμπρα έχει ως εξής:
«Επειδή είναι εκπληκτικό το πώς μπορούν  κάποιοι  να εκμεταλλευτούν τη σιωπή της αξιοπρέπειάς μου, νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ.
Χαίρομαι
- που κατάφερα να υλοποιήσω έναν παιδαγωγικό μου στόχο μέσα από την θεμελίωση των μικτών ομάδων της Ανατολικής Αττικής, ώστε αυτές να γίνουν ανταγωνιστικές σε διάστημα 3,5 χρόνων, έχοντας αρωγούς στη προσπάθειά μου αυτή:
- τους προπονητές, οι οποίοι πολλάκις αφιλοκερδώς έδιναν την ψυχή τους.
- τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι διέπονταν από τις ίδιες αξίες πιστεύω μ’ εμένα, προσφέροντας ακόμα και διοικητικές υπηρεσίες.
- κάποια μέλη της διοίκησης, που εκτίμησαν και αναγνώρισαν την συνεχή και κοπιαστική …προσπάθειά μας και υποστήριξαν το έργο μας.
- Όλους τους επιστημονικούς συνεργάτες μου, που συνέβαλλαν στην σύλληψη και υλοποίηση των εκπαιδευτικών  ημερίδων και σεμιναρίων.
Χαίρομαι
- Γιατί καθιερώθηκε ο θεσμός των υπευθύνων τμήματος, όπως υπάρχει σε όλη την Ευρώπη.
- Δημιουργήθηκαν τα περιφερειακά κλιμάκια! Κι εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους δεκαπέντε και πλέον προπονητές της Ένωσής μας, που άοκνα και αφιλοκερδώς με εμπιστεύτηκαν και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην υλοποίηση και του βήματος αυτού.
- Καθιερώθηκαν σαν θεσμός τα Σεμινάρια και Συνέδρια προπονητών και παραγόντων, καθώς και οι συγκεντρώσεις γονέων και παιδιών, για ενημερώσεις και επιμόρφωση.
Χαίρομαι που
- Οι μικτές της ΕΠΣΑΝΑ στο πλαίσιο του σχεδιασμού, έδωσαν αγώνες με όλες τις μεγάλες ΠΑΕ και με ευρωπαϊκές ομάδες.
Θλίβομαι που
- Δεν υλοποιήθηκαν τα δύο τελευταία βήματα του αναπτυξιακού αυτού πλάνου, που είναι:
α)  η δημιουργία oμάδας κοριτσιών της Ένωσής μας, όπως υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη και
β)  η καθιέρωση ενός διεθνούς τουρνουά, υπό την  αιγίδα της Ένωσης για προεθνικές ομάδες.
Χαίρομαι επίσης διότι
-  Λειτουργούσα πάντα ανεξάρτητα και ουδέτερα έχοντας ως οδηγό:
α)  την συνείδησή μου
β)  την ευθύτητα και ειλικρίνεια των πράξεών μου, υπηρετώντας το ιδεώδες του αθλητισμού, ως άνθρωπος, γυμναστής, προπονητής, ως γονιός και κυρίως ως παιδαγωγός».

Υ.Γ. Επιπλέον, οι κλήσεις ήταν έτοιμες στον πρέποντα χρόνο, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν χρειάζονταν η εξεύρεση μιας τεχνητής αφορμής. Εκτιμώ την δια τηλεφώνου αποκατάσταση, από τον ίδιο τον κ. Λάμπρου, σε μένα προσωπικά, με τη δέσμευση ότι θα γίνει και δημόσια.
Το πραγματικό νόημα της δικής μου ζωής, είναι να φυτεύω δένδρα, κάτω από τη σκιά των οποίων δεν περιμένω να καθίσω!
Είναι αλήθεια πως τα εφησυχασμένα πνεύματα, συνήθως απορρίπτουν οτιδήποτε εκτείνεται πέρα από τη δική τους αντίληψη.
Κλείνω με μια φράση για τους ποδοσφαιριστές (τα «παιδιά μου» όπως τα αποκαλώ). «Σημαδέψτε το φεγγάρι. Ακόμη κι αν αστοχήσετε, θα προσγειωθείτε ανάμεσα στα άστρα».

Με εκτίμηση
Kατσίμπρας Μιχαήλ
Καθηγητής φυσικής αγωγής
Προπονητής ποδοσφαίρου UEFA-PRO
Εκπαιδευτής προπονητών ΕΠΟ-UEFA
Τέως Τεχνικός Διευθυντής Προεθνικών Ομάδων Ανατολικής Αττικής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money