Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΤΕΣ



Οι επαγγελματίες που παράγουν αξιόλογο έργο, έχουν πάντοτε την συμπαράσταση των συνανθρώπων τους και την εκτίμηση του περιβάλλοντός τους γι’ αυτό το έργο που παράγουν!
Τέτοια περίπτωση επαγγελματία είναι και ο προπονητής Μιχάλης Κατσίμπρας, ο οποίος προΐσταται της προσπάθειας που γίνεται κοντά 4 χρόνια τώρα στην ποδοσφαιρική Ανατολική Αττική για την ανάδειξη ταλέντων σε μικρή ηλικία… Η παρουσία 250 και πλέον φίλων του αθλήματος, που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του «Οινοποιείου Πέτρου» στην Παλλήνη, απλά επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη προς τα άτομα που έχουν αναλάβει την ευθύνη ανάδειξης των παιδιών τους και παρευρέθησαν για να ακούσουν την παρουσίαση του προγράμματος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΣΑΝΑ για την περίοδο 2016-17.
Την διοικητική δομή της Ένωσης και την λειτουργία των Επιτροπών, παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. Γιάννης Νάκας, επικεφαλής και της Τεχνικής Επιτροπής. Διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι η ηγεσία της Ένωσης στέκεται αρρωγός στις Μικτές και πιστεύει σ’ αυτές, αφού αυτές αποτελούν τους πρεσβευτές της περιοχής μας στο πρωτάθλημα των Ενώσεων.
Το τεχνικό μέρος ανέλυσε επί μακρόν ο τεχνικός διευθυντής Μιχάλης Κατσίμπρας, ο οποίος αναφέρθηκε σε διάφορους τομείς. Πρώτα έκανε αναδρομή κι ανέλυσε την εξέλιξη των πραγμάτων τα τελευταία χρόνια με την βοήθεια του τότε προέδρου Γ. Παπαμακάριου, θυμίζοντας τα ονόματα των παικτών των ομάδων που διέπρεψαν και κατέκτησαν πρωταθλήματα και διακρίσεις. Μετά κατέδειξε την συνέχεια της προσπάθειας και πως φθάσαμε μέχρι το σήμερα…
Στην συνέχεια ενημέρωσε για την οργάνωση (κριτήρια κλήσεων, συχνότητα, τόπο και χρόνο των προπονήσεων) των Μικτών, που είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Των νέων (γεν. 2001-2) και των παίδων (γεν. 2003-4). Παρουσίασε τους διπλωματούχους προπονητές, με όλο το τεχνικό επιτελείο, που είναι πάνω απ’ όλα αμέμπτου ηθικής. Καθόρισε τους στόχους, κι άφησε ελπίδες για πραγματοποίηση διαφόρων «ονείρων» που περιλαμβάνουν ακόμη και την οργάνωση διεθνούς τουρνουά ή ακόμη και την δημιουργία γυναικείου ποδοσφαίρου και τουρνουά.
Επίσης, ανέφερε την δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου, που είναι σχεδόν έτοιμο, όπως και την τακτική 15νθήμερη συνάντηση των τεχνικών που θα γίνεται με τους γονείς των παικτών στα γραφεία της Ένωσης.
Τόνισε ότι οι Μικτές διαθέτουν πλέον ολοκληρωμένη ιατρική ομάδα, με δικό τους ιατρείο, που θα κληθούν να οργανώσουν κι επιστημονικές ημερίδες κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.
Για την αξιολόγηση και επιλογή παιδιών στις Μικτές, κατέληξε στην δημιουργία 5 κλιμακίων (με γεωγραφικά κριτήρια), επικεφαλής των οποίων ετέθησαν έμπειροι προπονητές και βοηθοί, ενώ τακτική θα είναι η συνεργασία των υπευθύνων των κλιμακίων με τους προπονητές των ομάδων. Βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία για την προεπιλογή των ταλέντων, που δεν μπορεί να περνούν απαρατήρητα, αποτελούν η σωματοδομή των παιδιών, η ευφυΐα, η εκρηκτικότητα, η αγωνιστική διάθεση...
Τέλος, ζήτησε την συμπαράσταση των γονέων και τον σεβασμό τους στο έργο των προπονητών. Ζήτησε να στηρίξουν οι γονείς τα παιδιά τους. Να τα αφήσουν ελεύθερα να διασκεδάσουν, παίζοντας ποδόσφαιρο. Ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι δεν είναι πάντοτε η καλύτερη λύση να πηγαίνουν τα παιδιά τους στις ομάδες υποδομών των ΠΑΕ, διότι υπάρχουν ομάδες που κάνουν πολύ καλή δουλειά και σε τοπικό επίπεδο. Για τυχόν παράπονα, πρέπει να απευθύνονται στους προπονητές μόνο στις καθιερωμένες συναντήσεις.
Την εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος της Ένωσης και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Δημ. Γιαρένης, ο οποίος (ευτυχισμένος από την παρουσία τόσου κόσμου) δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για «εφαρμογή προγραμμάτων», «για ανάδειξη ταλέντων στις εθνικές ομάδες της χώρας» και εντέλει «για παραμονή στην εξουσία για πολλά χρόνια» (ώστε να εκτελέσει το πρόγραμμά του)!
Η συγκέντρωση πέτυχε απόλυτα τον στόχο της. Παρευρέθησαν γονείς, παιδιά, Ενωσιακοί προπονητές και παράγοντες που αγαπούν το ποδόσφαιρο και το υπηρετούν με αγάπη.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money