Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΑΘΙΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ



Ένσταση υπέβαλε ο Παθιακάκης για παράβαση κανονισμού από τον Αφιδναϊκό στο μεταξύ τους παιχνίδι πρωταθλήματος, που έληξε με νίκη 1-0 του Αφιδναϊκού.
Πρόκειται για παράβαση του άρθρου 17 παράγραφος θ’ της προκήρυξης πρωταθλήματος, η οποία αναφέρει:
«Στους αγώνες πρωταθλήματος Α’, Β’ και Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας, είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τριών (3) τουλάχιστον ποδοσφαιριστών κάτω των είκοσι (20) ετών (γεννηθέντων μετά την 1/1/1993) στην αρχική ενδεκάδα.
Οι δύο (2) εξ’ αυτών συμμετέχουν υποχρεωτικά σε όλη την διάρκεια του αγώνα και αντικαθίστανται μόνο από ποδοσφαιριστές της ίδιας ή μικρότερης ηλικίας. Ο τρίτος ποδοσφαιριστής ηλικίας κάτω των είκοσι (20) ετών, συμμετέχει υποχρεωτικά σ’ όλη την διάρκεια του α’ ημιχρόνου.
Σε περίπτωση τραυματισμού ενός ή περισσοτέρων εκ των ανωτέρων ποδοσφαιριστών, είναι υποχρεωτική η αντικατάστασή τους με ποδοσφαιριστή που πληρεί τους ίδιους όρους. Δηλαδή να είναι γεννημένος το έτος 1993 και μετά.
Σε περίπτωση αδυναμίας αντικατάστασης ποδοσφαιριστού γεννημένου το έτος 1993 και μετά, η ομάδα συνεχίζει με λιγότερο ή λιγότερους ποδοσφαιριστές. Σε περίπτωση αποβολής ποδοσφαιριστού γεννημένου το έτος 1993, η ομάδα δεν υποχρεούται να αντικαταστήσει άλλον ποδοσφαιριστή και συνεχίζει ως έχει.
Εφόσον η ίδια παράβαση διαπιστωθεί μετά την έναρξη του αγώνα, λογίζεται ως αντικανονική συμμετοχή και στην υπαίτια ομάδα επιβάλλεται, μετά από ένσταση, η προβλεπόμενη κύρωση από το άρθρο 23, παρ. 11 του Κ.Α.Π.
α) Απώλεια του αγώνα με σκορ 0-3.
β) Χρηματική ποινή έως οκτακόσια (800) ευρώ».
Στον συγκεκριμένο αγώνα, ο Αφιδναϊκός έμεινε στο 55’ λεπτό με δύο 20άρηδες παίκτες, λόγω αποβολής του τρίτου. Αργότερα στο παιχνίδι, έγινε αλλαγή ενός ακόμη «μικρού» με «μεγάλο». Αποτέλεσμα ήταν ο Αφιδναϊκός να τελειώσει τον αγώνα με ένα μόνο «μικρό» αντί για δύο, όπως αναφέρει ο κανονισμός.    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money