Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΘΙΑΚΑΚΗ




Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΑΝΑ, εκδίκασε την ένσταση του Παθιακάκη κατά του Αφιδναϊκού και την απέρριψε, με το σκεπτικό ότι «σε περίπτωση αποβολής ποδοσφαιριστού γεννημένου το έτος 1993 και μετά, η ομάδα δεν υποχρεούται να αντικαταστήσει άλλον ποδοσφαιριστή και συνεχίζει ως έχει».
Στον αγώνα Παθιακάκη–Αφιδναϊκού 0-1, ο Αφιδναϊκός έμεινε στο 55’ λεπτό με δύο 20άρηδες παίκτες, λόγω αποβολής του τρίτου. Αργότερα στο παιχνίδι, έγινε αλλαγή ενός ακόμη «μικρού» με «μεγάλο». Αποτέλεσμα ήταν ο Αφιδναϊκός να τελειώσει τον αγώνα με ένα μόνο «μικρό» αντί για δύο, όπως αναφέρει ο κανονισμός.    
Η ένσταση αφορούσε αυτήν ακριβώς την παράβαση (άρθρο 17, παράγραφος θ’) της προκήρυξης πρωταθλήματος, η οποία αναφέρει: «Οι δύο 20άρηδες παίκτες συμμετέχουν υποχρεωτικά σε όλη την διάρκεια του αγώνα και αντικαθίστανται μόνο από ποδοσφαιριστές της ίδιας ή μικρότερης ηλικίας. Ο τρίτος ποδοσφαιριστής ηλικίας κάτω των 20 ετών, συμμετέχει υποχρεωτικά σ’ όλη την διάρκεια του α’ ημιχρόνου. Σε περίπτωση τραυματισμού ενός ή περισσοτέρων εκ των ανωτέρω ποδοσφαιριστών, είναι υποχρεωτική η αντικατάστασή τους με ποδοσφαιριστή που πληρεί τους ίδιους όρους. Δηλαδή να είναι γεννημένος το έτος 1993 και μετά. Σε περίπτωση αδυναμίας αντικατάστασης ποδοσφαιριστού γεννημένου το έτος 1993 και μετά, η ομάδα συνεχίζει με λιγότερο ή λιγότερους ποδοσφαιριστές. Σε περίπτωση αποβολής ποδοσφαιριστού γεννημένου το έτος 1993, η ομάδα δεν υποχρεούται να αντικαταστήσει άλλον ποδοσφαιριστή και συνεχίζει ως έχει».
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Π.Ε. αποφάσισε την απόρριψη της ενστάσεως του Παθιακάκη κατά του κύρους του αγώνα με τον Αφιδναϊκό κατ’ ουσίαν, δεχόμενη ότι το σωματείο ΑΟ Αφιδναϊκός καλώς έπραξε.
* Ο πρόεδρος του συλλόγου «Γιάννης Παθιακάκης» Γιώργος Παθιακάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τα «Νέα της ΕΠΣΑΝΑ» αργά το βράδυ της Τρίτης 19/11 από το Βουκουρέστι, όπου βρισκόταν για ενίσχυση της Εθνικής Ελλάδος, μας είπε: «Θεωρώ την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής εσφαλμένη. Θα προσφύγουμε στο Δευτεροβάθμιο Δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ για να δικαιωθούμε»…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money