Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΟΥΚΑΚΟ


Ο συνάδελφος Βαγγέλης Δουκάκος, με γνωστό παρελθόν, προσπαθεί να μας εκθέσει στα μάτια τρίτων -που δεν έχουν σχέση με το επάγγελμά μας- για θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας! Έλεος, πια!
Δεν δίνουμε απάντηση στα μέχρι τώρα δημοσιεύματα, διότι απλά «κάνουμε το κέφι μας», ασχολούμενοι με τα κοινά της ΕΠΣΑΝΑ και κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει αυτή την ενασχόληση…
Επειδή, όμως, ορισμένοι έχουν μάθει την δημοσιογραφία πολύ στραβά, προσπαθούν με ασύστολα ψεύδη να διαμορφώσουν κλίμα αντιπαράθεσης και να κάνουν «το άσπρο μαύρο». 
Δεν πάει άλλο. Η δημοσιογραφική δεοντολογία έχει σηκώσει πλέον «τα χέρια της ψηλά» και «ξελαρυγγιάζεται» διαμαρτυρόμενη για πράγματα που είναι αυτονόητα, αλλά «σερβίρονται» λανθασμένα!
Δεν αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η αήθης επίθεση εναντίον σου Βαγγέλη Δουκάκο και τι άπτεται –τάχα- του ποινικού κώδικα! Εμείς γράψαμε τα γεγονότα, όπως συνέβησαν και ειπώθηκαν. Δεν τα μάθαμε από τρίτους. Γι’ αυτό τολμώ να σου ειπώ ότι το ρεπορτάζ σου δεν είναι ούτε σωστό ούτε αντικειμενικό.
Κι αν έχεις συμπληρώσει 35 χρόνια στην δημοσιογραφία Βαγγέλη, η δική μας πορεία μετράει από το 1972, δηλαδή 41 χρόνια συνεπούς επαγγελματικής καριέρας… Το γνωρίζεις, άλλωστε, καλά.
Σε προκαλώ, πάντως, να αναφέρεις τον μεμπτό λόγο για τον οποίο αφήνεις να εννοηθεί ότι κάποιοι με απέπεμψαν από κάποιο μέσο… Τι εννοείς; Μήπως την πολιτική δίωξη που υπέστην από την ΕΡΤ, την περίοδο του ΠΑΣΟΚ; Αυτό είναι παγκοίνως γνωστό. 
Το μυαλό μου δεν φθάνει σε κάτι άλλο, που μπορεί να υπονοείς! Εκτός αν αφήνεις αιχμές για την δουλειά μου (μεταξύ άλλων) στο στήσιμο του ΑΝΤΕΝΝΑ, του FILMNET (σημερινή ΝOVA) ή του «Channel 7»…
Να γνωρίζεις, λοιπόν, ότι «ο Κοτσώνης υποστηρίζει απλά την αλήθεια». Όχι αυτή την «ψευδεπίγραφη αλήθεια» μέσω ανυπόληπτων τρίτων που πρεσβεύεις εσύ... 
Διότι «ο Κοτσώνης έχει μάθει να σέβεται πραγματικά όλους τους συναδέλφους του», όχι σαν κάτι άλλους συναδέλφους, που θυμούνται και σέβονται όποιον τους συμφέρει κατά το δοκούν. 
Γι’ αυτό, άλλωστε, «ο Κοτσώνης βάζει υποψηφιότητα στα όργανα της ΕΣΗΕΑ» και εκπροσωπεί τους συναδέλφους του με τον καλύτερο τρόπο.
                                                                                                  Θοδωρής Κοτσώνης

1 σχόλια:

Unknown είπε...

tin politiki sou dioksi;;;
xaxaxaxa
gelane mexri kai ta tsimenda me afta pou grafis;;;thes na mas pis kotsoni oti anamesa se 2000 ergazomenous tis ert isoun o monos pou den psifizes pasok;;;;xaxaxaxa
pes mas kai tin istoria me ton K.KALI!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money