Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΟ


Παρά το γεγονός ότι οι ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από την προσφυγή που είχαν καταθέσει στα πολιτικά δικαστήρια, η ΕΠΟ θα τιμωρήσει –βάσει καταστατικού- τις δύο Ενώσεις, με την μικρότερη ποινή. Η έκτακτη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά μεθαύριο Κυριακή 14/7 και θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η επιβολή ποινής στις δύο Ενώσεις είναι αναπότρεπτη διότι τιμωρείται η κίνηση της προσφυγής (ως άλλη δυσφήμιση), χωρίς να έχει σημασία το αποτέλεσμά της. Σύμφωνα, πάντως με όλες τις ενδείξεις, η ποινή θα είναι συμβολική και η μικρότερη δυνατή, ώστε να μην υπάρξουν εμπλοκές στην συμμετοχή ομάδων στα πρωταθλήματα και την επιλογή διαιτητών στους πίνακες. Αναμένεται να επιβληθεί ποινή αποκλεισμού ενός μηνός περίπου.

Σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ, αναφέρει:
Α) Η Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. που συγκαλείται κατόπιν σχετικού αιτήματος των Ενώσεων-Μελών της για τις 14/7/2013, θα διεξαχθεί κανονικώς και όπως είχε ορισθεί μετά την απόρριψη από το αρμόδιο δικαστήριο της αίτησης της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου για την μη διεξαγωγή της.
Β) Η Ομοσπονδία δεν γνωρίζει επισήμως τίποτε, καθώς δεν της έχει κοινοποιηθεί, για την απόφαση-ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Κιλκίς, με την οποία αποσύρει την προσφυγή της κατά της Ε.Π.Ο.
Γ) Ως προς την απόφαση-ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου, η οποία κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία και με την οποία αποσύρει την προσφυγή της κατά της Ε.Π.Ο., διευκρινίζονται τα εξής:
1. Η «μοναχική» πορεία της,  απέναντι στο υπόλοιπο σώμα των πενήντα έξι (56) Ενώσεων-Mελών της Ε.Π.Ο., θα έπρεπε να οδηγήσει σε άλλες αποφάσεις και ενέργειες και όχι σε αυτές που μόνοι τους φαντασιώθηκαν ότι επιδίδονται, ως άλλοι αυτόβουλοι σωτήρες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των θεσμών.
2. Η Ε.Π.Ο. δεν απειλεί, ούτε τιμωρεί με αποβολή καμία Ένωση-Μέλος της, αν δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία που αναφέρεται σε σαφή παραβίαση του καταστατικού της. Η εξ αυτής της τιμωρίας ταλαιπωρία σωματείων, διαιτητών κ.λ.π. αφορά στις ενέργειες της Ένωσης και όχι στις αποφάσεις της Γ.Σ. της Ομοσπονδίας.
3. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε την διαπίστωση, ότι η FIFA δικαιώνει τις ενέργειες των δύο Ε.Π.Σ., αλλά δεν δέχεται προσωρινές ή διορισμένες διοικήσεις. Τα έγγραφα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αλλά και οι προφορικές ενημερώσεις των στελεχών της, άλλα υποστηρίζουν ως προς το ποιος έχει δίκιο. Ότι δεν δέχονται διορισμένες ή προσωρινές διοικήσεις, το ήξεραν οι δύο Ε.Π.Σ. πριν καν προσφύγουν εναντίον της Ε.Π.Ο.
4. Κανείς από την Ε.Π.Ο. δεν συνομίλησε, υποσχέθηκε ή δεσμεύθηκε για δήθεν δίκαιη και ισόνομη λειτουργία, ως προς τα δικαιώματα της ΕΠΣ Ηρακλείου. Στο θέμα αυτό ακόμη και η πλέον καλπάζουσα φαντασία έχει τα όριά της… Η Ε.Π.Ο. αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίζει με δικαιοσύνη και ισονομία όλες τις Ενώσεις-Μέλη της, επειδή αυτός είναι ο καταστατικός της ρόλος.
5. Τέλος, δεν κατανοούμε την σύνδεση μιας καθαρά ποδοσφαιρικής διαδικασίας, με την «Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» και την συμπλήρωση εκατό (100) χρόνων από το γεγονός. Αποκρούουμε σθεναρά κάθε προσπάθεια να εμπλακεί το ποδόσφαιρο και οι αποφάσεις των οργάνων του σε άλλου είδους υποθέσεις, ειδικώς για να δικαιωθούν αντικαταστατικές επιλογές ή ενέργειες.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ηρακλείου Κρήτης
Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που δεν έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΠΣ Ηρακλείου για αναβολή της προγραμματισμένης για την Κυριακή 14/7 έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, η ΕΠΣ Ηρακλείου, μην έχοντας άλλο τρόπο να αποτρέψει την επιβολή της ποινής της παύσης μέλους, ακολούθησε τον δρόμο της ΕΠΣ Κιλκίς και ανακοίνωσε ότι αποσύρει την προσφυγή κατά του Δ.Σ. της ΕΠΟ.
Εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ αφού έλαβε υπόψη του την διαμορφούμενη κατάσταση όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, όχι για αγωνιστικά η αθλητικά θέματα, αλλά για θέματα που άπτονται του καταστατικού της ΕΠΟ:
1. Την «μοναχική» μας πορεία  όσον αφορά θεμιτές ενέργειές μας, που μόνο στόχο είχαν την σωστή λειτουργία του ποδοσφαίρου, των θεσμών του, αλλά και το συμφέρον του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου.
2. Την απόσυρση και από την ΕΠΣ Κιλκίς της εν λόγω προσφυγής.
3. Την επαπειλούμενη  αποβολή μας από την ΕΠΟ, έστω για μικρό διάστημα και συνεπώς την ταλαιπωρία των ομάδων και των διαιτητών της ΕΠΣΗ. Προκρίνουμε και επιθυμούμε, ομαλή πορεία, συνοχή και ηρεμία των παραγόντων, των στελεχών και φορέων της ΕΠΣΗ.
4. Την αναμενόμενη απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για αναβολή της Γ.Σ. της ΕΠΟ και ανεξαρτήτως του οποιουδήποτε αποτελέσματος.
5. Τον ενδεχόμενο κίνδυνο επιβολής ποινών στις εθνικές μας ομάδες και στις ΠΑΕ που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την FIFA, η οποία αφ’ ενός μεν θεωρεί ότι έχουμε δίκιο αλλά αφ’ ετέρου δεν δέχεται προσωρινές η διορισμένες διοικήσεις.
6. Τις δεσμεύσεις των οργάνων της ΕΠΟ ότι εφ’ εξής θα λειτουργούν δίκαια και ισόνομα ως προς τα δικαιώματα της ΕΠΣ Ηρακλείου.
Για τους παραπάνω λόγους η Διοίκηση της ΕΠΣΗ, με πρόταση του προέδρου της αποφάσισε, να υποβάλλει στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο αίτημα μη έκδοσης απόφασης, αποσύροντας άμεσα την προσφυγή μας στα πολιτικά δικαστήρια.
Καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την απόφασή μας, είχε η επέτειος για το ιστορικό γεγονός των 100 χρόνων (1913-2013) από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Γι’ αυτή την περίοδο και παρά τις σύννομες ενέργειές μας, δεν μπορούμε ούτε δικαιούμαστε ούτε θέλουμε να είμαστε εμείς η αφορμή μιας παράλογης αποβολής από την ΕΠΟ, την στιγμή που αυτή η αποβολή φαντάζει άκρως επικίνδυνη για όσους καλά γνωρίζουν ή καταλαβαίνουν τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο γεγονός.
Ηράκλειο 12 Ιουλίου 2013
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money