Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ!



Ο Κυριάκος Γεωργίου από την Κερατέα, ακολουθεί με επιτυχία προπονητική καριέρα στην Βουλγαρία. 
Ο 25χρονος Έλληνας προπονητής –μέχρι πρόσφατα παίκτης του Κεραυνού– έπειτα από 2 αγωνιστικές περιόδους ως βοηθός προπονητή σε ομάδες Β’ εθνικής κατηγορίας της γειτονικής χώρας, εφέτος ανέλαβε ως επικεφαλής τεχνικός μια ομάδα της Γ’ κατηγορίας.
Η ομάδα του είναι η Βίτοσα και την ανέλαβε στη μέση της περιόδου, όταν βρισκόταν σε τροχιά υποβιβασμού. 
Όμως κατάφερε να πάρει εντυπωσιακά αποτελέσματα και παρά το πολύ δύσκολο πρόγραμμα, ο Κ. Γεωργίου οδήγησε την Βίτοσα στην σωτηρία! 
Έτσι, ο ταλαντούχος προπονητής κέρδισε τον σεβασμό των υπευθύνων του βουλγαρικού σωματείου, καθώς παρά το νεαρό της ηλικίας του, η ομάδα του έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, με σύστημα και τακτική.
Ο ίδιος, πολύ ευχαριστημένος από την πορεία του, δηλώνει δικαιολογημένα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο -έως αδύνατον- να δοθεί τέτοια ευκαιρία σε 25χρονο προπονητή, που δεν έχει παίξει ποτέ ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο!
Ο Κυριάκος Γεωργίου υποστηρίζει ότι στη ζωή και στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν νεαροί, άπειροι και έμπειροι, αλλά μόνο ικανοί και ανίκανοι. Ένας από τους στόχους του είναι να αναλάβει κάποια στιγμή την τεχνική ηγεσία του αγαπημένου του Κεραυνού Κερατέας, αλλά προς το παρόν βλέπει το μέλλον του στην γειτονική Βουλγαρία.
Σχετικά με το επίπεδο του βουλγαρικού ποδοσφαίρου, ο Κ. Γεωργίου λέει ότι υπάρχει έλλειψη οργάνωσης… «Στην Βουλγαρία, υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, όμως λόγω και του διαφορετικού τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, οι ομάδες μειονεκτούν στον τομέα της τακτικής. Τα οικονομικά είναι πολύ περιορισμένα και δεν συγκρίνονται με αυτά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Γήπεδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν λίγα και τα υπόλοιπα είναι σε κατάσταση ερασιτεχνικού επιπέδου. Παρόλα αυτά, όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο δουλεύουν και προσπαθούν να αξιοποιήσουν και την παραμικρή ελπίδα για κάτι καλύτερο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money