Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Γ.Σ. ΕΠΟ: ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ



Συναινετική απόφαση πήρε η έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ για τις ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου. Επεβλήθη ποινή στις δύο Ενώσεις αλλά δόθηκε με ψηφοφορία η δυνατότητα (εξουσιοδότηση) στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, να αποφασίσει για το εύρος της ποινής. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο Ενώσεις μπορεί και να μην τιμωρηθούν καθόλου.
Η εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ Γ. Σαρρή ήταν τιμωρία δύο μηνών στην ΕΠΣ Κιλκίς και τεσσάρων μηνών στην Ένωση Ηρακλείου.
Από τις 54 παρούσες Ενώσεις που ήταν παρούσες στην Γ.Σ., η πρόταση έλαβε 48 ναι και 6 όχι. Πάντως, η ΕΠΣ Μακεδονίας έκανε ξεχωριστή πρόταση, την απαλλαγή των δύο Ενώσεων.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:
«H Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. με παρόντα τα 54 από τα 56 μέλη της αποφάσισε κατά πλειοψηφία, δηλαδή με ψήφους 48 υπέρ και 6 κατά, να επιβάλλει τις ακόλουθες ποινές:
Α) Ποινή παύσης δύο (2) μηνών από την ιδιότητα του μέλους της Ε.Π.Ο. στην ΕΠΣ Κιλκίς.
Β) Ποινή παύσης τεσσάρων (4) μηνών, από την ιδιότητα του μέλους, στην ΕΠΣ Ηρακλείου, λόγω σοβαρής παραβίασης των προαναφερομένων καταστατικών διατάξεων της Ε.Π.Ο. και συγκεκριμένα του άρθρου 1 παρ. 5, 6, 7 του άρθρου 2 παρ. 3 Αα, β, δ, στ, ιβ, ιγ, Β, Γα, β, του άρθρου 12 παρ. δ, ζ, ια, ιγ, των άρθρων 13, 19, 20,23,24,25,26 και 29 και του άρθρου 40 παρ. Ζ εδ. 1α, όπως αυτές αναφέρονται στο ισχύον καταστατικό της Ε.Π.Ο.
Ωσαύτως, η Γ.Σ. εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. για τις ως άνω αναφερόμενες ποινές, να λάβει οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της έκτισής των, κάθε πρόσφορο μέτρο ώστε να καταστούν αυτές λιγότερο επαχθείς, στον εν γένει χώρο του ποδοσφαίρου, εντός της γεωγραφικής δικαιοδοσίας των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου. Επιπλέον, το Δ.Σ. κρίνοντας την εν γένει στάση των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου κατά την διάρκεια έκτισης των ποινών τους, δικαιούται σε κάθε περίπτωση να αναστείλει, μειώσει ή και να απαλείψει τις επιβληθείσες ποινές».
* Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο Ενώσεων και της διοίκησης της ΕΠΟ, ώστε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ που θα γίνει στις 2 Αυγούστου, θα αποφασισθεί ότι η ποινή δεν αφορά την συμμετοχή των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα, ούτε τις μεταγραφές, ούτε την τοποθέτηση διαιτητών στους πίνακες. Έτσι, το κόστος της ποινής «παύσης μέλους», εφ’ όσον ισχύσει θα είναι ανώδυνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money