Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ – ΚΟΡΩΠΙ 1–1


Η σέντρα-σουτ του Μινάι (δεν φαίνεται στη φωτο) στο δοκάρι του Χριστοφιλέα, που ίπταται...


Επίδειξη σκληρού ποδοσφαίρου επιχείρησε να κάνει η ομάδα του Κορωπίου, στον αγώνα της Παλλήνης με τον τοπικό Παλληνιακό. Όταν, όμως, σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετώπισε την ίδια συμπεριφορά από τους γηπεδούχους, οι παίκτες, προπονητές, παράγοντες και οπαδοί των φιλοξενουμένων (στην πλειοψηφία τους) αντέδρασαν βίαια, με δημιουργία επεισοδίων και οχετό ύβρεων.
Από την αρχή του παιχνιδιού φάνηκε ότι οι φιλοξενούμενοι ήθελαν την νίκη πάση θυσία. Κατάφεραν, μάλιστα, να προηγηθούν 0-1 στο 12’ με προσπάθεια του Μινάι, αφού βοήθησε και λίγο ο αμυντικός Κοκκινάκης. Οι γηπεδούχοι υποστηρίζουν ότι ο Μινάι «έφυγε» από θέση οφ-σάιντ!
Τα συνεχή σκληρά μαρκαρίσματα των φιλοξενουμένων, ξεσήκωσαν διαμαρτυρίες στην πλευρά των οπαδών της γηπεδούχου. Έτσι, στο 43’ «δίπλωσαν» οι κίτρινες κάρτες στον Λούτζι, που έκανε πολύ δυνατή κόντρα στον Σιάσιο. Ακολούθησαν άγριες διαμαρτυρίες από τους οπαδούς του Κορωπίου. Μερικοί νεαροί ξεπέρασαν κάθε όριο, πετώντας 1-2 γλάστρες πάνω στον πάγκο των γηπεδούχων! Με την επέμβαση του προέδρου Δ. Ορνάκη και μερικών άλλων μελών της διοίκησης, οι νεαροί «μαζεύτηκαν» στην άκρη της εξέδρας των φιλοξενουμένων…
Μετά από πολλές διαμαρτυρίες κι από τον προπονητή Στ. Ηλιόπουλο, που ζητούσε συνεχώς …εξηγήσεις, το παιχνίδι συνεχίσθηκε και στο ημίχρονο, όλοι φαντάσθηκαν ότι η κατάσταση θα βελτιωνόταν. Το αντίθετο συνέβη. Στην εξέδρα τα νεύρα εξάφθηκαν πάλι στην διάρκεια του ημιχρόνου και γίναμε μάρτυρες αψιμαχιών μεταξύ θερμόαιμων οπαδών των δύο ομάδων! Και πάλι οι πιο ψύχραιμοι, κατάφεραν να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα.        
Το β’ ημίχρονο προσέφερε αρκετές συγκινήσεις στον αγωνιστικό τομέα. Το Κορωπί μπήκε στο παιχνίδι «φορτσάτο» για να πετύχει δεύτερο γκολ. Ο Χαρίσης είχε διαγώνιο σουτ μόλις άουτ στο 55’ και στο 60’ απευθείας κτύπημα κόρνερ του Αλεξίου, απέκρουσε με δυσκολία ο Χριστοφιλέας. Στο 64’ ο Μινάι έκανε σέντρα-σουτ κι έστειλε την μπάλλα στο οριζόντιο δοκάρι αλλά στο 65’ ο Παλληνιακός σημείωσε γκολ με ενέργεια και σουτ του Βασιλού, που δεν ήταν οφ-σάιντ αλλά ο Δαραμούσκας που έσπρωξε την μπάλλα στα δίχτυα, ήταν …ακάλυπτος. Το γκολ δεν μέτρησε αλλά λίγο αργότερα (81’) είχαμε διακοπή του αγώνα για 4 τουλάχιστον λεπτά, καθώς οπαδοί έβριζαν τον βοηθό διαιτητή…
Στο 96’ τελικά ο Παλληνιακός ισοφάρισε 1-1 με τέρμα που πέτυχε ο Βασιλός. Νέος εκνευρισμός επικράτησε και νέα επεισόδια συνέβησαν, με την λήξη του ματς (έληξε στο 97’ αφού κρατήθηκαν 4’ λεπτά καθυστερήσεων από την διακοπή και 3’ λεπτά για τις αλλαγές των ομάδων και διάφορες άλλες μικροδιακοπές του παιχνιδιού).
Στο τέλος, όπως αναφέρει το φύλλο αγώνα: «Οπαδοί με διακριτικά της ομάδας του ΑΟ Κορωπίου, έσπασαν με κλωτσιές την πόρτα δίπλα στα αποδυτήρια και μπήκαν στον περιβάλλοντα χώρο, βρίζοντας τους διαιτητές»!
Λάθη μπορεί να έκαναν οι διαιτητές Καπόγλης – Λάμπρου, Μήταρης. Σε καμία, πάντως, περίπτωση δεν μπορεί να διαμαρτύρονται οι αντίπαλοι ότι τα λάθη ήταν ηθελημένα. Ούτε έκριναν αυτά τα λάθη το αποτέλεσμα. Είναι λάθος να υποστηρίζουν ότι αδικήθηκαν…
ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Χριστοφιλέας, Αλβανός, Κούσης, Κοκκινάκης (80' Μητσιάρας), Πανακούλιας, Μπούρας, Σιάσιος, Δαραμούσκας, Βασιλός, Μπερέτης, Κοβάνης (56' Γεωργιάδης).
ΚΟΡΩΠΙ: Μιχάλης, Φύτρος, Ματσάγγος, Πριονίδης, Λούτζι, Μουρούτης, Αλεξίου, Κάρο (90' Ζορμπάς), Καραΐνδρος, Μινάι (93' Γούλας), Χαρίσης (83' Σπηλιόπουλος).

* Μια γενικόλογη, υπερβολική σε χαρακτηρισμούς, ατεκμηρίωτη και γενικά πέραν της πραγματικότητος ανακοίνωση διαμαρτυρίας, εξέδωσε ο πρόεδρος του Κορωπίου, που «βλέπει» την αλήθεια, μόνο από την δική του πλευρά! Δεν αναφέρει πουθενά τα επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί της ομάδας του και δεν προσφέρει περιθώριο για ανταλλαγή θέσεων και απόψεων, και εξεύρεση οιασδήποτε λύσης σε θέματα που θίγει, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία (π.χ. το βίντεο του αγώνα). 
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ακολουθεί:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Α.Ο. ΚΟΡΩΠΙΟΥ
«Ο πρόεδρος του Α.Ο. Κορωπίου Δημήτρης Ορνάκης, προς τον πρόεδρο και την Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΣΑΝΑ.
Κύριε πρόεδρε, κύριοι της Επιτροπής Διαιτησίας, μέχρι σήμερα έχουμε γίνει θεατές του ίδιου έργου αρκετές φορές. Πιστέψαμε ότι οι κακές διαιτησίες ήταν συμπτώσεις και κρατήσαμε στάση σιωπής. Δυστυχώς, όμως, την σιωπή μας την εκλάβατε ως αδυναμία μας. Και βέβαια η επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις δυστυχώς παύουν να είναι συμπτώσεις. Το ποτήρι κύριοι σήμερα ξεχείλισε, στον αγώνα της ομάδας μας με τον Παλληνιακό, στην Παλλήνη.
Κάποια στιγμή η άμυνα παραχωρεί τη θέση της στην επίθεση. Η ανικανότητα της σημερινής διαιτησίας αλλά και προηγούμενων διαιτησιών (χαρακτηριστικά αναφέρω Μπουξμπάουμ), ως πότε θα συνεχισθεί κύριοι της διαιτησίας; Κύριε Μικρόπουλε, εάν τα ανωτέρω τα αμφισβητείτε, δικαίωμα σας. Σας προκαλώ να δούμε μαζί το βίντεο του σημερινού αγώνα -εάν φυσικά υπάρχει- με κάθε λεπτομέρεια. Εκτός εάν υπάρχει κάτι άλλο εξωαγωνιστικό.
Έχω μάθει να σέβομαι τους θεσμούς αλλά απαιτώ από το κάθε θεσμικό όργανο, ισοδύναμο σεβασμό. Όπως, επίσης, απαιτώ σε μεγαλύτερο βαθμό από τον σεβασμό προς εμένα, το κάθε θεσμικό όργανο να σέβεται τον ιδρώτα των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της ιστορικότερης ομάδας της Ανατολικής Αττικής, την οποία με κάθε ταπεινότητα εκπροσωπώ.
Συγχαρητήρια -και άξια κάθε επαίνου- στο φίλο σωματείο του Παλληνιακού, για την άψογη φιλοξενία και την προσπάθεια που κατέβαλε στον αγωνιστικό χώρο».
Μετά τιμής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΡΝΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΚΟΡΩΠΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money