Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ–ΧΡΥΣΑΦΗΣ: «ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ»!


Στιγμιότυπο από την συνέντευξη Τύπου στο Πόρτο Ράφτη

Η συνέντευξη Τύπου στο Πόρτο Ράφτη της παράταξης Παπαμακάριου – Χρυσάφη, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (3/6), έδωσε το έναυσμα της τελικής κόντρας μεταξύ των διεκδικούντων την πλειοψηφία στη νέα διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ, στις επερχόμενες εκλογές της Τετάρτης 22 Ιουνίου 2016.
Η σύμπραξη των σχημάτων που μέχρι πρότινος ήταν «στα κάγκελα» και διαφωνούσαν σε κάθε σχεδόν περίπτωση για τις αποφάσεις της διοίκησης, θεωρήθηκε κι από τους δύο υπεύθυνους της σύμπραξης κ.κ. Παπαμακάριο και Χρυσάφη, ως φυσιολογική συμβίωση ανθρώπων που έχουν «κάνει λάθη» και ξαφνικά ανένηψαν, αναγνώρισαν τα λάθη τους και αποφάσισαν ότι «ταιριάζουν» τόσο πολύ μεταξύ τους, ώστε να «διορίσει» ο Παπαμακάριος τον Χρυσάφη ως διάδοχό του (μπορεί και μετά από 3-4 μήνες), αν οι συγκυρίες το απαιτήσουν (και πάει ο Παπαμακάριος στην ΕΠΟ)!
Το τρίπτυχο της επιτυχίας του συνδυασμού που προτίθεται να ηγηθεί -όπως το ανέφερε ο κ. Παπαμακάριος- είναι: «Εμπειρία, εντιμότητα και όραμα»!
«Γίνανε κάποια λάθη στο παρελθόν, κι από εμένα και από τον κ. Χρυσάφη», τόνισε ο κ. Παπαμακάριος και πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε, όμως, μια νέα πορεία! Γιατί πιστεύουμε στο όραμα που έχουμε για την ΕΠΣΑΝΑ! Υπερτερούμε σε εμπειρία, εντιμότητα και όραμα»!!!
Δεν μας είπε όμως αν στην εμπειρία, περιλαμβάνονται οι διοικητικές κινήσεις του «χαζού παιδιού, χαρά γεμάτου» επί προεδρίας Αποστολίδη, στην εντιμότητα αν περιλαμβάνεται η προσωπική του θέση απέναντι στα 35 σωματεία που τον στήριξαν (ουσιαστικά κι αποδεδειγμένα) όταν οι υπόλοιποι αχρείοι της διοίκησης τον έριξαν από πρόεδρο, κι αν το όραμα αναφέρεται στην ανοχή τους (Παπαμακάριου-Χρυσάφη) ως προς την παρουσία του γνωστού κ. Φλαμπούρη, ώστε να γίνει και πρόεδρος-καρικατούρα αυτής της ταλαιπωρημένης Ένωσης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες της παράταξης, κι άλλοι παρεμφερείς στόχοι…

Τα υπεσχημένα Χρυσάφη και οι χρωματισμοί…
Η παράταξη των Γιώργου Παπαμακάριου και Σταύρου Χρυσάφη, που θα διεκδικήσει τις εκλογές της ΕΠΣΑΝΑ, επέλεξε να παρουσιάσει γραπτώς ένα πλάνο των στόχων της, γενικού ενδιαφέροντος! Μέσα σ’ όλα, υπήρχαν φυσικά και τα υπεσχημένα του κ. Χρυσάφη, από την παρουσίαση της κίνησής του. Ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Παπαμακάριος, αναλώθηκε περισσότερο στις ενέργειες της αντίπαλης πλευράς, απευθύνοντας ερωτήσεις κρίσεως προς τον Δ. Γιαρένη και μιλώντας για τον βρώμικο ρόλο που εκείνος έπαιξε στις εκλογές της ΕΠΟ το 2012.
Μετά αναφέρθηκε στον Φώντα Ρούσση (κατέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες, με το ψηφοδέλτιο της άλλης παράταξης), κι αναρωτήθηκε γιατί συνεργάζεται με τον Γιαρένη, που ήταν αυτός που τον απαξίωσε και τελικά τον ώθησε σε παραίτηση από το Δ.Σ. πριν από 3 χρόνια! «Αυτή την στιγμή, ο κ. Ξενοφών Ρούσσης θα είναι υποψήφιος του κ. Γιαρένη, σαν τοποτηρητής της ΕΠΣΑ και του κ. Δημητρίου στην ΕΠΣΑΝΑ! Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν τις σχέσεις Δημητρίου – Φ. Ρούσση», είπε ο κ. Παπαμακάριος!
Τέλος, ζήτησε την άμεση παραίτηση του δημάρχου Ωρωπού Θωμά Ρούσση, επειδή εκθέτει την Ένωση, με αφορμή την απόρριψη της ενστάσεώς του στο Εφετείο για την πρωτόδικη απόφαση, που τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή 15 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ, για τοξικές παράνομες χωματερές στο Συκάμινο, όταν ήταν Κοινοτάρχης Συκαμίνου. Δεν μας είπε όμως, γιατί δεν είχε ζητήσει την παραίτηση του Θ. Ρούσση, όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος; Αντίθετα, του είχε ζητήσει να παραμείνει στην θέση του για δικούς του λόγους…
Στην συνέχεια, έκανε την τοποθέτησή του σχετικά με τις εμφανίσεις του ιδίου και των αντιπάλων του, στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των παρατάξεων για τις εκλογές της ΕΠΟ. Σχετικά με την εκπροσώπηση της ΕΠΣΑΝΑ στην συγκέντρωση της αντιπολίτευσης αλλά και την δική του παρουσία στην συγκέντρωση Γκιρτζίκη, απάντησε: «Το θέμα είναι ότι ο κ. Αποστολίδης είναι απερχόμενη διοίκηση, αποχωρεί. Πήγε με πρόσκληση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκεί. Ο κ. Γιαρένης πήγε και χρωμάτισε την Ένωση με την παρουσία του. Η δική μου παρουσία στην συγκέντρωση Γκιρτζίκη, ήταν λόγω των καλών σχέσεων που έχω με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Δεν το κρύβω».
Από την πλευρά του, ο Σταύρος Χρυσάφης ξεκαθάρισε -όταν ρωτήθηκε για την συνεργασία με τον κ. Παπαμακάριο- ότι έχει διαγράψει το παρελθόν και κάνει μια νέα αρχή. Και πρόσθεσε: «Πάμε στις εκλογές με σεβασμό στον αντίπαλο. Θα τα δείξει όλα η κάλπη. Είμαστε αουτσάιντερ»! Χαμηλόφωνα, όμως, υπογράμμισε: «Είναι κουτός όποιος λέει ότι κερδίζει τις εκλογές»!

Στα πολλά -περίεργα και μη- που ακούσαμε σ’ αυτή την σύναξη, συγκρατήσαμε την άποψη του Γ. Παπαμακάριου για τον Δ. Γιαρένη: «Ο κ. Γιαρένης είναι ένας παράγοντας με 15 χρόνια αποτυχημένων υποψηφιοτήτων... Δεν μπορεί να με κρίνει. Δεν μπορεί να λέει ότι με ελέγχει ο Χρυσάφης. Όλοι ξέρουν την πορεία μας και καθένας κρίνει». Όσο για το κλείσιμο, η επωδός ήταν: «Η συνεργασία μας είναι άψογη με τον κ. Χρυσάφη. Μετά το τέλος των εκλογών και τη νίκη μας, θα δουλέψουμε σαν μια ομάδα, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος. Επίσης, να περιμένετε δύο πρόσωπα-εκπλήξεις, που θα υπάρχουν στο ψηφοδέλτιό μας. Θα δείτε μια ενωμένη 11άδα», ολοκλήρωσε ο κ. Παπαμακάριος.
Αν εσείς που παρακολουθείτε τις εξελίξεις, πεισθήκατε από τις θέσεις και τις απόψεις των κ.κ. Παπαμακάριου και Γιαρένη (γνωρίζοντας και το παρελθόν τους), να τους ψηφίσετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money