Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΕΠΟ: ΑΠΕΡΡΙΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ



Το Ειρηνοδικείο Αθηνών με αριθμό απόφασης 4616 απέρριψε τις υποβληθείσες προς έγκριση τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΠΟ, με αποφάσεις που ελήφθησαν στην Γ.Σ της Ομοσπονδίας, τον Ιούνιο 2014.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο βασικότερος λόγος της μη έγκρισης ήταν οι αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της Ομοσπονδίας, όπου προβλεπόταν να έχουν τρεις ψήφους οι περισσότερες Ενώσεις, αλλά υπήρχαν κι άλλες με δικαίωμα μιας μόνο ψήφου.
Επίσης, σε ότι αφορούσε τα επαγγελματικά σωματεία, προβλεπόταν να έχουν από μία ψήφο τα μέλη της Super League (αίτημα που επίμονα ζητούσε ο συνεταιρισμός) ενώ οι ΠΑΕ – μέλη της Football League δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Αυτές οι διακρίσεις και η διαφορά δύναμης ψήφου μεταξύ Ενώσεων και σωματείων οδήγησαν στην απόρριψη.
Εξάλλου, οι τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΠΟ του 2013, υπεβλήθησαν προς έγκριση από την Ομοσπονδία, η οποία -άγνωστο γιατί- αποσύρθηκε οικειοθελώς από την διαδικασία.
Κατά συνέπεια, η τελευταία τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ είναι αυτή που έγινε το 2012. Έκτοτε, καμία αλλαγή από αυτές που εγκρίνονται κάθε καλοκαίρι από τις Ενώσεις, δεν έχει νομιμοποιηθεί και ως εκ τούτου δεν ισχύει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money