Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

ΝΤΑΦΛΟΣ - ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ - ΣΟΥΛΟΣ - ΣΠΑΝΕΑΣ










Αλλαγή ρότας και στροφή προς την δημιουργία νέου κλίματος εμπιστοσύνης και υποστήριξης των διαιτητών, ανέδειξε η νέα διοίκηση της Ένωσης και η υπό τον πρόεδρο κ. Παπαμακάριο Επιτροπή Διαιτησίας. Η συνύπαρξη Ένωσης και Συνδέσμου αποτέλεσε γεγονός, φέρνοντας πιο κοντά τις δύο πλευρές και σπάζοντας τον τοίχο πάγου που είχε αναπτυχθεί στις σχέσεις τους τα δύο τελευταία χρόνια. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σπανέας, έθεσε επί της ουσίας τα προβλήματα, ωμά, έτσι όπως τα ζει ο χώρος του ποδοσφαίρου της Ανατολικής Αττικής.

Η συγκέντρωση όλων των διαιτητών της ΕΠΣΑΝΑ και της διοίκησης της Ένωσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5/9, στο ξενοδοχείο «Holiday Inn» της Αττικής Οδού. Η απουσία αριθμού διαιτητών δημιούργησε κακή εντύπωση στους παράγοντες του Συνδέσμου και της Ένωσης, «που ομαλοποίησαν τις σχέσεις τους και επανένωσαν τις δυνάμεις τους, για καλύτερες ημέρες της διαιτησίας στην Ανατολική Αττική», όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρης Βελτανιώτης, που προέτρεψε όλους τους διαιτητές να εγγραφούν στον Σύνδεσμό τους.

Παπαμακάριος: «Ισονομία προς ολους»
Το στίγμα της νέας διοικητικής και λειτουργικής πλεύσης, έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας και α’ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ Γιώργος Παπαμακάριος, ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα, διαχωρίζοντας ό,τι συνέβη πέρυσι και τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, με ό,τι πρόκειται να δρομολογηθεί και να πραγματοποιηθεί από τώρα και στο εξής: «Διανύουμε άλλη εποχή. Ξεχάστε όσα ξέρατε! Αποτελούν παρελθόν οι σχέσεις με άλλους παράγοντες πλην των μελών της σημερινής Επιτροπής Διαιτησίας», είπε ο κ. Παπαμακάριος και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι υποτιμάται η Ένωση και ο Σύνδεσμος από την απαράδεκτη αδυναμία ορισμένων διαιτητών, που δεν κατάφεραν να περάσουν τα τεστ αξιολόγησης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας». Τελικά, έβαλε το πλαίσιο του στόχου της νέας διοίκησης, λέγοντας: «Δεν θα ανεχθούμε παρεμβάσεις από κανένα και ζητώ απ’ όλους ισονομία προς όλες τις ομάδες. Τα παιχνίδια θα παίζονται 50-50».

Ντάφλος: «Ευκαιρίες σε όλους»
Ο αρχιδιαιτητής Ηλίας Ντάφλος κάλεσε όλους τους διαιτητές να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις, κι ανέφερε: «Σιγά-σιγά θα υπογραφούν και τα διοριστήρια με την Ένωση, μέσω του Συνδέσμου. Από την Δευτέρα 17/9 (ώρα 7 μ.μ.) αρχίζουν οι εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις, στις οποίες θα κρατείται παρουσιολόγιο. Οι απουσίες από αυτές τις συγκεντρώσεις θα αποτελέσουν αρνητικό κριτήριο συμμετοχής στα πρωταθλήματα. Όλοι οι διαιτητές πρέπει να εγγραφούν ως μέλη του Συνδέσμου και όσοι χρωστούν ποσοστά, να φροντίσουν να τα ρυθμίσουν και να τα αποπληρώσουν εντός διμήνου. Όλοι οι συνεπείς και σωστοί στις υποχρεώσεις τους να μην ανησυχούν, διότι θα δοθούν σε όλους ευκαιρίες να δείξουν τις ικανότητές τους. Πάντως, θα γίνει κι ένα ταχύρρυθμο επιμορφωτικό σεμινάριο».

Μύδρους εξαπέλυσε ο Σπανέας
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ανατολικής Αττικής Αριστείδης Σπανέας, τάραξε την ηρεμία της αίθουσας, ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του, απαιτώντας από τους διαιτητές - μέλη του Συνδέσμου να αρθούν στο ύψος της δύσκολης περίστασης και να βοηθήσουν στην βελτίωση του καταρρακωμένου επιπέδου της διαιτησίας στην περιοχή! Έκανε επίθεση στην προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ και υπογράμμισε ότι ο Σύνδεσμος και η Ένωση, αποτελούν πλέον ένα και το αυτό… Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπανέας είπε: «Βλέπω εδώ 50 αντί για 100 διαιτητές. Δεν μπορεί να κάνουν ορισμένοι ότι τα ξέρουν όλα! Όσοι έκαναν διάφορα, αποτελούν παρελθόν. Στο πρωτάθλημα που τελείωσε, έγιναν εγκλήματα. Αυτά δεν πρόκειται να επαναληφθούν εφέτος. Αν χρειασθεί, ο Σύνδεσμος μπορεί να βγάλει τα πρωταθλήματα ακόμη και με 30 διαιτητές! Ο Σύνδεσμος και η Ένωση είναι “ένα”. Δεν σας σέβονται ως διαιτητές, διότι δεν τους σέβεστε κι εσείς ως παράγοντες! Σας θυμίζω ότι η προηγούμενη διοίκηση της Ένωσης έπεσε από τις κακές διαιτησίες! Γι’ αυτό ο Σύνδεσμος και η Ένωση θα έχουν διαιτητές, αυτούς που πρέπει να έχουν»!

Με την ευχή του κ. Παπαμακάριου, να υπάρχει καλή συνεργασία για να πάνε όλα καλά, ολοκληρώθηκε η σημαντική ενημερωτική συγκέντρωση.

Κἀποιοι θορυβήθηκαν…
Φαίνεται ότι κάποιοι παράγοντες (πιθανόν μέλη της προηγούμενης διοίκησης), ενοχλήθηκαν από τα λεχθέντα στην συγκέντρωση των διαιτητών και φρόντισαν να διαδώσουν ότι υπήρξε κλίμα αναστάτωσης, όπως και προσβλητικές εκφράσεις, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος Βαγγέλης Δουκάκος, να γράψει (από τις λανθασμένες πληροφορίες που του έδωσαν) στην ιστοσελίδα του: «Πρωτοφανής στα διαιτητικά χρονικά ήταν η αήθης, προσβλητική και ιταμή επίθεση που έκανε σε βάρος διαιτητών και βοηθών της Ένωσης Ανατολικής Αττικής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αριστείδης Σπανέας, κατά την ομιλία του, υποτίθεται χαιρετισμό, για την έναρξη της νέας περιόδου. Σ’ ένα παραλήρημα, που όμοιό του δεν έχει ξανασυμβεί, τους είπε φόρα-παρτίδα, παρουσία του προέδρου της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρη Βελτανιώτη, του ταμία της Ένωσης Γ. Φλαμπούρη, του προέδρου της Ε.Δ. της Ένωσης Γ. Παπαμακάριου, του αρχιδιαιτητή Η. Ντάφλου και του μέλους Στ. Σούλου: «Στο πρωτάθλημα που τελείωσε, κάνατε εγκλήματα. Σας έβαζε η διοίκηση της Ένωσης αλλά δεν μπορώ να αποδείξω ποιος ήταν εκείνος που σας έσπρωχνε στα διαιτητικά εγκλήματα. Αυτά δεν πρόκειται να επαναληφθούν εφέτος. Ξεχάστε τους παράγοντες που πηγαίνατε πέρυσι, μετά από κάθε παιχνίδι και τρώγατε και πίνατε μαζί τους»!

Ξέχασαν, κατ’ αρχήν, να αναφέρουν και την παρουσία του γενικού γραμματέα Θωμά Ρούσση. Έπειτα, δεν ειπώθηκαν έτσι τα πράγματα από τον κ. Σπανέα, που ήταν πολύ προσεκτικός στις εκφράσεις του! Απλά, απέδωσε με τα λεγόμενά του την πραγματικότητα, που δεν άρεσε –προφανώς- στους πληροφοριοδότες του Β. Δουκάκου.

* Επίσης, διαψεύδεται ότι υπήρξε, μετά την συγκέντρωση, επεισόδιο μεταξύ του μέλους του Δ.Σ. Γρηγόρη Αποστολίδη και του προέδρου του Συνδεσμου Αριστείδη Σπανέα. Η συζήτηση που διημείφθη μεταξύ τους ήταν εντελώς πολιτισμένη και ο ένας προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις στον άλλο για παλαιότερες αντιθέσεις που είχαν, χωρίς να βρουν κοινό τόπο σύγκλησης ούτε αυτή την φορά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money