Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΟΥΡΗΣ: «ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ»



Ο προπονητής του Κεραυνού Κερατέας Θανάσης Πετούρης, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως ο «προπονητής της χρονιάς» στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, με δεδομένη την αγωνιστική πορεία της ομάδας του κατά την περίοδο 2012-2013.
Η άποψη αυτή στηρίζεται στα γεγονότα… 
Ο Κεραυνός πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα, τερματίζοντας 3ος μόλις 4 βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους και αναδείχθηκε κυπελλούχος, κατακτώντας για 5η φορά τον τίτλο στην επίζηλη διοργάνωση της Ένωσης! 
Κι όλες οι επιτυχίες έγιναν πραγματικότητα με μάχιμο δυναμικό 16-17 παικτών, που την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο 2011-2012 είχαν μετά δυσκολίας σώσει την ομάδα τους από τον υποβιβασμό!
Για να βεβαιώσουμε του λόγου το αληθές, συναντήσαμε τον Θανάση Πετούρη στο γήπεδο της Κερατέας την Πρωτομαγιά και τον ρωτήσαμε: 

- Ποιό ήταν το μυστικό της επιτυχίας του Κεραυνού στην εφετινή σαιζόν;
- Πρέπει να παραδεχθώ ότι η ομάδα λειτούργησε σαν μια οικογένεια. Με τα θετικά και τα αρνητικά της, κατάφερε να ξεπεράσει όλα σχεδόν τα εμπόδια και να φθάσει στην κατάκτηση της 3ης θέσης στην Α’ κατηγορία και φυσικά του Κυπέλλου, που τόσο επιθυμούσαμε! Είναι επίσης γεγονός ότι είχαμε –όπως πάντοτε- την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης και βέβαια του κόσμου μας. Όμως την διαφορά την έκαναν οι παίκτες! Αυτοί ήθελαν να πετύχουν, και πέτυχαν… Παρά τις όποιες αναποδιές, τα προβλήματα κάθε είδους και τους εσωτερικούς τριγμούς σε περιπτώσεις ατυχιών, οι ποδοσφαιριστές του Κεραυνού έδωσαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους, για να οδηγήσουν τον Κεραυνό στο εφετινό επίτευγμα! Γιατί περί επιτεύγματος πρόκειται. 

- Αντιλαμβανόμαστε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των επιτυχιών το πιστώνετε στους παίκτες σας… Ο δικός σας ρόλος που άρχιζε και που τελείωνε;
- Είχα τον ρόλο του κλασικού προπονητή, δηλαδή της συγκέντρωσης και της καθοδήγησης των παικτών. Ήμουν η βαλβίδα εξαέρωσης της πίεσης ή εφάρμοζα την απαραίτητη πίεση στις περιπτώσεις που έπρεπε. Εύρισκα τις λύσεις που χρειαζόταν η ομάδα όταν αντιμετωπίζαμε προβλήματα και συζητούσα με τους παίκτες πιθανές αδυναμίες, για να καταλάβω αν ήταν δικαιολογημένες οι σκέψεις και αποφάσεις μου. 

- Ποια ήταν η πιο ευχάριστη στιγμή της περιόδου;
- Αναμφισβήτητα η κατάκτηση του κυπέλλου! 
Το θέλαμε πολύ αλλά δεν ξέραμε αν καταφέρναμε να το κατακτήσουμε με τόσο αξιόμαχο αντίπαλο, όπως η ομάδα της Τριγλίας. 
Η χαρά μου έγινε διπλή όταν ο τελικός έληξε και είμασταν οι νικητές… 
Εκείνη την ώρα δεν περιγραφόταν η ικανοποίησή μου, επειδή δικαιώθηκαν οι απίστευτες προσπάθειες που είχαμε καταβάλλει τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο! 

- Υπήρξε χρονική στιγμή στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που να σκεφθήκατε ότι οι προσπάθειές σας ήταν μάταιες;
- Σε καμία στιγμή. Ήταν τέτοια η αγάπη των παιδιών της ομάδας για διάκριση, που δεν μου άφησε ποτέ περιθώριο για απογοήτευση. Όσους τραυματισμούς και δυσκολίες αν αντιμετώπισα, οι αγωνιστικές επιτυχίες συνεχώς μας έδιναν θάρρος και δύναμη να συνεχίζουμε… Άλλωστε, στο τέλος του α’ γύρου δώσαμε μεταγραφή σε 3-4 παίκτες μας, με αποτέλεσμα οι επιλογές μου να είναι ακόμη πιο περιορισμένες. Όμως, η καρτερικότητα των ντόπιων ποδοσφαιριστών και η υπερβολικά καλή απόδοσή τους στο γήπεδο, μου έδιναν κι εμένα πίστη να φθάσουμε στο τέλος! Γι’ αυτό πρέπει να ευχαριστήσω πάλι τους παίκτες μου για την διάθεση που έδειξαν και πέτυχαν αξιοθαύμαστα πράγματα! 

- Και τώρα, τι μπορούμε να πούμε για τη νέα αγωνιστική περίοδο;
- Για την ώρα κάνουμε «αποθεραπεία» από τον μαραθώνιο που περάσαμε… 
Είναι γεγονός ότι το νέο πρωτάθλημα αναμένεται πιο δύσκολο από αυτό που έληξε. 
Εφ’ όσον η συνεργασία μου με 
τον Κεραυνό συνεχισθεί, που νομίζω ότι θα συνεχισθεί, 
πιστεύω ότι χρειάζεται κάποια ενίσχυση για να καταφέρουμε 
να παραμείνουμε μεταξύ 
των πρωταγωνιστών. 
Έχουμε ακόμη καιρό για να σκεφθούμε και να πράξουμε σχετικά.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Πραγματικά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους ασχολήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια με τον Κεραυνό Κερατέας. Παράγοντες, Προπονητές, Ποδοσφαιριστές, και φίλαθλοι ήταν μια γροθιά τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στη θέση τους άλλες ομάδες έχουν διαλυθεί και δεν υπάρχουν πια και πάλη συγχαρητήρια και να ξέρετε αυτά τα λέει ένας Κορωπιώτης γιατί απλός δεν εθελοτυφλεί και οι σωστές προσπάθειες πρέπει να λέγονται απ όπου και να προέρχονται γιατί η προσπάθεια και η θέληση πρέπει να ανταμείβονται.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money