Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ο ΔΗΜ. ΓΙΑΡΕΝΗΣ «ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΖΕΙ» ΠΑΛΙ ΥΠΕΡ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ!



Ο πρόεδρος του Α.Ο. Άνοιξης και παράγοντας της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρης Γιαρένης, περιλαμβάνεται μεταξύ των ονομάτων που διέρρευσε ότι προτείνονται στο δικαστήριο από την αντιπολίτευση της ΕΠΟ, για τον διορισμό νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία. 
Πρόκειται για τον παράγοντα που ενέπλεξε ουσιαστικά την «διοίκηση Βελτανιώτη» στην άνευ αποφάσεως του Δ.Σ. αλλαγή ψήφου στις περυσινές εκλογές της ΕΠΟ! Ενώ δηλαδή το Δ.Σ. της Ένωσης Ανατολικής Αττικής είχε αποφασίσει ομόφωνα (11 στα 11 μέλη) να ψηφισθεί η παράταξη Γ. Σαρρή, ο κ. Γιαρένης ήλθε σε συμφωνία με την παράταξη Β. Γκαγκάτση, κι έπεισε ορισμένους συμβούλους της διοίκησης (χωρίς ενημέρωση των υπολοίπων), να ψηφισθεί η παράταξη Γκαγκάτση, με αποτέλεσμα να γίνουν –κατά το κοινώς λεγόμενο- «ρόμπες» όσοι ασχολήθηκαν με την διαδικασία των εκλογών από την περιοχή μας, να δυσφημισθεί πανελληνίως η ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής και να θεωρείται ότι εκπροσωπείται συλλήβδην από παράγοντες χωρίς υπόσταση! 
Χρειάσθηκε τότε να παραιτηθεί ο πρόεδρος και να γίνει αναδιάρθρωση του Δ.Σ. της Ένωσης, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στις σχέσεις με την νεοεκλεγείσα διοίκηση της Ομοσπονδίας. 
Μάλιστα, τότε ο κ. Γιαρένης «κατέβηκε» υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο των αναπληρωματικών μελών για το Δ.Σ. της ΕΠΟ, διαδίδοντας (σε φίλους και γνωστούς της Ανατολικής Αττικής και όχι μόνο) ότι τον υπέδειξε η πλευρά Σαρρή ενώ στην πραγματικότητα τον είχε υποδείξει η πλευρά Γκαγκάτση. 
Τώρα, ο κ. Γιαρένης εμφανίζεται πάλι στο πλευρό του κ. Γκαγκάτση και υποστηρίζοντας την προσπάθεια που κάνει ο τελευταίος για να ρίξει την διοίκηση της ΕΠΟ, προτείνεται μεταξύ των υποψηφίων για μια θέση στο νέο Δ.Σ. 
Η συμπεριφορά αυτή απηχεί φυσικά τις απόψεις του Δημήτρη Γιαρένη. 
Η διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ δεν έχει εκδηλώσει επίσημα τις προθέσεις της, αλλά φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι θα στηρίξει την σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ, δεδομένης της συμπεριφοράς του Βασίλη Γκαγκάτση στις περυσινές εκλογές της Ένωσης! 

Τα ασφαλιστικά μέτρα 
Την έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ και τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, ζήτησαν με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν στα πολιτικά δικαστήρια οι Ε.Π.Σ. Κιλκίς και Ηρακλείου. Η κλήση επιδόθηκε την περασμένη Παρασκευή 24/5 στα γραφεία της Ομοσπονδίας και η συζήτηση ορίσθηκε για την ερχόμενη Τρίτη 28/5 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. 
Η έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ ζητείται για τους ακόλουθους λόγους: 
1. Επειδή κακώς προσελήφθη από την ΕΠΟ, συγγενικό πρόσωπο του προέδρου της. 
2. Επειδή ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα βάσει του καταστατικού, για την θέση που κατέχει (πτυχίο ΑΕΙ και ξένης γλώσσας). 
3. Επειδή τροποποιήθηκε ο Κανονισμός Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, με την υπογραφή του «ποδοσφαιρικού μνημονίου», κατά παράβαση των κανονισμών. 
4. Επειδή η συγχώνευση Γ’ και Δ’ Εθνικής σε μία κατηγορία, έγινε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου κατά παράβαση των κανονισμών. 
5. Επειδή η σύμβαση με το πρακτορείο ταξιδίων Travel Plan, που υπεγράφη από την προηγούμενη διοίκηση και εφαρμόζεται από την παρούσα, δεν πέρασε από το Δ.Σ. της ΕΠΟ. 
6. Επειδή σε κάθε συνεδρίαση Δ.Σ. της ΕΠΟ, παρίστανται εκ περιτροπής πέντε αναπληρωματικά μέλη, των οποίων η αποζημίωση βαραίνει την Ομοσπονδία. 

Αντίδραση της ΕΠΟ 

Η ΕΠΟ δεν τοποθετήθηκε με ανακοίνωση στο θέμα. Έστειλε μόνο ένα έγγραφο στις Ενώσεις, με το οποίο τους ζητεί να πραγματοποιήσουν συνεδριάσεις των Δ.Σ. τους προκειμένου να αποφασίσουν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της νόμιμης διοίκησης της ΕΠΟ, διότι το συμβούλιο είναι νόμιμο. 
Είναι η πάγια τακτική της ΕΠΟ, όταν καλείται στα πολιτικά δικαστήρια. Πρόσθετες παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν κι από άλλους φορείς.Επίσης, δεν αποκλείεται και η επίκληση πρόσθετων λόγων, πέραν των αναφερομένων στο δικόγραφο. Οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις τα τελευταία 24ωρα έχουν φουντώσει. 
Τα ονόματα που προτείνονται από τις προσφεύγουσες Ενώσεις για τον διορισμό νέας διοίκησης είναι: Β. Χατζηαποστόλου (πρ. ΕΠΣ Κιλκίς), Χρ. Σάββας (πρ. ΕΠΣ Κοζάνης), Β. Γραμμένος (πρ. ΕΠΣ Μακεδονίας), Ν. Τζώρτζογλου (πρ. ΕΠΣ Ηρακλείου), Γ. Σιγάλας (πρ. ΕΠΣ Κυκλάδων), Γ. Σταράκης (πρ. ΕΠΣ Ρεθύμνου), Ζ. Γρηγορίου (πρ. ΕΠΣ Λάρισας), Β. Δημητρακοπούλου (ΕΠΣ Ηλείας), Α. Μακρίδης (πρώην πρόεδρος Θεσπρωτού), Κ. Καραφουλίδης, Χ. Δρίτσας, Ζ Νικολαΐδης, Δ. Γιαρένης, Γ. Καλύβας (πρώην πρόεδρος ΕΠΣ Φωκίδας), Π. Κωνσταντινίδης (πρ. τεχνικός διευθυντής ΠΑΟΚ), Κ. Μότσης (Πρ. ΕΠΣ Δρόμου και Άμμου), Β. Αυγερίνης, Μ. Βαρδαλής, Β. Γκαγκάτσης (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Γ. Λιόσης. 
Πάντως, προσκείμενοι στην διοίκηση Σαρρή σχολίαζαν τις αιτιάσεις των προσφευγόντων ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου ως υπερβολικές τουλάχιστον. Διότι φαίνεται να έχουν ξεχάσει ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γκαγκάτσης είχε την σύζυγό του ως γραμματέα, με μεγάλο μηνιαίο μισθό (άνω των 2.000 ευρώ) και επί αντιπροεδρίας Χατζηαποστόλου (και προέδρου Πιλάβιου) κατηγορείται ότι απουσίαζε από την εργασία της στην ΕΠΟ επί 18 μήνες! 
Επίσης, υποστηρίζουν ότι η συγχώνευση της Δ’ και Γ’ εθνικής ήταν αναγκαία από την οικονομική κατάσταση της χώρας και την επιθυμούσε και η πολιτεία. Σε ότι αφορά τον εκτελεστικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, παραμένει ο ίδιος που ήταν και επί προεδρίας Πιλάβιου. Φαίνεται τότε είχε τα προσόντα και τα έχασε τώρα επί προεδρίας Σαρρή, ο οποίος (Σαρρής) κατηγορείται και για την πρόσληψη της ανηψιάς του, έναντι μηνιαίου μισθού που ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ! 

Μώραλης: «Ήταν μονόδρομος»! 
Ο πρόεδρος της Σούπερ-Λήγκ Γιάννης Μώραλης, σε δηλώσεις του για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν κατά της ΕΠΟ από τις ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και εκδικάζονται την ερχόμενη Τρίτη, μεταξύ άλλων τόνισε: «Το γενικό σχόλιό μου είναι ότι μία αντιπαράθεση μεταξύ… αντιπολίτευσης και… κυβέρνησης -όπως σχολιάζεται από αρκετούς- δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο. Δεν θα αναφερθώ στους έξι λόγους που επικαλούνται οι κ.κ. Τζώρτζογλου και Χατζηαποστόλου. Θα μιλήσω μόνο για τον έναν που αφορά τη Σούπερ Λίγκα, σχετικά με το μνημόνιο που υπογράψαμε, η Σούπερ-Λήγκ, η Φούτμπωλ-Λήγκ, ο ΠΣΑΠ και η ΕΠΟ. Θα προτιμούσαμε να εκλείπει από τους λόγους που κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα. Το μνημόνιο το ήθελε το σύνολο των ομάδων της πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, έχοντας την σύμφωνη γνώμη του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών και της ΕΠΟ. Ήταν μονόδρομος! Ήταν απαραίτητο αυτό και έγινε απολύτως νόμιμα και με απόλυτη ομοφωνία. 
Δεν μπορεί να υπάρχουν ρυθμίσεις σε όλη τη χώρα και στο ποδόσφαιρο να μην υπάρχει. Δεν βλέπω γιατί αυτό θα πρέπει να είναι ένας λόγος να εκπέσει το Συμβούλιο, αφού αντέδρασαν ελάχιστοι ποδοσφαιριστές και γενικά το ποδόσφαιρο υπέγραψε και συμφώνησε με την συγκεκριμένη ενέργεια. Αυτό ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Σούπερ-Λήγκ και της Φούτμπωλ-Λήγκ μαζί με την σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ και του ΠΣΑΠ. Κι επειδή μία από τις Ενώσεις που προσέφυγαν, είναι αυτή του Ηρακλείου, θέλω να πω ότι ο ΟΦΗ δεν θα μπορούσε να παίξει στην Σούπερ-Λήγκ χωρίς το μνημόνιο! 
Μάλιστα, πρωτοστάτησε σε αυτό ο κ. Πουλινάκης και δεν είχε κανένα πρόβλημα με το μνημόνιο. 
Θα υποστηρίξω παντού την συγκεκριμένη ενέργεια που αφορά έμμεσα την Σούπερ-Λήγκ. 
Θα σταθούμε στο πλευρό της ΕΠΟ για το συγκεκριμένο κομμάτι, αφού είναι κάτι που ζητήσαμε εμείς και διαπιστώσαμε ότι είναι μονόδρομος. Υπεγράφη από τους ποδοσφαιριστές και δεν βλέπω για ποιον λόγο να γίνεται τέτοια κουβέντα αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για ένα από τα βασικά επιτεύγματα της εφετινής χρονιάς. Την Τρίτη όλα αυτά θα κριθούν στο Ειρηνοδικείο και αν κληθούμε από την ΕΠΟ, θα παρέμβουμε». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money