Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ…


Από αριστερά: Μπέτσης, Παπαμακάριος, Τσεβάς

Η θρυλούμενη συνεργασία Παπαμακάριου – Χρυσάφη ανακοινώθηκε επίσημα χθες βράδυ (Δευτέρα 9/5/2016) από τον πρώτο, στην ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε, παρουσία εκπροσώπων 30 σωματείων και του δημάρχου Διονύσου, Διονύση Ζαμάνη.
Οι πληροφορίες είχαν κυκλοφορήσει από το μεσημέρι για την επελθούσα συμφωνία αλλά οι συνεχείς παλινωδίες -τις τελευταίες ημέρες- κι από τις δύο πλευρές, δεν επιβεβαίωναν την κατάληξη των διαβουλεύσεων. Τελικά, ο κ. Παπαμακάριος προτίμησε την συνεργασία με το «χαζό παιδί, χαρά γεμάτο», όπως αποκαλούσε δημοσίως τον κ. Χρυσάφη μέχρι προ ημερών, παρά την έντιμη προσφυγή στη βούληση των σωματείων που τον στήριξαν επί σειρά μηνών, στην άδικη και κακόβουλη επίθεση με καθαίρεση από την θέση του προέδρου του Δ.Σ. που υπέστη από την πρόσκαιρη κι ευκαιριακή διοίκηση που προέκυψε στις 22/9/2015.
Μοιραία -υπό τις εξελίξεις- πάει στράφι και η κίνηση του κ. Χρυσάφη, που μετά «βαΐων και κλάδων» μας ανήγγειλε προ εβδομάδων! Τι να πιστέψει κανείς και τι να αφήσει…
Στο πάνελ μαζί με τον κ. Παπαμακάριο, ήταν οι κ.κ. Ανδρέας Μπέτσης και Βαγγέλης Τσεβάς.

Ο Γιώργος Παπαμακάριος μιλώντας στο κοινό του, αναφέρθηκε στα γεγονότα της θητείας του κατά την περασμένη 4ετία, υποστηρίζοντας ότι επί 3 χρόνια προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες μέσα στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά τον τελευταίο χρόνο -φυσικά- δεν έχει καμία ευθύνη για όσα έγιναν, όπως και για όσα δεν έγιναν ενώ έπρεπε να γίνουν.
Έκρινε ότι η συγκυρία των εκλογών της ΕΠΣΑΝΑ παράλληλα σχεδόν με τις εκλογές της ΕΠΟ, «έφεραν κοντά μας πολλούς περίεργους, όπως ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, που τηλεφωνεί σε προέδρους και μέλη συλλόγων της Ανατολικής Αττικής, αλλά εμείς -υπογράμμισε ο κ. Παπαμακάριος- δεν θα δεσμευτούμε με κανέναν από τους υποψηφίους της ΕΠΟ, αφού αυτή την απόφαση θα την πάρει η νέα διοίκηση, μετά την εκλογή της».
Στην ρύμη της ομιλίας του, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης, τόνισε: «Έχουμε φθάσει σε οριακό σημείο. Διαπιστώνουμε ότι δέχεστε πιέσεις από διάφορες πλευρές. Κι αφού προβληματισθήκαμε με τους 8 συμβούλους που μας ανέτρεψαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποφασίσαμε ότι μόνο με τον κ. Χρυσάφη υπάρχει περιθώριο συνεργασίας, γιατί από κοινού έχουμε να προσφέρουμε περισσότερα»!
Οι παριστάμενοι στην αίθουσα έμειναν βουβοί να ακούνε τον κ. Παπαμακάριο, διερωτώμενοι μήπως δεν άκουσαν καλά! Όμως, εκείνος συνέχισε απτόητος να λέει: «Σαν πρώτη κίνηση καλής θελήσεως της συνεργασίας μας, εγώ ως επικεφαλής της παράταξης και ο κ. Χρυσάφης, αποφασίσαμε να προσφέρουμε σε κάθε σωματείο μία εμφάνιση και 5 μπάλλες»! Πρόσθεσε μάλιστα, ότι θ’ ακολουθήσουν κι άλλα …δώρα ενώ αναφέρθηκε σε αναβάθμιση όλων των λειτουργιών της Ένωσης.
Πριν κλείσει την ομιλία του, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει αναξιόπιστο κι επικίνδυνο παράγοντα για την Ένωση, τον υποψήφιο Δ. Γιαρένη, με τον οποίο ανέφερε ότι βρίσκονται σε ανοικτή νομική διαμάχη, τόσο ο ίδιος όσο και σειρά άλλων παραγόντων της Ένωσης (Μαγουλάς, Λάμπρου κλπ).
Όταν ρωτήθηκε από τον πρώην πρόεδρο του Παλληνιακού Βαγγέλη Αλμπάνη, «τι συμφωνήσατε τελικά με τον Χρυσάφη, γιατί αυτά που μας είπατε για προσφορές κλπ, είναι υποτιμητικά», ο κ. Παπαμακάριος απάντησε: «Επικεφαλής εγώ και ο Χρυσάφης σύμβουλος. Δεν καταλήξαμε ακόμη σε αριθμό υποψηφίων από κάθε πλευρά αλλά δεν πρόκειται να τα χαλάσουμε»!
- «Μα, εμείς ψηφίζουμε εσάς», του ανταπάντησε ο κ. Αλμπάνης.
- «Όταν ανακοινώσω το ψηφοδέλτιο θα δούμε», είπε ο κ. Παπαμακάριος.
Σε άλλες διευκρινιστικές ερωτήσεις, ο ομιλητής ήταν γενικά ανέτοιμος να απαντήσει με λεπτομέρειες, επειδή η συμφωνία -όπως υποστήριξε- ήταν πολύ πρόσφατη, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει το ενδεχόμενο εναλλαγής στην προεδρία (προφανώς με τον κ. Χρυσάφη) μετά την διετία…

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧ. ΤΣΙΚΛΟΥ
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Λαυρίου Μιχάλης Τσίκλος, πήρε τον λόγο κι εκτίμησε ότι ο κ. Παπαμακάριος έκανε λάθος επιλογή, λέγοντας: «Νομίζω ότι είστε ένας εξαιρετικός παράγοντας, έντιμος και νουνεχής, αλλά έχετε πρόβλημα διαχείρισης των συνεργατών σας. Δεν μπορείτε να επιβάλλετε τις αποφάσεις σας… Δεν πιστεύω, λοιπόν, ότι θα καταφέρετε να διοικήσετε με αυτό το σχήμα, διότι θα δημιουργηθούν και πάλι ανισορροπίες, που δεν θα επιτρέψουν την ομαλή λειτουργία της διοίκησης και πιθανότατα θα καταλήξουν στην εκ νέου ανατροπή σας! Θα σας πριονίζουν την καρέκλα. Σε κάθε τυχόν λάθος σας, δεν θα έχετε κάποια στήριξη. Θα θέλουν να σας πάρουν την θέση του προέδρου. Ο καημός των περισσοτέρων είναι η καρέκλα του προέδρου! Έχω διαπιστώσει ίντριγκες για το ποιος θα ρίξει τον άλλον…
Από την άλλη, πολλά σωματεία αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν χρήματα να συντηρήσουν τις ομάδες τους. Έτσι, πηγαίνουν αυτοί που έχουν χρήματα, αγοράζουν τις εξουσιοδοτήσεις των σωματείων και ψηφίζουν κατά το δοκούν. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη των σωματείων! Γι’ αυτό προτείνω την δημιουργία ενός ταμείου αδυνάτων, με κάποιο ποσό μέσα. Εγώ -αν θέλετε- βάζω 5.000 ευρώ για αρχή! Πρέπει όμως να υπάρχει μια επιτροπή, που θα αποφασίζει ποια σωματεία έχουν ανάγκη. Είναι πολύ σοβαρά πράγματα αυτά. Πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί, να δώσουμε μια λύση. Εκφράζω την ανησυχία μου ότι δεν θα μπορέσετε να διοικήσετε»!

* Εξ άλλου, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού Λαυρίου Βαγγέλης Καραμολέγκος, ανάρτησε την ακόλουθη ανακοίνωση στο ίντερνετ: «Επειδή από την περασμένη Πέμπτη έχω βαρεθεί να απολογούμαι για μια κανονικότητα την οποία εξέφρασα, τελικώς το “χαρούμενο παιδί, χαρά γεμάτο” έγινε “σοβαρό παιδί, με σοβαρότητα γεμάτο” και ο "ασυνεπής" στις υποσχέσεις του έγινε "συνεπής"… Tο "χαρούμενο παιδί" που έριξε τον "ασυνεπή" από την "καρέκλα" του, τώρα συνεργάζεται μαζί του για να τον ανεβάσει ξανά εκεί... Και τους πείραξαν οι λέξεις καρεκλοκένταυροι, αριβισμός, σκιαμαχίες και λυκοφιλίες... Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική».

ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Η θυμηδία στα πρόσωπα πολλών εξ όσων παρευρέθησαν στην προεκλογική συγκέντρωση του κ. Παπαμακάριου, καθώς αποχωρούσαν από το γνωστό ξενοδοχείο, κατέδειξε την διαφωνία των περισσοτέρων στην ανακοινωθείσα συνεργασία Παπαμακάριου – Χρυσάφη. Πιστεύουμε ότι η παρέα των συνεργαζομένων πρέπει να έχασε χθες περί τα 10 σωματεία που θα ψήφιζαν Παπαμακάριο. Όχι γιατί οι συνεργασίες είναι «κακό πράγμα», ίσα-ίσα το αντίθετο. Αλλά γιατί οι συνεργασίες με ανθρώπους που έχουν φερθεί τουλάχιστον μία φορά κόντρα στα συμφέροντα των σωματείων, είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθεί…
Σκεφτείτε ότι μεθαύριο θα συνεδριάσει το «κουλό» διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και από την μία πλευρά ο Παπαμακάριος θα κάνει κριτική στην διοίκηση, κι από την άλλη ο Χρυσάφης θα εκθειάζει το έργο της διοίκησης που έριξε τον Παπαμακάριο από τη θέση του προέδρου!
Επίσης, χθες έγινε καθαρά αντιληπτό ότι επί εβδομάδες είχε στηθεί το σκηνικό της συνεργασίας, στο πλαίσιο πιέσεων που δέχθηκαν και οι δύο πλευρές, όχι για το καλό του ποδοσφαίρου της γειτονιάς μας αλλά για εξυπηρέτηση «υψηλά» ισταμένων, με στόχο την ΕΠΟ! Η «καρέκλα» υπερτερεί κάθε άλλου καλώς νοούμενου μέσου για την βοήθεια των παιδιών μας που παίζουν το δημοφιλές άθλημα. Δυστυχώς, έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει η ΕΠΣΑΝΑ. Ούτε φυσικά με την παράταξη Γιαρένη μπορεί. Αυτή είναι ακόμη χειρότερη…
Απομένει η επιλογή υποψηφίων από το ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ταπεινή μας άποψη είναι ότι οι σωστοί παράγοντες θα βρουν τους 11 υποψηφίους που επιθυμούν στο ενιαίο ψηφοδέλτιο και θα τους ψηφίσουν. Μακριά από παρατάξεις και συμφωνίες του παρασκηνίου…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money