Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ»!



Ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Τάκης Αλεξόπουλος, με γνωστικό αντικείμενο την Οργάνωση και Διαχείριση του Αθλητισμού, μας απέστειλε το ακόλουθο σημείωμα, που ευχαρίστως δημοσιεύουμε: «Οι Αμερικανοί λένε πως οτιδήποτε παραμένει στάσιμο για μία δεκαετία, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανατροπής του.
Η ρήση ισχύει για πολλούς τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής, προφανώς και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Μέσα στη θολούρα και την ομίχλη που έντεχνα δημιούργησαν, οι «επιτήδειοι» του χώρου κατάφεραν να φέρουν το ποδόσφαιρο στα δικά τους μέτρα. Έτσι, που το κοστούμι να ταιριάζει μόνο σ’ αυτούς και σε όσους υπηρετούν τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα.
Η χειρότερη από τις ζημίες που προκάλεσαν είναι ότι κατόρθωσαν να διαπεράσει όλον τον κόσμο του ποδοσφαίρου, η αντίληψη πως «κατάλληλοι» για τον χώρο είναι μόνον οι ατσίδες και οι κομπιναδόροι. Ασφαλώς, υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και στο εκλογικό σώμα των ποδοσφαιρικών σωματείων. Εντός και εκτός παρατάξεων...
Εκείνο που χρειάζεται είναι να μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα, να απεγκλωβιστούν από την παραπλανητική πρακτική των εκβιαστικών διλημμάτων και των εκδουλεύσεων, να αποδεσμευτούν από εξαρτήσεις, εξωθεσμικές κηδεμονίες και προκαταλήψεις.
Ας μην ξεχνάμε την χθεσινή απόφαση και τις πειθαρχικές διώξεις κατά των προέδρων των ΕΠΣ Σάμου (Νίκο Βακάλη), Θεσσαλίας (Περικλή Λασκαράκη) και Κιλκίς (Βασίλη Χατζηαποστόλου), επειδή προέβησαν σε δημόσιες δυσμενείς κρίσεις κατά του ΔΣ της ΕΠΟ, που άσκησε ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής διώξεως.
Τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν είναι προίκα κανενός, δεν είναι υποχείριο κανενός και καμίας. Τα σωματεία ανήκουν στον ελληνικό λαό και τους Έλληνες ερασιτέχνες παράγοντες, οι οποίοι με μόχθο προσπαθούν να συντηρήσουν στη ζωή τα συγκεκριμένα σωματεία για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και μόνο.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αγγίξει τα όριά του. Πορεύεται χωρίς όραμα. Καθημερινά γεννάει όλο και περισσότερη βία. Δείχνει φάμπρικα παλαιάς τεχνολογίας, στα γρανάζια της οποίας «δραχμοποιούνται» συμφέροντα και αλέθονται νεανικές ψυχές. Κοινωνικές ομάδες, όπως συνταξιούχοι, γυναίκες, παιδιά, έχουν αποκλειστεί από τα γήπεδα, υπό τον φόβο ότι μπορεί να μην επιστρέψουν σπίτι τους!
Πρέπει ν’ αντιστραφεί το υπάρχον κλίμα και η βίαιη, αντιαισθητική, αντιπαράθεση των παραγόντων του, να παραδώσει τη σκυτάλη στο διάλογο, στη συνεργασία και στην ανάδειξη των στοιχείων που συγκροτούν μία εθνική σχολή.
Οφείλουμε όλοι όσοι αγαπούμε το ποδόσφαιρο, ο καθένας από την θέση του και ανάλογα με τις δυνάμεις του, να συνεισφέρουμε στη δημιουργία της μεγάλης συμμαχίας της κοινωνίας του ποδοσφαίρου, που θα βγάλει το αγαπημένο μας άθλημα από το τέλμα. Μιας συμμαχίας που θα βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές, αξίες και κανόνες. Όχι σε συγκυριακά συλλογικά ή άλλα συμφέροντα».

Ο κ. Αλεξόπουλος μετέχει στην ημερίδα που οργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53, Αγρίνιο), το Σάββατο 14 Μαΐου 2016.
Θέμα: «Ποδόσφαιρο και Επιστήμη»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
* Προεδρείο – Σπυρίδων Κοτρότσος, Δικηγόρος, πρόεδρος πειθαρχικής επιτροπής ΕΠΣΝΑ.
09:00-09:30: Χαιρετισμοί.
09:30-10:00: «Κανονισμοί Διαιτησίας», Βασίλης Τεροβίτσας, Καθηγητής Διαιτησίας.
10:00-10:30: «Ο Ρόλος του Τεχνικού Διευθυντή στο Ποδόσφαιρο», Τάκης Φύσσας, Τεχνικός Διευθυντής Ποδοσφαίρου.
10:30-11:00: «Το επάγγελμα του προπονητή ποδοσφαίρου», Γιώργος Κυπραίος, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
11:00-11:30: «Η Επιχειρηματικότητα στο Ποδόσφαιρο», Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
11:30-12:00: «Η Διατροφή & η Ενυδάτωση στο Ποδόσφαιρο», Μαίρη Λυμπέρη, Κλινική Διαιτολόγος Msc Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
12:00-12:30: «Ο Ρόλος των διατάσεων στην προθέρμανση – αλήθεια και μύθοι», Δρ. Γιάννης Λεβάκος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Tübingen Γερμανίας, Ειδικός Αθλητίατρος.
12:30-12:45: Ερωτήσεις
12:45-13:00: Διάλειμμα
ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
* Προεδρείο – Γιώργος Κυπραίος, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου., Παναγιώτης Αλεξόπουλος Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
13:00-13:30: «Πρόληψη & Λειτουργική Αποκατάσταση του συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών», Χρήστος Καρβουνίδης. Φυσικοθεραπευτής, Οστεοπαθητικός/ΟΜΤ.
13:30-14:30: «Τι πρέπει να γνωρίζουμε στην οργάνωση & διαχείριση της Φυσικής Κατάστασης στο Ποδόσφαιρο», Θανάσης Μουρτζιάπης, Ph.D. Διδάκτωρ Εργοφυσιολογίας, Υπ. P.D. Μεταδιδάκτωρ Παν/μιου Πελοποννήσου.
14:30-15:30: «Δυνατά & Αδύνατα σημεία Τακτικών Επιλογών στο Ποδόσφαιρο», Γιώργος Χατζάρας, Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA-PRO.
15:30-16:00:Ερωτήσεις
16:00:ΛΗΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money