Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 2-3














Με κορυφαία προσωπικότητα τον Νίκο Μπερτσιά, που βοήθησε σημαντικά, ο Παλληνιακός νίκησε στο γήπεδο Γέρακα τον γηπεδούχο και σχετικά άτυχο Νικηφόρο, με 3-2. Ήταν κάπως άτυχος ο Νικηφόρος, επειδή τραυματίσθηκε στο 80’ ο Τσούτης, που είχε μπει ως τρίτη αλλαγή μόλις στο 79’ και η ομάδα του έμεινε με 10 παίκτες στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μπορεί με 11 παίκτες, τουλάχιστον να μην είχε ηττηθεί...
Πάντως, το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό, με συνεχείς εναλλαγές του σκορ και ικανοποίησε απόλυτα τους 300 περίπου θεατές του.
Το 0-1 έγινε στο 7’ ύστερα από ωραία ενέργεια του Παπασαράντου και σέντρα στην περιοχή, όπου ο αμαρκάριστος (!) Μπερτσιάς, με πλασέ σκοράρησε. Ακολούθησε ένα διάστημα με αψιμαχίες μπροστά στις δύο εστίες και στο 18’ ο Νικηφόρος ευτύχησε να ισοφαρίσει, όταν από προσπάθεια του Αντεριώτη, πήρε μπάλλα κι έκανε σουτ ο Ονουράι. Απέκρουσε εκπληκτικά ο Χριστοφιλέας αλλά ο αμυντικός Πάσσαρης αντί να διώξει εκτός περιοχής, γύρισε την μπάλλα στο τέρμα του και ισοφάρισε!
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-1 στο 27’ με εύστοχο κτύπημα πέναλτυ του Βαζέχα. Στην εσχάτη των ποινών υπέπεσε ο Ρακιντζόπουλος επί του Βεντούρη. Χρειάσθηκε η (σωστή) παρέμβαση του βοηθού, για να πάρει την απόφαση –να δώσει πέναλτυ- ο διαιτητής.
Το β’ ημίχρονο αναμενόταν αμφίρροπο και αγχωτικό. Οι φιλοξενούμενοι, με την πλάτη στον τοίχο, μπήκαν δυνατά και διατήρησαν ελαφρά υπεροχή κινήσεων και οι γηπεδούχοι κρατούσαν καλή αντίσταση μέχρι το 60’. Ο Μπερτσιάς πήρε πρωτοβουλίες κι έστειλε την πρώτη ειδοποίηση όταν είχε σουτ στο δοκάρι και ανάγκασε στη συνέχεια της φάσης τον τερματοφύλακα Νικολάου σε ενστικτώδη απόκρουση.
Όμως, στο 75’ έγινε το 2-2. Ο νεαρός Κούσης πραγματοποίησε σέντρα στην περιοχή του Νικηφόρου και ο Μπερτσιάς με σουτ την έστειλε στα δίχτυα…
Στο 87’ έλαμψε πάλι το ταλέντο του Μπερτσιά, όταν η μπαλλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, έβγαλε τον Καρακάση τετ-α-τετ με τον Νικολάου. Ο Καρακάσης εκτέλεσε ψύχραιμα τον τερματοφύλακα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 και χαρίζοντας την μεγάλη νίκη στον Παλληνιακό!
Ο Μπερτσιάς οδήγησε ουσιαστικά τον Παλληνιακό σε μια εκτός έδρας επικράτηση, που μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Τα δύο γκολ, η ασίστ στο νικητήριο τρίτο, το δοκάρι και οι σκληρές μάχες με τους αντιπάλους, φανέρωσε το πάθος του παίκτη για τη νίκη!
Ο Νικηφόρος έμεινε χωρίς πόντο μετά από 5 αγώνες στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα και το μόνο που μπορεί να τον κάνει να αισιοδοξεί, είναι η επιστροφή του Τσιριγώτη από το Βέλγιο. Η επιθετική του αδυναμία είναι εμφανής.
Διαιτητές: Βικτωράτος, Χόικας και Μήταρης.
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ: Νικολάου, Αντεριώτης, Χαβενετίδης, Νάτσης (65’ Τσιριγώτης), Φελέκης, Παπαβασιλείου, Ταφιλάϊ, Βεντούρης (79’ Τσούτης), Ονουράι, Βαζέχα, Κανελλόπουλος (77’ λ.τρ. Σλαβέβσκι).
ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Χριστοφιλέας, Πάσσαρης, Ρακιντζόπουλος, Αλβανός, Καρακάσης, Σιαδήμας, Ζώκος (50’ Ντρένοβα), Σκεντούλη, Παπασαράντος (65’ Κούσης), Μπερτσιάς, Μητσιάρας (70’ Μπούρας).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money