Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤ. ΒΑΚΙΡΤΖΗ: «ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ Φ. ΜΑΓΟΥΛΑ»

Τον Φεβρουάριο 2010, ο κ. Στέφανος Βακιρτζής, εκ των ιδρυτών της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α., προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση, που δημοσιεύθηκε στον Τύπο. Με την ευκαιρία του θέματος που δημιουργήθηκε με τις απόψεις του κ. Γιαρένη, γίνεται επίκαιρη η δήλωση που είχε κάνει ο κ. Βακιρτζής, στην οποία ανέφερε: «Απευθυνόμενος καταρχήν προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α, αλλά και προς όλες τις διοικήσεις των σωματείων της δυνάμεώς της και κυρίως στους φιλάθλους, γνωστοποιώ τα κατωτέρω: Όταν έγιναν οι εκλογές της Ε.Π.Ο. για ανάδειξη νέου προέδρου (εκλέχθηκε ο κ. Πιλάβιος), προτάθηκε από κάποια εταιρία στην Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α., σαν είδος οικονομικής ενίσχυσης, η δωρεά ποσού 40.000 ευρώ. Το ποσό αυτό έγινε αποδεκτό, με το σκεπτικό ότι λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, δινόταν στην Ένωση η δυνατότητα ενίσχυσης των σωματείων της, καλύπτοντας μερικώς τις ανάγκες για έξοδα διαιτησίας, παρατηρητών και ιατρών.
Ο νυν πρόεδρος της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α και δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Φώτης Μαγουλάς, με διαβεβαίωσε ότι έλαβε καταρχάς από την εν λόγω εταιρία, το ποσό των 10.000 ευρώ, με παραστατικό της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α, το οποίο και κατετέθη στο ταμείο της. Για το υπόλοιπο ποσό των 30.000 ευρώ, απάντησε ότι δεν είχε μέχρι στιγμής καμία πληροφορία.
Επειδή η προσωπική μου θέση είναι «όλα στο φως», δημοσιοποίηση των πάντων, καλών ή κακών, νόμιμων ή παράνομων, κι επειδή πιστεύω ότι και τα σωματεία, αλλά ακόμη περισσότερο ο φίλαθλος κόσμος, πρέπει να ξέρουν το καθετί, αναγκάσθηκα να ερευνήσω την υπόθεση. Η έρευνα αυτή απέδειξε ότι το ποσό των 30.000 ευρώ, που περίμενε η Ένωση να μπει στο ταμείο της, το είχε ήδη εισπράξει ο κ. Μαγουλάς. Το έδωσε όμως στο σωματείο Μαρκό! Να σημειώσουμε ότι η ενέργεια αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου και κατ’ επέκταση ο Δήμαρχος, είναι ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας της Μαρκό.
Προσωπική μου θέση – άποψη, είναι ότι η ενέργεια αυτή του Προέδρου της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α και ταυτόχρονα Δημάρχου Μαρκοπούλου κ. Μαγουλά, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Γιατί και με ποιο δικαίωμα μονοπώλησε τη διττή του αυτή ιδιότητα (Προέδρου - Δημάρχου), κι έδωσε όλο το ποσό στην ομάδα της Μαρκό, αγνοώντας όλα τ’ άλλα σωματεία της Ένωσης; Δηλαδή θεωρεί ότι ΕΠΣΑΝΑ = Μαρκό;
Όχι κ. Μαγουλά, προφανώς δεν αντιληφθήκατε το τεράστιο λάθος (;) που κάνατε! Πρότασή μου: Να επιστραφεί το ποσό των 30.000 ευρώ στο ταμείο της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, να αποφασίσει τον τρόπο και το ποσό επιχορήγησης όλων των σωματείων της δυνάμεώς της. Αυτό επιτάσσει η λογική, η ειλικρίνεια, η ευπρέπεια ανδρός και η διαφάνεια. Όλοι δικαιούνται και πρέπει να πάρουν».
Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Στέφανος Βακιρτζής
Ιδρυτής ΕΠΣΑΝΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΒΑΚΙΡΤΖΗ: «Δεν επρόκειτο περί λάθους Μαγουλά»
Άμεση ήταν –τότε- η απάντηση της πλευράς Μαγουλά, στα καταγγελλόμενα από τον κ. Βακιρτζή. «Καμία συμμετοχή του κ. Μαγουλά δεν τεκμαίρεται, ούτε οποιαδήποτε σχέση ή επαφή με την οικονομική ενίσχυση ποσού 30.000 ευρώ προς την Μαρκό. Σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε ο τ. πρόεδρος της Μαρκό Σπύρος Καλιανιώτης, μέλος σήμερα του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ, φαίνεται ότι ουδεμία σχέση είχε η όποια χορηγία προς την ΕΠΣΑΝΑ, με εκείνη της οικονομικής βοήθειας που προσφέρθηκε στην Μαρκό.
Το ποσό των 30.000 ευρώ που εισέπραξε ως οικονομική βοήθεια η Μαρκό, προέρχεται από προσφορά του ΟΠΑΠ, μέσω της διαφημιστικής εταιρείας MASS, απευθείας προς τον σύλλογο του Μαρκοπούλου. Όπως εμφανίζεται στα σχετικά δικαιολογητικά, το διπλότυπο πληρωμής έφερε ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2009 και η επιταγή είχε ημερομηνία πληρωμής τις 30 Μαρτίου 2009. Επίσης, υπάρχει καταχωρημένη και αιτιολογημένη (για πελάτη MASS «ΟΠΑΠ ΑΕ») ισόποση απόδειξη είσπραξης προς την MASS, με ημερομηνία 23/01/2009.
Στο σχετικό πρακτικό 11, της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Μαρκό, στις 28 Φεβρουαρίου 2009, υπάρχει ειδική αναφορά του ταμία κ. Γιάννη Τσούμα, με την οποία ενημερώνεται το σώμα ότι στα έσοδα του συλλόγου για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2009 υπήρχε ποσό 30.000 ευρώ, όπως αναλύεται στο βιβλίο ταμείου με α/α 23, που προήλθε από οικονομική ενίσχυση προς τον σύλλογο. Τα μέλη του Δ.Σ. αφού ζήτησαν κι έλαβαν εξηγήσεις επί του θέματος, ενέκριναν ομόφωνα τόσο τα έσοδα όσο και τα έξοδα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money