Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΝΤΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ!

Συμπτώσεις της εποχής!
Εντύπωση μας προκάλεσε η σύνθεση του «τρίο» των διαιτητών της Ανατολικής Αττικής, που ορίσθηκαν να διευθύνουν τον αγώνα Δ’ εθνικής της Πέμπτης 3/5, Κερατσινίου - Μικρασιατικής Χίου 1-0. Επρόκειτο για τους κ.κ. Βλάχο, Μόσχο και Ντόστη. Ουδείς ψόγος για τους δύο πρώτους. Αλλά σοβαρή ένσταση για τον τρίτον!

Είναι αυτός που καταδίκασε ως διαιτητής (βοηθοί ήταν οι Φαμέλης και Μισρής) δύο ομάδες σε μηδενισμό χωρίς να φταίνε! Διέκοψε στο 88’ την συνάντηση Β’ κατηγορίας Αυλώνα-Αρτέμιδος της 4ης αγωνιστικής, που ήταν ισόπαλη 2-2, με την απίστευτη δικαιολογία της συνυπαιτιότητας και των δύο ομάδων, που τιμωρήθηκαν με μηδενισμό και αφαίρεση δύο βαθμών από την εφετινή βαθμολογία και δύο (-2β.) από την επόμενη σαιζόν! Κατέστρεψε δηλαδή δύο ομάδες που δεν έφταιγαν (γράφοντας στο Φ.Α. ασύστολες ασυναρτησίες, που δεν απεικόνιζαν την πραγματικότητα των γεγονότων)!

Παρά το γεγονός ότι οι ομάδες τιμωρήθηκαν σκληρά, ο ίδιος ο κ. Ντόστης επιβραβεύθηκε για τα …λάθη του… Αντί να τιμωρηθεί και αυτός με ετήσιο (τουλάχιστον) αποκλεισμό, απλά δεν ορίσθηκε για ένα μήνα στα τοπικά πρωταθλήματα! Κι έφθασε στο τέλος της περιόδου, να ανταμειφθεί για τις υπηρεσίες του στην ΕΠΣΑΝΑ, οριζόμενος σε ένα παιχνίδι της Δ’ εθνικής (αυτό έπεσε στην αντίληψή μας, μπορεί να ήταν ορισμένος και σε άλλο)!

Επιτρέψτε μας να σημειώσουμε ότι δεν πρέπει να γίνεται έτσι η σωστή εξέλιξη των νέων διαιτητών.

Ίσως ορισμένοι μας καταλογίσουν κάποια υπερβολή ή ακόμη και εμπάθεια στο σχόλιο αυτό, αλλά δεν υπάρχει ίχνος τέτοιας λογικής. Γνωρίζουμε ότι ο κ. Ντόστης είναι ένας εξαιρετικός νέος επιστήμονας, που έχει βελτιωθεί τελευταία και στην διαιτητική του απόδοση. Όμως, όταν έχεις υποπέσει σ’ ένα τόσο σοβαρό παράπτωμα, να τιμωρήσεις με μηδενισμό δύο ομάδες που δεν έφταιγαν, τότε πρέπει να τιμωρείσαι κι εσύ ο ίδιος, το ίδιο σκληρά και παραδειγματικά. Δεν θα άλλαζε κάτι αν ο κ. Ντόστης περίμενε μερικούς μήνες ακόμη για να παίξει στην Δ’ εθνική… Νέος άνθρωπος είναι!

Από την άλλη, ο Αυλώνας και η Άρτεμις έχασαν μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο, από την τεράστια (ανθρώπινη, ηθική και υλική) αναστάτωση που επέφερε η τιμωρία τους… Είναι άδικο!

1 σχόλια:

Marios είπε...

Κατ' αρχάς ο αρθρογράφος σας είναι απόλυτα αναξιόπιστος και ανενημέρωτος, μιας που μιλάει χωρίς να έχει αντίληψη του τι έγινε, διότι προφανώς δε βρισκόταν στο γήπεδο εκείνη την ημέρα (Εάν βρισκόταν, δε θα μπορούσε να γράψει όλα αυτά τα ασύστολα ψεύδη).
Κατακρίνετε και αμαυρώνετε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο τις ικανότητες ενός νέου διαιτητή, εξυπηρετώντας τους δικούς σας σκοπούς ενδεχομένως, και μάλιστα "ακυρώνοντας" στα μάτια των αναγνωστών τις αποδεδειγμένα πάντοτε υψηλές βαθμολογίες που λαμβάνει και έχει λάβει από όλους τους παρατηρητές στη διαιτητική του καριέρα, καθώς αυτός είναι και ο λόγος που παίζει και στη Δ' εθνική, το οποίο και πάλι αναίτια του καταλογίζετε.
Αντί λοιπόν να ασχολείστε με το "ευ αγωνίζεσθε" και να προωθείτε το "όχι βία στα γήπεδα", κάτι το εντελώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που έγινε τη μέρα εκείνη στο γήπεδο, εσείς χαϊδεύετε τα "αυτιά" της βίας και μιλάτε με στόμφο για ανθρώπινη και ηθική βλάβη των ομάδων, κάτι που θα μπορούσε να ειπωθεί στο μέγιστο και από την ίδια τη διαιτητική ομάδα εκείνη την ημέρα, και το οποίο όλως τυχαίως δε θίγετε καν.
Ως αποτέλεσμα τα όσα λέτε, κατά τη γνώμη μου, αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση και ο διαιτητής θα μπορούσε να επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money