Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ομόφωνα το Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ αποφάσισε την Τρίτη 25/4/2017 την μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων της Ένωσης στο ύψος των 800 ευρώ μηνιαίως. Η απόφαση ανακοινώθηκε στις δύο υπαλλήλους, στις οποίες δόθηκε προθεσμία μιας εβδομάδας να απαντήσουν αν δέχονται, αφού για την μείωση της μισθοδοσίας χρειάζεται συναίνεση εργοδότη και εργαζομένου.
Αν δεν συμφωνήσουν, τότε με βάση τον νόμο θα κληθούν να εργάζονται εκ περιτροπής και θα αμείβονται όπως ορίζει το υπουργείο Εργασίας. Η διοίκηση έλαβε ομόφωνα την απόφασή της μετά από εισήγηση του προέδρου Δ. Γιαρένη και το πρακτικό υπεγράφη κι από τα ένδεκα μέλη του Δ.Σ.

Ο ΦΩΤΗΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
Ο πρώην δήμαρχος Μαρκοπούλου και πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Φώτης Μαγουλάς, έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη γραπτή ανακοίνωση: «Σχετικά με αναρτήσεις σε διάφορους ιστοτόπους, που αφορούν την μισθοδοσία των δύο υπαλλήλων της Ένωσης κατά το διάστημα της προεδρίας μου στην ΕΠΣΑΝΑ, προ 8ετίας, σας αναφέρω τα εξής:
Α) Η απόφαση της 30/7/2009, που αφορούσε την αύξηση των μισθών ήταν ομόφωνη. Η αύξηση ήταν 8% και όχι 80% όπως εγράφη (πιστεύω όχι σκόπιμα) και αφορούσε χρονική περίοδο 12 ετών. Το 8% για τόσα χρόνια, νομίζω ότι είναι συμφέρον και προστασία της Ένωσης, διότι δεν υπάρχουν υπερωρίες, δηλαδή Σαββατοκύριακα, εκδηλώσεις, συνεδριάσεις Επιτροπών και Δ.Σ. αλλά και της Επιτροπής Διαιτησίας.
Β) Ο μισθός της Ένωσης «ανταποδίδεται» από τη Ένωση, ανταποδοτικά (είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε, δελτία κλπ).
Γ) Από την ίδρυση της Ένωσης και κάθε χρόνο, τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν πλεονασματικά, μεγαλύτερα από 16.000 ευρώ κάθε έτος.
Ας αναρωτηθούν τα σωματεία, γιατί γίνεται τώρα αυτή η αναστάτωση με τους μισθούς των υπαλλήλων, όταν είναι γνωστά σ’ αυτά η ευσυνειδησία, το ήθος, η εργατικότητα των δύο κοριτσιών για όλα τα χρόνια και απ’ όλες τις διοικήσεις, ότι ήταν και είναι άψογες.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω στην τωρινή διοίκηση, να σκύψει και να αφουγκραστεί τα προβλήματα των σωματείων και των παραγόντων που ματώνουν καθημερινά, αλλά και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις–υποσχέσεις που έδωσε στις ομάδες, και ας αφήσει ήσυχες τις υπαλλήλους, τα σωματεία και την Ένωση».

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ
Επίσης, ο α’ αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Βαγγέλης Καραμολέγκος, σε δήλωσή του ευθυγραμμίζεται πλήρως με την εισήγηση του πρόεδρου του και τονίζει σχετικά με όσα ισχυρίζεται ο κ. Μαγουλάς: «Εξετάζοντας προσεκτικά τις οικονομικές συνθήκες και το θεσμικό πλαίσιο, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την Ένωση. Οι υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες (και όχι του 2010), μας αναγκάζουν να προχωρήσουμε στην αναδιάρθρωση του παρόντος συστήματος. Στοχεύουμε σε διαρκή άνοδο, στην ποιότητα και στην ποσότητα των προσπαθειών μας, για αναβάθμιση της Ένωσης. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αγγίζουμε ένα θέμα το οποίο κανείς στο παρελθόν δεν τόλμησε να αγγίξει. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με τις κοπέλες στην γραμματεία, αντιθέτως!!! Προσπαθούμε συνεχώς προς την κατεύθυνση εξεύρεσης πόρων ώστε να υπάρχουν παροχές στα σωματεία. Εγώ προσωπικά δεν έχω συνομιλήσει με κάποιον και να έχει φέρει αντίρρηση στη μείωση. Ο αξιότιμος κ. Μαγουλάς επικαλείται μια ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε στις 30/7/09. Για την ιστορία, βάσει των πρακτικών, η σύμβαση υπογράφηκε 7/6/10 και το συμβούλιο εξουσιοδότησε ομόφωνα από όσους ήταν παρόντες, τον τότε πρόεδρο στις 10/6/2010. Σε κανένα συμβούλιο δεν παρουσιάστηκε ο μισθός των δύο υπαλλήλων».

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ένωσης Σταύρος Χρυσάφης, σχολίασε με την ακόλουθη ανακοίνωση την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ: «Θριαμβολογεί ο κ. Γιαρένης -ως άλλος Νέρων- βλέποντας την πυρκαγιά που άναψε, να καταστρέφει την Ένωση. Νιώθοντας πως πλησιάζει το τέλος του, αλλά μη έχοντας το σθένος να παραιτηθεί (κάτι που θα γίνει αναγκαστικά σύντομα σε περίπτωση που εκδικαστούν οι μηνύσεις και οι αγωγές που εκκρεμούν εις βάρος του υπέρ των εναγόντων), προχωρεί σε εκβιαστικές και απειλητικές κινήσεις. Κινήσεις παραλογισμού και εκδικητικότητας εις βάρος των υπαλλήλων και των εναγόντων. Θριαμβολογεί για την οικονομική δυσχέρεια (είναι ο μόνος πρόεδρος που το κατάφερε), όταν μεγάλες επιχειρήσεις (όπως οι ΑΒ Βασιλόπουλος, Καρέλιας κλπ) διαφημίζουν ότι ούτε καν συζήτησαν ποτέ για μειώσεις μισθών...
Εγώ σαν επιχειρηματίας, επιβραβεύω την εργατικότητα, το ήθος και την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων. Άγνωστες λέξεις για μερικούς. Και μιλάμε για ιδιωτικές επιχειρήσεις, που οι μισθοί των υπαλλήλων πληρώνονται από το ταμείο της επιχείρησης και όχι από την όποια επιχορήγηση της ΕΠΟ, που καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα και μέσα σε αυτά και μέρος των μισθών των υπαλλήλων.
Γιατί εάν δεν υπήρχαν αυτές οι συμβάσεις, να είστε σίγουροι ότι θα ήταν ήδη απολυμένες... Και οι θέσεις τους θα καλύπτονταν από άτομα, σαν τις κυρίες που είδαμε να παρελαύνουν στον τελικό του Κυπέλλου και στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης... Αυτά είναι τα νέα ήθη και έθιμα της νέας διοίκησης. Γιατί αποδεδειγμένα (τότε που έγραφε στο site του), ξέρουμε όλοι ότι το θέμα με τις υπαλλήλους είναι προσωπικό και όχι οικονομικό. Οι σκοπιμότητες πολλές και τα δικαστικά μέτωπα πολλά και ανοιχτά για τον Γιαρένη.
Έχουν γνώση οι φύλακες. Έχουν γνώση, όμως, και τα σωματεία. Επειδή είμαστε μια ποδοσφαιρική παρέα, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι εάν το πρόβλημα ήταν καθαρά οικονομικό, θα καλύπτονταν από τους ίδιους μεγάλους χορηγούς, που κάλυψαν και την προεκλογική του καμπάνια, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money