Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ



Η λανθασμένη αντίληψη των διοικούντων την ΕΠΣΑΝΑ και συγκεκριμένα του Γρηγόρη Αποστολίδη, ότι μπορούν να φέρουν προς συζήτηση σε άλλη Γενική Συνέλευση, με πρόταση του Δ.Σ., θέμα «παύσης ή μη του διοικητικού συμβουλίου», είναι και αντικαταστατική και ηθικά απαράδεκτη. Δηλαδή όχι μόνο δεν υπάρχει η παραμικρή «τσἰπα» ευθιξίας, ώστε να παραιτηθούν όσοι εγκαλούνται από 35 μέλη της Ένωσης που εκλέγουν τα μέλη του Δ.Σ. αλλά γελοιοποιούν και την δυνατότητα που δίνει το καταστατικό σε κάθε ενδιαφερόμενο, να διεκδικήσει την παύση από τα καθήκοντά του, κάποιου θεσμικού ή εκλεγμένου παράγοντα που δεν είναι επαρκής ή δεν ανταποκρίνεται σε κάθε περίπτωση στις λειτουργικές ανάγκες της Ένωσης.

Εν ολίγοις, ο κ. Αποστολίδης παραδέχεται την εμφανώς τεκμηριωμένη αμφισβήτηση που υπάρχει από 35 σωματεία-μέλη προς τον ανεπαρκή τρόπο διοίκησης που ασκεί το τρέχον διοικητικό συμβούλιο, αλλά δεν δέχεται την εκπεφρασμένη με αίτηση άποψή τους! Αυτό είναι αδιανόητο… Πρόκειται περί πραξικοπήματος και ετσιθελικής συμπεριφοράς!
Το ωραίο είναι ότι στην ανακοίνωσή του, ο κ. Αποστολίδης γράφει: «Ωστόσο, επειδή διαβλέπουμε ότι επιχειρείται εν τοις πράγμασι και εκ του πονηρού μια αμφισβήτηση του διοικητικού συμβουλίου, μερικούς μόλις μήνες πριν την διεξαγωγή των τακτικών αρχαιρεσιών, κι επειδή δεν έχουμε καμία αντίρρηση να ακουστούν τα σωματεία της Ένωσης σε μια Γ.Σ., εισηγούμαι παράλληλα προς το Δ.Σ. να συγκληθεί νέο Δ.Σ. την προσεχή Τρίτη 17/11/2015 και ώρα 18.30’ με θέμα ”Σύγκληση Έκτακτης Γ.Σ. της Ένωσης με θέμα την παύση ή μη του διοικητικού συμβουλίου”, προκειμένου να ακουστούν τα σωματεία-μέλη μας και να μας γνωρίσουν εάν θέλουν ή όχι το Δ.Σ. να εξαντλήσει την θητεία του έως τον Ιούνιο. Και εν συνεχεία να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από το καταστατικό». Δηλαδή μας λέει ότι δεν έχει αντίρρηση να ακουστούν τα σωματεία αλλά μόνο σε μία δική του Γενική Συνέλευση, με άλλο θέμα συζήτησης από εκείνο που ζήτησαν τα 35 σωματεία!

Μα, η αίτηση «των 35» ακριβώς αυτό αναφέρει: «Με βάση όλα όσα περιγράψαμε, προκύπτει σαφέστατα ότι το Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί εύρυθμα και με σκοπό την πρόοδο του αθλήματος του ποδοσφαίρου και των σωματείων της ΕΠΣΑΝΑ. Επίσης, προκύπτει ότι όσο ο χρόνος περνάει τόσο η κατάσταση χειροτερεύει. Επομένως, η διενέργεια εκλογών για αλλαγή του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ είναι μονόδρομος. Επειδή, λοιπόν, το Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ δεν λειτουργεί εύρυθμα, με βάση τα άρθρα 26 και 31 του ισχύοντος καταστατικού της ΕΠΣΑΝΑ δικαιούμαστε να αιτηθούμε την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, την οποία βεβαίως αιτούμεθα με την παρούσα αίτησή μας, με θέμα την διενέργεια αρχαιρεσιών για εκλογή νέου Δ.Σ. και για εκλογή νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής, λόγω της μη εύρυθμης λειτουργίας του Δ.Σ. αυτής. Σας προσκομίζουμε τα πρακτικά των σωματείων μας, το υπ’ αριθμ. 7/22-9-15 πρακτικό του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ, καθώς και δημοσιεύματα του Τύπου. Η αίτησή μας είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής. Για τους λόγους αυτούς και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, ζητάμε να γίνει δεκτή η αίτησή μας. Να συγκαλέσετε νομότυπα Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΑΝΑ, με θέμα την διενέργεια εκλογών για τα μέλη του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής αυτής, των οποίων η θητεία να λήγει το αργότερο την 30 Ιουνίου 2016, σύμφωνα και με το άρθρο 31 του καταστατικού της ΕΠΣΑΝΑ, λόγω μη εύρυθμης λειτουργίας του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ».

Ο κ. Αποστολίδης, από την πλευρά του, χρησιμοποιεί φρασεολογία παρελκυστική ώστε να φθάσει στο άτοπο συμπέρασμά του και καταλήγει στο σκεπτικό του, για πραγματοποίηση άλλης Έκτακτης Γ.Σ., ορισμένης από το Δ.Σ., με την αναφορά του σε παύση του διοικητικού συμβουλίου, όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 52 του καταστατικού, το οποίο γράφει:
Άρθρο 52: Αποβολή μέλους οργάνου ή οργάνων
1. Το Δ.Σ. δύναται να θέσει την παύση ενός προσώπου ή οργάνου στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης. Οποιοδήποτε μέλος, δύναται να υποβάλλει πρόταση στο Δ.Σ. ώστε να θέσει στην ημερήσια διάταξη αίτημα για παύση.
2. Το αίτημα για παύση θα πρέπει να είναι αιτιολογημένο. Αποστέλλεται στα μέλη της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. μαζί με την ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης.
3. Το εν λόγω πρόσωπο ή όργανο έχει το δικαίωμα να αμυνθεί ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης.
4. Εάν το αίτημα για παύση επικυρωθεί, τότε η Γενική Συνέλευση λαμβάνει τη δέουσα απόφαση με μυστική ψηφοφορία. Προκειμένου να υιοθετηθεί, θα πρέπει να υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των 3/4 των έγκυρων ψήφων των επίσημων αντιπροσώπων που έχουν δικαίωμα ψήφου.
5. Το πρόσωπο ή όργανο που παύεται θα πρέπει να απαλλαγεί των λειτουργιών του άμεσα.

Βάσει αυτής της εισήγησης επιδιώκεται η διαδικασία να οδηγηθεί στην λογική της μη εκλογής νέας διοίκησης, ώστε να παραμείνουν στις καρέκλες τους οι νυν διοικούντες, αποφεύγοντας την προσφυγή σε αρχαιρεσίες… Όμως τα σωματεία-μέλη επιμένουν στην τεκμηριωμένη άποψη ότι η διοίκηση δεν λειτουργεί σωστά και θα εκθέσουν δημόσια όσους αμφισβητούν τις απόψεις αυτές και δεν καταθέτουν την παραίτησή τους από τα κοινά της Ένωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money