Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ: ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ



Ο δήμαρχος Παιανίας κ. Σταύρου ομιλεί στην Γ.Σ. του Α.Ο. Γλυκών Νερών
Ο δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένας αθλητικός χώρος του δήμου του, είτε στην Παιανία είτε στα Γλυκά Νερά, όσο ο ίδιος θα βρίσκεται στην θέση του. Όμως, φάνηκε απροετοίμαστος να δώσει λεπτομέρειες για την αδειοδότηση του γηπέδου Γλυκών Νερών (όπως και για εκείνο της Παιανίας), καθώς νομίζει ότι πρέπει να αποκτήσει πρώτα τίτλους ιδιοκτησίας (!) και ύστερα να προβεί στις ενέργειες για την αδειοδότηση!
Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Α.Ο. Γλυκών Νερών, με μοναδικό θέμα «αδειοδότηση γηπεδικών εγκαταστάσεων», ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου Γιώργος Δρούγκας έθεσε το θέμα και ο δήμαρχος Παιανίας στην τοποθέτησή του έδειξε ότι δεν γνωρίζει την διαφορά της νόμιμης λειτουργίας των αθλητικών χώρων ως περιουσίας του δήμου και της απλής άδειας λειτουργίας των αθλητικών χώρων, προς όφελος των αθλητικών φορέων και των πολιτών της περιοχής!
Ο παρευρισκόμενος στην Γ.Σ. πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Γιώργος Παπαμακάριος, αφού δήλωσε ότι δύο φορές προσφέρθηκε να βοηθήσει για την λύση του όποιου προβλήματος αλλά δεν πήρε καμία απάντηση από τον δήμαρχο! Στην συνέχεια προσπάθησε να εξηγήσει στον κ. Στάμου, ότι τα βήματα για την αδειοδότηση του γηπέδου από τις υπηρεσίες της πρώην Νομαρχίας, είναι συγκεκριμένα και δεν προϋποθέτουν αναγκαστικά και την ύπαρξη ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Σύμφωνα με το άρθρο 22 του νόμου 4049/2012, ως προαπαιτούμενη για την αδειοδότηση διεξαγωγής επίσημων αγώνων στα γήπεδα, απαιτείται η νομιμοποίηση (με ειδικές και γρήγορες διαδικασίες των Τεχνικών Υπηρεσιών) των αυθαιρέτων κτιριακών εγκαταστάσεων που υπάρχουν στους αθλητικούς χώρους.
Ο δήμαρχος προέβαλε ως δικαιολογία για την αργοπορία εξέλιξης των απαιτούμενων ενεργειών, ότι το γήπεδο Γλυκών Νερών βρίσκεται σε δασική έκταση. Όμως, κι αυτή η περίπτωση έχει προβλεφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων (άλλωστε υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοιες καταστάσεις πανελλαδικά) και αποτελεί τυπική διαδικασία η απόκτηση σχετικής άδειας.
Επειδή η προθεσμία για την απόκτηση άδειας λειτουργίας –όπως έχουν τα πράγματα σήμερα- ισχύει έως τις 30/6/2015, τα μέλη του Α.Ο. Γλυκών Νερών διατράνωσαν την παράκλησή τους προς τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του, να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται στις απαραίτητες ενέργειες, γιατί τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και είναι ορατή η απαξίωση και το κλείσιμο των αθλητικών χώρων της περιοχής. Ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι καμία αθλητική εγκατάσταση του δήμου Παιανίας δεν πρόκειται να κλείσει και ότι θα προχωρήσει σύντομα τις ενέργειες για την αδειοδότηση των γηπέδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money