Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Το γκολ του Ολυμπιακού Α.Σ. στην Παλαιά Φώκαια


ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ 6–0
Μια καλή προπόνηση για τον τελικό Κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης, ήταν το παιχνίδι αυτό της Θύελλας με τον Εθνικό Ν. Μάκρης. Μέσα σε μισή ώρα παιχνιδιού, το σκορ ήταν ήδη 3-0 υπέρ των πρωτοπόρων της βαθμολογίας. Η Θύελλα έφθασε εύκολα στο τελικό 6-0 αφού είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν απειλήθηκε σχεδόν ποτέ.
Τον χορό των τερμάτων άνοιξε ο Μαργέτης στο 10’, κι ακολούθησαν αυτά των Δημεσπύρα και Αράπη στο 17’ και στο 30’ αντίστοιχα.
Στο β’ μέρος έγιναν αλλαγές, ο ρυθμός έπεσε αλλά οι ευκαιρίες και δύο δοκάρια των γηπεδούχων με Τασσόπουλο και Δημεσπύρα, έδειχναν την διαφορά ποιότητας των αντιπάλων. Στο 68’ ο Μπαξεβάνης και στο 70’ ο Μαργέτης και πάλι, ανέβασαν το σκορ στο 5-0. Τέλος, στο 81’ ο Μουλλάκης διαμόρφωσε το τελικό 6-0.
Διαιτητές: Απ. Παπαδόπουλος – Βλαχόπουλος, Γκόντα.
ΘΥΕΛΛΑ: Κατσιούλης (46’ Πάντος), Τασσόπουλος (57' Μπαξεβάνης), Τσέλιος, Σερέτης, Μανουσάκης, Γεραγωτέλλης, Αράπης, Κατσούγκρης, Καζαντζής (57' Μουλλάκης), Μαργέτης, Δημεσπύρα.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Βοτσίδης, Σχοινάς, Μουτάφης, Τσουρής (80' Δημητρίου), Ελευθερίου, Κωνσταντόπουλος, Γεωργιόπουλος (54’ Μπατής), Μποϊμπέι (60' Μπεκιάρης), Τρυφιάτης, Θανόπουλος, Νικηφοράκης.

ΠΡΩΤΕΑΣ Π. ΦΩΚΑΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ 2–1
Όποιος άργησε να πάει στο γήπεδο της Παλαιάς Φωκαίας για τον αγώνα αυτόν, έχασε τα δύο πρώτα τέρματα! Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι: Μόλις στο 2’ ο Ζυγούρης πέτυχε το 0-1 αφού έκανε μπαλλιά ο Σκόρδας στην περιοχή, μπερδεύτηκε ο Μακρυπίδης με τον σκόρερ αλλά το σουτ που κατάφερε να πιάσει ο Ζυγούρης, κατέληξε στα δίχτυα! Αμέσως μετά την σέντρα (3’), απάντησαν οι γηπεδούχοι: Ο Παπαντζίμας εκτέλεσε φάουλ και ο προωθημένος Ποστόλης με κεφαλιά ισοφάρισε 1-1.
Το ματς εξελίχθηκε με αρκετά καλή ποιότητα, αμφίρροπο στο μεγαλύτερο διάστημά του καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν στο νου τους και τον τελικό Κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης.
Ο Πρωτέας στάθηκε πολύ καλά ανάλογα με τις δυνατότητές του και στο τέλος αναδείχθηκε νικητής! Οι αλλαγές των φιλοξενουμένων (είσοδος στο 60’ των αδελφών Τσεβά) ανάγκασαν σε οπισθοχώρηση τον δραστήριο Αρκουμάνη. Τον χώρο που άφησε, τον εκμεταλλεύθηκαν οι γηπεδούχοι. Έτσι, στο 75’ ο Γεωργίου πραγματοποίησε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, κι έβγαλε τον Μαραγκό σε θέση βολής, κι αυτός δεν δυσκολεύθηκε να πετύχει το 2-1! Το ματς κρίθηκε παρά τις προσπάθειες του Ολυμπιακού να ισοφαρίσει…
Διαιτητές: Μπερέτας – Δ. Τζαφόλιας, Σπυρόπουλος.
ΠΡΩΤΕΑΣ: Θωμόπουλος, Μακροδημήτρης, Βασιλείου, Κούλιμπης, Ποστόλης, Κατσούλας, Μακρυπίδης, Μαραγκός (80' Λέκα), Γεωργίου (82' Διακορώνας), Παπαντζίμας (85' Ρουμπεΐδης), Μαμάκος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α.Σ.: Χανδρινός, Σκόρδας, Σεβδαλής, Βιδάλης, Μπερμπάντης (60' Κ. Τσεβάς), Αρκουμάνης, Τσέλια, Κολώνης, Ζυγούρης, Ανδρεαδάκης (60' Χρ. Τσεβάς), Μανωλόπουλος (46' Μουρούτης).

ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΚΟΥΒΑΡΑΣ 0–3
Ο Κουβαράς έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής, νικώντας στο Κρυονέρι την τοπική ομάδα με 3-0 και παίρνοντας σκληρή ρεβάνς της ήττας του στον α’ γύρο με 2-1. Η μετριότητα της ομάδας του Κρυονερίου ήταν εμφανής και αποτέλεσε συνέχεια εκείνης του προηγούμενου αγώνα με τον Παλληνιακό, που δέχθηκε 5 γκολ! Ο Κουβαράς επικράτησε καθαρά και δίκαια, καθώς έδειχνε σαν μία κλάση καλύτερη ομάδα. Τα τέρματα σημείωσαν οι Πίστας 30’, Πλάκα 64’ και Αλεξίου 75’.
Διαιτητές: Αρ. Γαλάνης – Σπυρόπουλος, Αχ. Παπαδόπουλος.
ΚΡΥΟΝΕΡΙ: Βαμβακάς, Δ. Δεσύλλας, Κολώτας (70' Ελούνα Αμπελε Κόλμπερ), Θανασούλης, Κεφάλας, Σταμούλης, Βλαχάκης, Σιατραβάνης, Δρακόπουλος, Χρυσικόπουλος, Κοντόσταυλος.
ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Αποστολίδης, Φεϊζούλα, Θαν. Δημητρακόπουλος, Π. Βανγκέλι, Τζανής, Αναγνώστου, Αλεξίου  (81' Ούτσικας), Χρ. Δημητρακόπουλος, Πλάκα, Ζατσελλάρι (65' Σύρος), Πίστας (75' Θεοδωρίδης).

ΚΟΡΩΠΙ – ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ 0–0
Χωρίς νικητή έληξε η αμφίρροπη αναμέτρηση Κορωπίου-Λαυρεωτικής και το γηπεδούχο Κορωπί έχασε 2 πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι για την διατήρηση κοντά στην πρωτοπόρο Θύελλα. Αντίθετα η Λαυρεωτική συνέχισε το αήττητο σερί της και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.
Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι, με πολλές δυνατές μονομαχίες στο κέντρο. Δεν έλειψαν και οι φάσεις μπροστά στις εστίες αλλά γκολ δεν κατάφεραν να σημειώσουν οι αντίπαλοι.
Στο 65' ο Κοντογιάννης βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Μιχάλη αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει ενώ στο 70’ το Κορωπί παραλίγο να σκοράρει με τον Χαρίτο αλλά τον πρόλαβε –τελευταία στιγμή- ο Μακρής, κι απέτρεψε το γκολ. Μάλιστα, οι δύο παίκτες τραυματίσθηκαν ελαφρά στην φάση αυτή.
Πολύ καλά «στημένες» οι δύο ομάδες, δεν άφησαν χώρους για εκμετάλλευση. Ο Β. Γιαχάεβ προσπάθησε περισσότερο να οργανώσει το Κορωπί ενώ ο Χάλαρης «έκλεισε» με επιτυχία τα περάσματα προς την άμυνα της Λαυρεωτικής.
Διαιτητές: Μπερέτας – Β. Τζαφόλιας, Τσαλίκογλου.
ΚΟΡΩΠΙ: Μιχάλης, Μπανάι (46' Λυμπερόπουλος), Πάντου, Πριονίδης, Ματσάγγος, Μαρινάκης, Αλεξίου (63' Νούρια), Ρεντζής, Χαρίτος, Β. Γιαχάεβ, Πλάτανος (46' Ερτσίου).
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: Λάμπρος, Παπακωσταντίνου, Σέμπρος, Πώχος, Παντελιάς, Χάλαρης, Μακρής (72' Σελιμάς), Α. Γιαχάεβ, Τζώρας (86' Μιχαλόπουλος), Κοντογιάννης, Τσιριγώτης (46' Ασλάνι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΔΟΞΑ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 1–1
Από ένα ημίχρονο είχαν οι αντίπαλοι. Στο πρώτο μέρος η Δόξα ήθελε να σκοράρει. Τα κατάφερε και σιγά-σιγά «μαζεύτηκε» για την διατήρηση του αποτελέσματος. Στο β’ μέρος ο γηπεδούχος Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο, ισοφάρισε και δημιούργησε ευκαιρίες για 1-2 ακόμη τέρματα με «στημένα» κτυπήματα, αλλά χωρίς περαιτέρω αποτέλεσμα.
Η εκτός έδρας ισοπαλία -σε δύσκολη έδρα- μπορεί να μην ικανοποιεί απόλυτα την Δόξα Κορωπίου, αφού παραμένει κάτω από την ζώνη υποβιβασμού, της επιτρέπει ωστόσο να ελπίζει βάσιμα σε καλύτερα αποτελέσματα στα υπόλοιπα παιχνίδια… Ο Ολυμπιακός Λαυρίου είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα, απέχοντας 8 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.
Η φιλοξενούμενη Δόξα έβγαλε μεγάλο πάθος στην αρχή και μόλις στο 5’ προηγήθηκε, όταν ο Ανδρεάδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Δαραμάρας μαζί με τον Παπαγεωργίου διεκδίκησαν την μπάλλα. Αυτή κτύπησε στον Παπαγεωργίου, που άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (0-1)! Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ακολούθησε σειρά χαμένων ευκαιριών της Δόξας με τους Καπουράνη, Δαραμάρα και Κάρο ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν με μακρινό σουτ του Βελετάκου, μόλις άουτ.
Στο β’ 45λεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό και ισοφάρισε στο 52’ με κεφαλιά του δραστήριου νεαρού Έλενα. Μέχρι την λήξη, ο τερματοφύλακας Παππάς επενέβη σωτήρια κι απέκρουσε σε τουλάχιστον 2 καλές επιθετικές ενέργειες και τελειώματα των γηπεδούχων, αλλά και η Δόξα είχε ένα καλό σουτ του Μιχαήλ σύρριζα άουτ, όπως και μια αντεπίθεση στο 90’ (καθώς όλοι οι γηπεδούχοι είχαν τραβηχτεί μπροστά για να σημειώσουν δεύτερο γκολ), που πρόλαβε ένας αμυντικός με δυσκολία κι έκοψε την φάση πριν ολοκληρωθεί!
Διαιτητές: Δραγάτης – Πολυχρονιάδης, Μήταρης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.: Κύρκος, Σπυρόπουλος (46′ Μούργος), Ρόσι (46′ Κουρτάνοβιτς), Τσίκλος, Βαφειάδης, Μπουτσάι, Γκριμέκης, Έλενας, Γκαβασιάδης, Παπαγεωργίου, Βελετάκος (68′ Μπεργιάννης).
ΔΟΞΑ Κ.: Παππάς, Καπουράνης, Λιούμης, Στέφ. Παπαδόπουλος, Πλίτσης, Κάρο, Μιχαήλ, Ανδρεάδης (54′ Αμπεντινάι), Δαραμάρας (82′ Κουμπέγια), Ψαράκης, Μπουτσικάρης (66′ Θανόπουλος).

ΜΑΡΚΟ – ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ 0–2
Με δυνατό κέντρο και σταθερά καλή άμυνα και επίθεση, τα Γλυκά Νερά νίκησαν 2-0 στα Καλύβια την εντελώς αδύναμη επιθετικά και πολύ αγχωμένη Μαρκό. Έτσι, ο νέος προπονητής των Γλυκών Νερών Δημ. Ρούσσος, πραγματοποίησε νικηφόρο ντεμπούτο. Αντίθετα, ανησυχίες έχει ο Κώστας Καραβίδας της Μαρκό, για την πορεία της ομάδας του.
Με κεφαλιά του Μίνο στο 11’ και τελείωμα του Γάσπαρη στο 41’, οι τυπικά φιλοξενούμενοι σημείωσαν τα τέρματά τους ενώ διατήρησαν και τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα. Ο Μουτζακάς είχε καλή ευκαιρία (μετά από κάθετη πάσα στην περιοχή) να σκοράρει στο 75’ αλλά σούταρε άουτ. Το ματς δεν προσέφερε κι άλλες πολλές συγκινήσεις.
ΜΑΡΚΟ: Γερογιάννης, Καλαβρός (70' Βοροκλινιώτης), Ραβανός, Κωστής, Δημητρίου, Κάλης, Γαλάνης, Μπάστας, Σταμπέλος (30' λ.τρ. Σινάνι), Μουσαράι, Ζαφειρόπουλος (63’ Ανδρέου).
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ: Τσούκας, Λάβδας (71' Μαστορόπουλος), Μίνο, Αξιώτης, Κοντζιάς, Βάρδας, Γάσπαρης, Νάνος, Μουτζακάς, Κουτρομάνος, Ντεντέους (59’ Θ. Βλάχος, 82' λ.τρ. Θεοφάνους).

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 3–1
Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη του Νικηφόρου επί της βαθμολογικά αδιάφορης Μάχης, που παρέταξε το νεανικό της σύνολο (8 παίκτες κάτω των 20 ετών), χωρίς τους έμπειρους Μίχα, Τσούνη, Παπασωτηρίου, κι απέδειξε ότι διαθέτει εξαιρετική ομάδα, ικανή να πρωταγωνιστήσει σύντομα σε τοπικό επίπεδο…
Στο 1’ ο Αντζινάς παραλίγο να ανοίξει το σκορ αλλά ο τερματοφύλακας Κοροβέσης πρόλαβε κι έσωσε την εστία του με επέμβαση δίπλα στο κάθετο δοκάρι. Δεν άργησε το 1-0: Στο 7’ ο Δελόλμας, με ευθύβολο διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα (1-0). Η ελαφρά υπεροχή των γηπεδούχων επιβεβαιώθηκε στο 23’, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Μπούρα, ο Περικλής Κοροβέσης απέκρουσε προσωρινά και ο επερχόμενος Δημήτρης Μπούρας, την έστειλε με δυνατό πλασέ στα δίχτυα (2-0). Η Μάχη είχε εξαιρετική ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο 35’ με τον Μεταξά, το διαγώνιο πλασέ του οποίου πέρασε σύρριζα άουτ!
Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε ίδια. Με τον Νικηφόρο να κρατάει τα ηνία του παιχνιδιού και την Μάχη να ανταποκρίνεται με όποιο τρόπο εύρισκε πιο πρόσφορο. Στο 70’ ο Γιάννης Μπούρας (από λάθος του Παρούσου) έγινε κάτοχος της μπάλλας και με ατομική προσπάθεια (πέρασε και τον τερματοφύλακα) σημείωσε το 3-0!
Λίγο αργότερα (73’) ο Παρούσος κέρδισε πέναλτυ. Το εκτέλεσε επιτυχώς ο ίδιος και μείωσε την διαφορά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Διαιτητές: Δραγάτης – Πολυχρονιάδης, Μήταρης. Στα μέσα του α’ ημιχρόνου (27’) απεβλήθη από τον πάγκο του ο προπονητής του Νικηφόρου Γιώργος Αθανασιάδης, επειδή διαμαρτυρόταν συνεχώς στον βοηθό διαιτητή και παρ’ ότι είχε προειδοποιηθεί ότι θα αποβαλλόταν, αυτός συνέχισε να παρενοχλεί!
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ: Φελέσκουρας,  Ρίζος, Δημητριάδης, Γιάν. Μπούρας, Τσιριγώτης, Παπαβασιλείου, Δημ. Μπούρας (63' Γαβριηλίδης), Ορούτσι, Δελόλμας (73' Μουρτοπάλας), Δούβος, Αντζινάς (46' Ν. Καλούδης).
ΜΑΧΗ: Περ. Κοροβέσης, Καχόπουλος, Αλ. Κοροβέσης (73' Πάσσαρης), Καλλιακούδας, Μέξης, Καραλής, Καρακοζίδης, Νταής, Σένε (32’ λ.τρ. Ζιάγκος), Παρούσος, Μεταξάς (85' Αγουρίδης).

ΣΤΑΜΑΤΑ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2–2
Επικίνδυνη όπως πάντα η γηπεδούχος Σταμάτα, υποχρέωσε τον Κεραυνό σε ισοπαλία 2-2 και απείλησε ακόμη και με ήττα τον αντίπαλό της που διαθέτει παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία. Πάντως, οι αντίπαλοι χρησιμοποίησαν αρκετούς νεαρούς παίκτες, γι’ αυτό και χάθηκαν πολλές ευκαιρίες μπροστά στα δύο τέρματα. Προηγήθηκε ο Κεραυνός στο 30’ με πλασέ του Κρυεμάντι σε κενό τέρμα αφού ο Κετέογλου είχε ξεφύγει από το τεχνητό οφ-σάιντ της αντίπαλης άμυνας και του πάσαρε την μπάλλα (0-1). Με την συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου (45’) η Σταμάτα κέρδισε πέναλτυ, που εκτέλεσε εύστοχα ο Δημητρίου και ισοφάρισε 1-1. Πριν το 0-1 οι γηπεδούχοι είχαν σουτ του Δημητρίου στο «Γ» της εστίας του Χαντζαρά, που απέκρουσε εκπληκτικά ο τερματοφύλακας, κεφαλιά του Πέππα σε κενό τέρμα άουτ (!), όπως και χαμένη ευκαιρία του Μητρόπουλου σε κτύπημα φάουλ του Σμυρναίου.
Στο β’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν κάπως και στο 75’ προηγήθηκαν και πάλι, μετά από προσπάθεια και σουτ του Ρώμα, που εκμεταλλεύθηκε λάθος του τερματοφύλακα Βλάχου (1-2). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90’ ο Μπόρας με σουτ από την περιοχή αφού εκμεταλλεύθηκε κι αυτός λάθος του τερματοφύλακα Χαντζαρά (2-2).
Γενικά, υπήρξε ικανοποίηση από τους φίλους των δύο ομάδων για την απόδοσή τους, κρίνοντας κι από το γεγονός ότι δεν έχουν το κίνητρο, πέρα από την προσωπική τους διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο!
Πολύ καλή η διαιτησία (Πανούτσος – Παπαδιώτης, Μακρής).
ΣΤΑΜΑΤΑ: Βλάχος, Σιαδήμας, Πετρόμηλο, Μητρόπουλος, Κ. Πέππας, Μπόρας, Σμυρναίος, Καυγαλάκης (46’ Σεκερτζής) Παππάς (90’ Δημούδης), Σταύρου (80’ Χατζής), Δημητρίου.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Χαντζαράς, Ελευθερίου, Πάλλης (60' Παπανικολάου), Μεγαγιάννης, Κετέογλου, Πρίφτης, Ρώμας (83’ Λιάπης), Φουστέρης (71’ Μαγγανάς), Σταμάτης, Κρυεμάντι, Ν. Βανγκέλι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money