Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΑΥΛΩΝΑΣ – ΑΕ ΜΕΝΙΔΙΟΥ 2–1




Ντέρμπυ αντάξιο των προσδοκιών του έγινε στο δημοτικό γήπεδο του Αυλώνα μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Α.Ε. Μενιδίου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2' λεπτό. Ο Σούλα προσπάθησε να δώσει πλάγια στον Κορμπάκη, όμως ο Λέκκας του έκλεψε την μπάλλα και μπήκε μόνος του κάθετα και πλάσαρε τον Πασαλίδη κάνοντας το 1-0 και ξεκινώντας ιδανικά το ματς. Ο Αυλώνας συνέχισε να παίζει επιθετικά και στο 6' άγγιξε το 2-0. Ο Θεοδοσίου τσίμπησε την μπάλλα μέσα στην περιοχή πριν την διώξει ο Νάστος, ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτυ, που εκτέλεσε ο ίδιος ο Θεοδοσίου, αλλ’ αστόχησε απελπιστικά…
Ο Αυλώνας, πάντως, δεν πτοήθηκε και συνέχισε να παίζει επιθετικά. Στο 8' είχε κι άλλη καλή φάση για γκολ, με τους παίκτες της ΑΕΜ να τα έχουν χαμένα! Ο Λέκκας μπήκε από αριστερά, όμως η επιλογή του να τελειώσει την φάση μόνος του αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Κούφο, αποδείχθηκε λανθασμένη γιατί ο Πασαλίδης του έκλεισε το τέρμα κι απέκρουσε το τετ-α-τετ γλιτώνοντας την ομάδα του. Στο 25’ ύστερα από κόρνερ του Παλιοσπύρου, η μπάλλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 35’ ο Θεοδοσίου είχε τετ-α-τετ με την μπάλλα να καταλήγει μόλις άουτ και λίγο αργότερα ο Λέκκας σε προφανή θέση για γκολ, δεν κατάφερε να σκοράρει!
Η ΑΕΜ ισορρόπησε σιγά-σιγά το παιχνίδι και είχε δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσει. Η πρώτη, με τον Γιαννακουδάκη να κάνει λάθος επιλογή στο τελείωμα, από πλάγια θέση, μετά από ασταθή έξοδο του Καλέμη, καθώς η μπάλλα του έφυγε μέσα από τα χέρια (έσωσε επί της γραμμής ο Ελευθεριάδης). Και η δεύτερη, με τον Νάστο (μετά από σέντρα του Ρεμούνδου) η κεφαλιά του οποίου έφυγε ψηλά άουτ. Ο Αυλώνας συνέχισε να υπερέχει και να απειλεί με στημένες φάσεις, όμως δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν, με την ΑΕΜ να παίρνει πρωτοβουλίες και να πιέζει για την ισοφάριση. Στο 50' ο Γιαννακουδάκης έπιασε κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή (μετά από σέντρα του Φέκα), όμως η μπάλλα έφυγε άουτ. Στο 53' σουτ του Νταλάνι, απέκρουσε ο Καλέμης με διπλή προσπάθεια. Στο 60' ο Φέκας έφυγε στην πλάτη της άμυνας και υποδέχθηκε την καταπληκτική μπαλλιά του Νάστου, αυτός πλάσαρε υποδειγματικά τον Καλέμη, όμως ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι υποδεικνύοντας φανταστικό (ανύπαρκτο) οφ-σάιντ. Ο Αυλώνας εκμεταλλεύθηκε τα κενά στην άμυνα της ΑΕΜ και προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις. Λίγο έλειψε στο 68' ο Δημητριάδης να κάνει το 2-0, καθώς ο Πασαλίδης έχασε σε έξοδο την μπάλλα μέσα από τα χέρια του και ο Δημητριάδης πλάσαρε σε κενή εστία. Όμως ο Κονιαβίτης πρόλαβε κι έδιωξε την μπάλλα στην γραμμή τέρματος!
Στο 73' ο Γιαννακουδάκης έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-1. Βαθιά μπαλλιά του Κονιαβίτη, τον έβγαλε στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Γιαννακουδάκης δίστασε να σουτάρει, αφήνοντας την μπάλλα να σκάσει 2-3 φορές, με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Κούφο και να διώξει σε κόρνερ. Δεν έφταναν οι χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του Μενιδίου, στο 75' ο διαιτητής απέβαλε τον Φέκα, με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των παικτών της ΑΕΜ.
Πάντως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την δύναμη και ισοφάρισαν στο 82'. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σούλα από πλάγια, με την μπάλλα να βρίσκει στο απλωμένο πόδι του Νάστου και να καταλήγει στα δίχτυα (1-1). Από την ισοφάριση και μετά, το παιχνίδι έγινε «ροντέο», με την μπάλλα να αλλάζει πόδια συνέχεια! Στο 85' ο Αυλώνας άγγιξε το γκολ με σουτ του Δημητριάδη, όμως η μπάλλα πήγε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και κατέληξε άουτ. Στο 90' η ΑΕΜ αντεπιτέθηκε και ο Αντωνίου βγήκε από αριστερά, αλλά δεν «έσπασε» την μπάλλα στους αμαρκάριστους Νταλάνι και Σούλα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να απειλήσει την εστία του Καλέμη.
Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θαέληγε ισόπαλο, όμως αποδείχθηκε ακατάλληλο για καρδιακούς... Στο 94' βαθιά μπαλιά του Παλιοσπύρου στην περιοχή της ΑΕΜ, ο Ράπτης κοντρόλαρε και βγήκε λίγο πλάγια, κάνοντας σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, στον ξεχασμένο Θεοδοσίου, ο οποίος αυτή την φορά δεν αστόχησε και πλάσαρε σωστά στην έξοδο του Πασαλίδη, κάνοντας το 2-1 και ξεσπώντας σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Άριστοι οι διαιτητές Κορδολαίμης – Δ. Τζαφόλιας, Μήταρης, εκτός του ακυρωθέντος γκολ του Φέκα.
ΑΥΛΩΝΑΣ: Καλέμης, Παλιοσπύρος, Καρίπης, Κούφο, Οικονομίδης, Δημητριάδης, Ελευθεριάδης, Νακάι (87’ Ράπτης), Στάθ. Πάντος (74’ Λευτ. Πάντος), Λέκκας (61’ Λιάπης), Θεοδοσίου.
ΑΕΜ: Πασαλίδης, Κασσής (46’ Αντωνίου), Κορμπάκης, Παπανικολάου, Ρεμούνδος, Νάστος, Σούλα, Φέκας, Κονιαβίτης, Νταλάνι, Γιαννακουδάκης (85’ Παριανός).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money