Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ



O 12ος τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ διεξάγεται σήμερα Τετάρτη 18/3, ώρα 6 μ.μ. στο γήπεδο Κορωπίου «Αντώνης Πρίφτης», με αντιπάλους την Θύελλα Ραφήνας και τον Ολυμπιακό Αγ. Στεφάνου. Ο περυσινός κυπελλούχος Ολυμπιακός, διαθέτει ισχυρότατο σύνολο, με καλούς, ποιοτικούς παίκτες και δεν έχει άλλο στόχο εφέτος παρά την κατάκτηση αυτού του τίτλου.
Η Θύελλα προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Κυπέλλου, διαθέτει την καλύτερη σε ποιότητα ομάδα της ΕΠΣΑΝΑ και εκτός από βέβαια σχεδόν πρωταθλήτρια, επιθυμεί ζωηρά να κατακτήσει το τρόπαιο.
Ο αγώνας δεν θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη (όπως είχε ανακοινωθεί) από το «Κανάλι 9», παρά μόνο μετάδοση μέσω διαδικτύου. Η όλη διοργάνωση φέρει την επωνυμία «Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ – Στέφανος Βακιρτζής», στην μνήμη του εκ των ιδρυτών της Ένωσης, ενώ θεσμοθετήθηκε «Έπαθλο Σωκράτη Κιούρκου», με το οποίο θα τιμάται κάθε χρόνο ο νεότερος παίκτης του τελικού. Πριν την έναρξη του αγώνα θα κρατηθεί 1’ λεπτού σιγή στην μνήμη των εκλιπόντων.
Τον τελικό θα διευθύνουν οι αξιολογημένοι διαιτητές της Ένωσης Μιχάλης Μαλαμάς, με βοηθούς τον Βασίλη Λάμπρου, τον Βασίλη Τζαφόλια και τέταρτο διαιτητή τον Γιάννη Παπάζογλου.
Με ευγενική και γενναιόδωρη χορηγία του εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνου, καλύφθηκαν όλα τα έξοδα του τελικού, από το παραδοσιακό δείπνο των αντιπάλων, μέχρι την κάλυψη του κόστους των λαμπτήρων για τον επαρκή φωτισμό του γηπέδου Κορωπίου. Το εισιτήριο του τελικού τιμάται 10 ευρώ.

Το βράδυ της Δευτέρας 16/3, στην κοσμική ταβέρνα «Ελαιώνας» της Παιανίας, η διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ παρέθεσε δείπνο στις δύο φιναλίστ ομάδες, παρουσία των παικτών, προπονητών, προέδρων και μελών των διοικήσεων, των διαιτητών της συνάντησης, παρατηρητών, ιατρού και λίγων φίλων των ομάδων. Παρόντες ήταν -ύστερα από πρόσκληση- και οι δήμαρχοι των δύο πόλεων που εκπροσωπούν οι σύλλογοι που αγωνίζονται στον τελικό. Ο Διονύσης Ζαμάνης δήμαρχος Διονύσου και ο Βασίλης Πιστικίδης δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου.
Στους χαιρετισμούς τους, όλοι ευχήθηκαν να γίνει ένας τελικός που θα αποτελέσει γιορτή, να κερδίσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να χαρούν τον τελικό όσοι είναι μέσα αλλά κι έξω από το γήπεδο. Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Γιώργος Παπαμακάριος (αφού έκανε την εισήγηση ο πρόεδρος Επιτροπής Κυπέλλου Γιώργος Φλαμπούρης), ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Να έχουμε έναν όμορφο αγώνα και να νικήσει ο καλύτερος. Προσέξτε τον διαιτητή, διότι ο Μαλαμάς είναι έτοιμος να αποβάλλει αμέσως όποιον παρεκτραπεί»!
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι δήμαρχοι, οι οποίοι ευχήθηκαν να κερδίσει το κύπελλο ο καλύτερος, αλλά δεν έκρυψαν την επιθυμία τους να δουν το τρόπαιο στην πόλη τους!
Το κλίμα ήταν πολύ καλό και από τις δύο ομάδες. Οι πρόεδροι των συλλόγων Κοσμάς Λεπατατζής του Ολυμπιακού Αγ. Στεφάνου και ο Μπάμπης Μπήλιος της Θύελλας, είπαν: «Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες, θα είναι ένα πολύ καλό ματς», ευχήθηκε ο πρώτος. «Μακάρι να καταφέρουμε να σηκώσουμε την κούπα», τόνισε ο δεύτερος.
Οι προπονητές ήταν πιο ουσιαστικοί στις αναφορές τους για το παιχνίδι, μιλώντας κολακευτικά ο ένας για τη ομάδα του άλλου. Ο προπονητής της Θύελλας Πέτρος Τσιγκούλης, χαρακτήρισε πολύ καλή ομάδα τον Άγιο Στέφανο, κι επισήμανε ότι ο πιο τυχερός και ο πιο ικανός θα σηκώσει το κύπελλο. Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού Αντώνης Καρπούζας, δήλωσε ότι δίκαια η Θύελλα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος κι έχει εξασφαλίσει σχεδόν το πρωτάθλημα, ευχόμενος να ανέβει κατηγορία!

Μίλησαν ακόμη οι αρχηγοί των δύο ομάδων Ανδρέας Αρκουμάνης και Γιάννης Τσέλιος, μέλη της διοίκησης της Ένωσης, ο αρχιδιαιτητής και ο διαιτητής του τελικού κ. Μαλαμάς, ο οποίος ευχήθηκε «καλό αγώνα» και στους δύο αντιπάλους.
Η διοίκηση της Θύελλας ευχαρίστησε τον Παλληνιακό για την παραχώρηση στην ομάδα της του γηπέδου Παλλήνης, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι οι παίκτες της Θύελλας στο κανονικό χορτάρι, ενόψει τελικού. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός κατάφερε και προπονήθηκε στο γήπεδο του Κορωπίου, για να εγκλιματιστεί καλύτερα.

* Από εφέτος, όπως ανακοινώθηκε, ο κυπελλούχος δεν θα παίρνει το κύπελλο για πάντα δικό του, αλλά για ένα χρόνο. Μετά θα το επιστρέφει, κρατώντας ένα μικρότερο αντίγραφο. Όταν κάποια ομάδα φθάσει στις 3 κατακτήσεις συνολικά, τότε η Ένωση θα της παραδίδει το πρωτότυπο.

 


Οι τελικοί Κυπέλλου της ΕΠΣΑΝΑ:
2003-2004: Κεραυνός Κερατέας – Αστέρας Βάρης 3-1 (στην παράταση)
2004-2005: Κεραυνός Κερατέας – Βουλιαγμένη 3-1
2005-2006: Κεραυνός Κερατέας – Μαρκό 3-1
2006-2007: Αήττητος Σπατών – Μαρκό 1-0
2007-2008: Κεραυνός Κερατέας – Ολυμπιακός Λαυρίου 3-2
2008-2009: Παμπαιανικός – Τριγλία Ραφήνας 1-1 (4-3 στα πέναλτι)
2009-2010: Ωρωπός – Τριγλία Ραφήνας 2-1 (στην παράταση)
2010-2011: Κορωπί – Αστέρας Βάρης 1-1 (4-3 στα πέναλτι)
2011-2012: Αστέρας Βάρης – Αχαρναϊκός 2-1
2012-2013: Κεραυνός Κερατέας – Τριγλία Ραφήνας 2-1
2013-2014: ΑΟ Κρυονερίου – Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου 0-1
2014-2015: Θύελλα Ραφήνας – Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου
Οι κυπελλούχοι:
5 φορές ο Κεραυνός Κερατέας, κι από μία οι Αήττητος Σπάτων, Κυανούς Αστήρ Βάρης, Α.Ο. Κορωπίου, Παμπαιανικός, Ωρωπός, Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money