Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


ΝΙΚΗ - ΝΙΚΗΤΕΣ 1-0: Φάση του αγώνα

ΝΙΚΗ ΔΡΟΣΙΑΣ – ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 1–0
Η Νίκη Δροσιάς επεβλήθη γηπεδούχος 1-0 των Νικητών στο ντέρμπυ κορυφής και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με την ολοκλήρωση του α’ γύρου. Οι αντίπαλοι απέδειξαν ότι διαθέτουν ισχυρά συγκροτήματα, καθώς το ματς ήταν αμφίρροπο. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο αγώνας ικανοποίησε τους 100 περίπου θεατές.
Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά δεν έκαναν φάσεις. Στο β’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή για ένα διάστημα αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν! Στο 55’ η Νίκη πέτυχε γκολ με σκόρερ τον Μπέτση αλλά ο διαιτητής είδε …χέρι στην φάση (από άλλο παίκτη, τον Πολύζο) και ακύρωσε το τέρμα!
Οι Νικητές από το σημείο εκείνο και μετά ήταν καλύτεροι και στο 65’ είχαν διπλή μοναδική ευκαιρία, όταν πρώτα ο Κοσκολός είχε σουτ στην συμβολή των δοκών και στην συνέχεια ο Παππάς σούταρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής!
Όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σημειώσουν γκολ στο 68’, όταν βγήκαν σε αντεπίθεση και ο Γιαβρής έκανε κούρσα από το κέντρο και με πλασέ πέτυχε το 1-0. Μέχρι το τέλος, κάποιες ευκαιρίες των Λεμονή, Καρναβία και Παπανικολόπουλου δεν απέφεραν αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους.
Διαιτητές: Κάντζος – Β. Τζαφόλιας, Κουλοχέρης. Παράπονα είχαν οι γηπεδούχοι από τον διαιτητή για την διαχείριση του αγώνα.
ΝΙΚΗ (Ζορμπάς): Γκιόκας, Κούζας, Μητρόπουλος, Κλ. Μπέτσης, Χρ. Γκέσουρας, Γιαβρής, Μαρώλιας (55’ Χαμζάι), Καρατσίκος, Πολύζος (85’ Μηλιώτης), Απ. Γκέσουρας, Λιβαθινός (70’ Ασημακόπουλος).
ΝΙΚΗΤΕΣ (Λαθουράς): Τοντισάκης, Τζούφι, Παπαπέτρου (78’ Κουλούτζος), Παπανικολόπουλος, Καρναβίας, Θεοχαρίδης (75’ Γυφτέας), Κοσκολός, Γεράνης (65’ Σέχου), Θαν. Λεμονής, Μπλέτα, Παππάς.

ΑΜΦΙΑΡΑΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥ – ΔΟΞΑ ΑΓ. ΑΝΝΑΣ 1–2
Κακό παιχνίδι (ποιοτικά) έγινε στον Κάλαμο, με ελάχιστες φάσεις και πολύ δυνατά μαρκαρίσματα. Η Δόξα Αγίας Άννας κατάφερε να νικήσει αλλά οι γηπεδούχοι διατύπωσαν πολλά παράπονα για την διαιτησία.
Ο Αμφιάραος προηγήθηκε μόλις στο 3' με ασύλληπτη κεφαλιά του «αειθαλή» Δαυίδ, ύστερα από κτύπημα κόρνερ (1-0). Στο 13' ο Μουρούτης έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μετά από πάσα του Κωτσαδάμ, και στην προσπάθειά του να πλασάρει ο τερματοφύλακας Γιάννης Νικολάου βγήκε να διώξει την μπάλλα με το κεφάλι έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά ο β’ βοηθός υπέδειξε ότι την έπιασε με τα χέρια και ο διαιτητής τον απέβαλε. Όλο το γήπεδο ξεσηκώθηκε (περί τους 100 θεατές) φωνάζοντας και βρίζοντας, ενώ το παιχνίδι διεκόπη για αρκετά λεπτά. Από την εκτέλεση του φάουλ (17’) προήλθε το 1-1. Ο Κωτσαδάμ εκτέλεσε έξυπνα χαμηλά, με τον Νταλάνι να αφήνει έξυπνα την μπάλλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, για να καταλήξει στα δίχτυα, μπερδεύοντας τον προσωρινό τερματοφύλακα Σπ. Κουρούπα (ο οποίος δεν ακούμπησε την μπάλλα).
Ακολούθησε νέα διακοπή του αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφ-σάιντ. Μάλιστα, ένας φίλος των γηπεδούχων άνοιξε πλαϊνή πόρτα του αγωνιστικού χώρου και κατευθύνθηκε στον επόπτη που είχε υποδείξει και το χέρι του τερματοφύλακα, με τον διαιτητή να προειδοποιεί για διακοπή του ματς! Το παιχνίδι συνεχίσθηκε, όμως οι γηπεδούχοι νοιώθοντας αδικημένοι, έπαιζαν πολύ δυνατά, κι επικίνδυνα σε κάποιες περιπτώσεις… Στο μεταξύ, ο τερματοφύλακας του Αμφιάραου άλλαξε πάλι, και θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο νεαρός επιθετικός Γιώργος Νικολάου!
Στο 40' ο Μουρούτης έφυγε μόνος του σε αντεπίθεση, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του πέρασε άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία.
Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε εξίσου δυνατά, καθώς και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να μπαίνουν πιο δυνατά στις φάσεις. Στο 55' ο Μουρούτης μετά από κάθετη πάσα του Κορμπάκη, έφυγε καταπληκτικά στην πλάτη της άμυνας και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα. Ενώ είχε δίπλα του παίκτη να πασάρει, αποφάσισε να τελειώσει μόνος του την φάση, στέλνοντας την μπάλλα ψηλά άουτ. Στο 65' οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, με τον Γκιοϊντέσι να αντικρίζει κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο τάκλιν στον Δαυίδ.
Στο 75' ο επόπτης υπέδειξε χέρι του Μπακανδρίτσου, στο πλάι έξω από την περιοχή. Ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα. Το παιχνίδι διεκόπη και πάλι για λίγο, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για κόκκινη κάρτα.
Ο Αμφιάραος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 80', όταν σε εκτέλεση φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή της Δόξας η μπάλλα βρήκε στο τείχος. Στο 82' ακυρώθηκε ως οριακό οφ-σάιντ γκολ του Μουρούτη. Τελικά, η Δόξα στο 85' με τέρμα του Τσούπη (προβολή από κοντά) έκανε το 1-2.
Σωστός ήταν ο διαιτητής Μαργαρίτης και ο επόπτης Μπέκας. Ο επόπτης Κορωνιάς ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, επειδή έκανε την υπόδειξη για την αποβολή του τερματοφύλακα του Αμφιάραου… Πολλά παράπονα εκφράστηκαν από τους γηπεδούχους, που μίλησαν για αλλοίωση αποτελέσματος...
Διαιτητές: Μαργαρίτης – Μπέκας, Κ. Κορωνιάς.
ΑΜΦΙΑΡΑΟΣ (Παπαδημητρίου): Γιάν. Νικολάου, Κ. Κουρούπας, Ρουμελιώτης (46’ Ν. Αντωνίου), Τζαβέλας, Μαγγίνας, Δαυίδ, Γιώργ. Νικολάου, Μαργιέτας, Γιώργ. Μαντάς (15’ Σπ. Κουρούπας), Σιέρρας, Αντωνόπουλος (80’ Π. Αντωνίου).
ΔΟΞΑ Α.Α. (Γουργιώτης): Μπακανδρίτσος, Νερούτσος (15' λ.τρ. Καλέσης), Σούλης, Τσούπης, Μουστάκας, Γκιοϊντέσι, Νταλάνι (85' Καλλιανέζος), Κορμπάκης, Μουρούτης, Κωτσαδάμ, Μουγιολλάρι (60' Παϊτέρης).

* Στο ντέρμπυ του Γραμματικού, ο γηπεδούχος Ραμνούς επικράτησε του ισχυρού Συκαμίνου με 2-1. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο. Στο δεύτερο μέρος ο Ραμνούς πέτυχε το 1-0 στο 55’ με τον Δημολιάνη και λίγο μετά είχε δοκάρι ο Αμάτι των γηπεδούχων. Νωρίτερα, ο Χαλκιαδάκης του Συκαμίνου είχε απειλήσει με κτύπημα φάουλ, ενώ στο 75’ ο Σακαράκας δεν κατάφερε να ισοφαρίσει αφού η εξ επαφής κεφαλιά του έστειλε την μπάλλα μόλις άουτ. Στο 83’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με σκόρερ τον Κληρονόμο και στις καθυστερήσεις (92’) το Συκάμινο μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ του Παλιοσπύρου (ο τερματοφύλακας απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-1).

* Σε καλή ημέρα ο Μαύρος Αετός, νίκησε στο Πολυδένδρι τον αξιόμαχο ΠανσταυραΙκό με 2-0, κι έχει επαφή με τις θέσεις τις ανόδου. Τα γκολ πέτυχαν (ένα σε κάθε ημίχρονο) οι Γκιάτα και Γάγγας.

* Το Καπανδρίτι πέτυχε γκολ στο πρώτο 3λεπτο του αγώνα με τον Φοίβο Βάρης στο γήπεδο Βούλας και το κράτησε μέχρι τέλους. Με προπονητή τον Δημήτρη Πάντο, το Καπανδρίτι έχει 5 νίκες και μία ισοπαλία, βελτιώνοντας την βαθμολογική του θέση.

* Ο Αστέρας Γλυκών Νερών εκμεταλλεύθηκε την έδρα του και πέτυχε 4 τέρματα επί του Αυλώνα, που παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες λόγω τραυματισμών…
Πάντως, οι φιλοξενούμενοι είχαν 4 δοκάρια (Μπάρο, Τσιαμπάς, Λιάπης, Σκεντούλι) και 3 τετ-α-τετ. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν αποτελεσματικοί στην επίθεση και πέτυχαν δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο. Σκόρερς (κατά σειρά) ήταν οι Μάνος Πατραμάνης, Διονύσης Κοβάνης, Χριστόφορος Παππάς και Σπύρος Λεντζάκης. Το τελικό 4-0 δεν αντικατοπτρίζει την αγωνιστική εικόνα του παιχνιδιού!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money