Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΡΗ


Μέσα στην πολιτική αναμπουμπούλα της δεύτερης ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, την Τρίτη 23/12, ήλθε η παραίτηση του γιατρού Γιώργου Σαρρή από την προεδρία της ΕΠΟ. Εμείς δεν υιοθετούμε την άποψη περί παραίτησης λόγω δικαστικής δίωξης που έχει ασκηθεί σε σειρά παραγόντων (παλαιών και νέων) της Ομοσπονδίας. Θεωρούμε ότι ο παραιτηθείς επηρεάσθηκε από τα λάθη στην Εθνική ομάδα, όπως κι από το «πούλημα» της αθλητικής ηγεσίας προς το πρόσωπό του, που προέκυψε με την επιχορήγηση στις Ενώσεις και τα ερασιτεχνικά σωματεία, λόγω της «τεχνητής» έλλειψης φορολογικής ενημερότητας της ΕΠΟ... Κατάσταση που ξεπεράστηκε με απόφαση της Βουλής, η οποία έδωσε το δικαίωμα στον υπουργό να μοιράσει αυτός τα χρήματα (σ.σ. λες κι έχει σημασία ποιος θα τα δώσει!) στους ερασιτέχνες του ποδοσφαίρου.
Για την δήλωση παραίτησής του ο κ. Σαρρής τόνισε: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πιστεύω ότι δίνεται μια χρυσή ευκαιρία στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να εκταμιεύσει τα χρήματα των Ενώσεων και των σωματείων. Είναι κρίμα, ύστερα από τόσο χρόνια που έχουν να πάρουν έστω και αυτά τα “ψίχουλα”, να τα χάσουν με το πρόσχημα ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη. Αυτό το διαψεύδω κατηγορηματικά και είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πήρα αυτή την απόφαση».

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Νέος πρόεδρος στην Ομοσπονδία θα εκλεγεί, σύμφωνα με το καταστατικό, για το υπόλοιπο διάστημα της 4ετούς θητείας του διοικητικού συμβουλίου, δηλαδή για τους επόμενους 18 περίπου μήνες.
Ήδη, οι ενδιαφερόμενοι κάνουν έντονη προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών που πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν στις 24 Ιανουαρίου. Την ερχόμενη Τρίτη 30/12 θα ορισθεί η ημερομηνία διεξαγωγής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, με μοναδικό θέμα την εκλογή προέδρου. Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων. Το εκλογικό σώμα αποτελείται από τους εκπροσώπους των 56 Ε.Π.Σ. της χώρας, που έχουν δικαίωμα μιας ψήφου.
Για να γίνει δεκτή μία και μοναδική υποψηφιότητα, πρέπει να προταθεί από 8 Ενώσεις. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι, γίνονται δεκτοί οι υποψήφιοι που συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό υποδείξεων, ακόμη κι αν είναι λιγότερες των οκτώ.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ και πρώην ταμίας της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, φαίνεται ότι έχει επιλεγεί από την πλειοψηφική παρέα της διοίκησης της Ομοσπονδίας να πάρει την θέση του προέδρου. Η εκλογή του θα καλύψει το δημιουργηθέν κενό για το επόμενο 18μηνο και δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές προσώπων και φιλοσοφίας στα διοικητικά της ΕΠΟ.
Απ’ εκεί και πέρα, πιστεύεται ότι υποψηφιότητα μπορεί να θέσουν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης (παραιτήθηκε το 2008 και διεκδίκησε ανεπιτυχώς την προεδρία το 2012), ο παλιός Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Λυσσαρίδης, κι από τις Ενώσεις φημολογούνται τα ονόματα του προέδρου της ΕΠΣ Λάρισας Ζήση Γρηγορίου, του προέδρου της ΕΠΣ Κεφαλονιάς Βαγγέλη Μαζαράκη και του προέδρου της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτη Δημητρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money