Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Στιγμιότυπο από την συνάντηση Γλυκών Νερών-Παλληνιακού 1-0

ΣΤΑΜΑΤΑ – ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ 1–4
Άνετη επικράτηση της πρωτοπόρου Θύελλας με 4-1 στην Σταμάτα, επί της τοπικής ομώνυμης ομάδας, που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Ο αγώνας κρίθηκε από το πρώτο ημίωρο. Το σκορ άνοιξε στο 18’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαρακτίδη (η μπάλλα έφυγε από τα χέρια του τερματοφύλακα Βλάχου) ενώ στο 24’ ο Αθανασόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική προσπάθεια (απέφυγε τον άπειρο αντίπαλό του) και άφησε τον Κατσούγκρη να σκοράρει ανενόχλητος για το 0-2.
Ο ρυθμός της Θύελλας δεν ήταν δυνατόν να ακολουθηθεί από τους γηπεδούχους. Φυσιολογικά σημειώθηκε το 0-3 στο 34’, όταν ο Οικονόμου έκανε σέντρα από πλάγια και ο Νικολέας
(αμαρκάριστος στην περιοχή) με απευθείας σουτ, έστειλε την μπάλλα στα δίχτυα!
Οι φιλότιμες προσπάθειες των παικτών της Σταμάτας απέδωσαν στο 57’, που πραγματοποίησαν οργανωμένη επίθεση από τα πλάγια και άνοιξαν την άμυνα της Θύελλας. Τελικός αποδέκτης της μπάλλας, κοντά στο πέναλτυ, από πάσα του Δημητρίου, ήταν ο Λέκκας, ο οποίος με ωραίο πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κατσιούλη (1-3).
Όμως, η Θύελλα «ξαναπήρε μπροστά» δεδομένου ότι είχε χαλαρώσει τις προσπάθειές της στο β’ ημίχρονο και στο 65’ πάλι ο κορυφαίος Χαρακτίδης, έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ  έστειλε την μπάλλα στο οριζόντιο δοκάρι!
Το σκορ έκλεισε στο 78’ ο πρωταγωνιστής του αγώνα Αλέξανδρος Χαρακτίδης, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Βλάχο, αφού συνεργάσθηκε εξαιρετικά παίζοντας το 1-2 με τον Δημεσπύρα (1-4). Οι φιλοξενούμενοι έχασαν στο τελευταίο 10λεπτο δύο ακόμη καλές ευκαιρίες να σκοράρουν με τον Δημεσπύρα.
Διαιτητές: Μαργαρίτης – Δ. Τζαφόλιας, Β. Τζαφόλιας.
ΣΤΑΜΑΤΑ: Βλάχος, Σιαδήμας, Μαυρίδης, Δημούδης (46' Κουκάι), Μανωλόπουλος, Μπόρας, Δημητρίου, Χρυσικόπουλος, Λέκκας, Σταύρου, Ν. Πέππας (72' Καυγαλάκης).
ΘΥΕΛΛΑ: Θεοφ. Κατσιούλης (80' Πάντος), Οικονόμου, Στάφα (70' Προδρόμου), Τσέλιος, Τασσόπουλος, Ντούνης, Χαρακτίδης, Νικολέας, Αθανασόπουλος, Κατσούγκρης, Αράπης (75' Δημεσπύρα).

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – ΚΟΡΩΠΙ 0–1
Το Κορωπί επέβαλε την ποιοτική του ανωτερότητα και νίκησε τον δυναμικό Νικηφόρο με 1-0, στο γήπεδο Γέρακα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά καλοί στο πρώτο ημίχρονο αλλά κουράσθηκαν στο δεύτερο και δεν παρουσίασαν κάτι καλύτερο. Ο αγώνας Κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης, σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του.
Πάντως στο α’ μέρος κυριάρχησαν, καθώς ο Νικηφόρος ήταν πολύ οπισθοχωρημένος και άφηνε χώρους. Η πίεση στο τέρμα του Φελέσκουρα, γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη. Στο 23’ φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή ο Γιαχάεβ. Και στο 43’ ο Χανιώτης πήρε την μπάλλα πλάγια μέσα στην περιοχή και με κίνηση κλασσικού σέντερ-φορ εξαπέλυσε διαγώνιο σουτ απευθείας στα δίχτυα (0-1).
Ο Νικηφόρος στο ίδιο διάστημα, δεν δημιούργησε σοβαρή ευκαιρία, αφού προσπαθούσε να αναχαιτίσει τους χαφ και τους επιθετικούς του Κορωπίου.
Όμως, στο β’ μέρος, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, χωρίς να φαίνεται ορατή υπεροχή, δεδομένου ότι το Κορωπί έχασε μοναδικές ευκαιρίες (στο διάστημα αυτό) για να διπλασιάσει τα τέρματά του (Πλάτανος, Νούρια, Χανιώτης)! Σε αντεπιθέσεις του Νικηφόρου προς το τέλος του παιχνιδιού, ο Πριονίδης υπέπεσε σε φάουλ και απεβλήθη αφού είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα (85’). Μετά την εκτέλεση του φάουλ, δημιουργήθηκε ευκαιρία για την ισοφάριση αλλά πρόλαβε ο Ματσάγγος μπροστά από τον τερματοφύλακά του κι έδιωξε σε κόρνερ. Ήταν η πιο επικίνδυνη επίσκεψη του Νικηφόρου στα καρέ του Κορωπίου.
Καλή η διαιτησία του Αντ. Βλάχου, αν και απέβαλε τον Πριονίδη με καθυστέρηση και κατόπιν υποδείξεως του σωστού βοηθού Μήταρη. Σωστός και ο βοηθός Κυριακόπουλος.
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ: Φελέσκουρας, Ρίζος, Τσιριγώτης, Καραΐνδρος, Γαλανόπουλος, Παπαβασιλείου, Ντεντέι (33' λ.τρ. Παππάς, 46' Δημητριάδης), Δελμαδώρος (73' Ν. Καλούδης), Σαρέλλης, Δούβος, Οκόνο.
ΚΟΡΩΠΙ: Μιχάλης, Λυμπερόπουλος, Πάντου, Πριονίδης, Ματσάγγος, Ρεντζής, Πλάτανος, Αλεξίου (89' Κερμέζο), Χανιώτης, Β. Γιαχάεβ (84' Μαρινάκης), Νούρια (68’ Σπηλιόπουλος).

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ – ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 1–0
Με μεγάλη δυσκολία νίκησαν τα Γλυκά Νερά στο γήπεδό τους τον Παλληνιακό 1-0. Οι γηπεδούχοι που κάνουν πορεία πρωταθλητισμού, χρειάσθηκε να καταβάλλουν εντατική προσπάθεια για να καταφέρουν να βρουν τρόπο σκοραρίσματος στον κακό αγωνιστικό χώρο (γεμάτο λάσπη), και να ξεπεράσουν την ικανότητα και μαχητικότητα του Παλληνιακού.
Κορυφαίος του παιχνιδιού και πολύτιμος σκόρερ των Γλυκών Νερών αναδείχθηκε ο Λούσιο Ντε Ντέους, ο οποίος στο 68' ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτυ (το έκανε ο Καλούδης) και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Από την πλευρά του Παλληνιακού, ο Κοβάνης είχε στα τελευταία λεπτά ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά το γήπεδο δεν τον βοήθησε…
Μέτρια η διαιτησία: Παπαδιώτης – Γκούβας, Δατσέρης.
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ: Τσούκας, Λάβδας (70' Μαστορόπουλος), Ρωμαντζάς, Μιχαλόπουλος, Κοντζιάς, Βάρδας, Νάνος, Τσαουσάι (46' λ.τρ. Τετώρος), Μουτζακάς, Κουτρομάνος (43' λ.τρ. Γάσπαρης), Ντε Ντέους.
ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Αραχωβίτης, Κούσης, Νάκου, Καλούδης Κοκκινάκης, Ελ Γκαμάλ, Καββαδίας (70' Καραγιάννης), Κούνας Κοβάνης, Καρπούζης (77' Μαυράκης), Κυριόπουλος.

ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ 1–1
Η γηπεδούχος Λαυρεωτική έπαιξε για την νίκη και παραχώρησε τελικά ισοπαλία 1-1 στον δυνατό αλλά όχι πολύ αποτελεσματικό Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου, που άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στην μάχη για να διατηρηθεί σε τροχιά ανόδου.
Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν συγκροτημένο σύνολο και στο 42’ είχαν δοκάρι με τον Κοντογιάννη. Το 1-0 σημειώθηκε στο 60’ μετά από εκπληκτική σέντρα του Τσιριγώτη και άψογο τελείωμα του Μιχαηλίδη.
Οι φιλοξενούμενοι που πήγαν να παίξουν στο Λαύριο με ψυχολογία νικητών, περιορίσθηκαν στην προσπάθεια να ισοφαρίσουν. Το πέτυχαν στο 77’ με εύστοχο κτύπημα πέναλτυ του Βαζέχα.
Η Λαυρεωτική ήταν ανώτερη, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του παιχνιδιού.
Εξαιρετική η διαιτησία: Λάμπρου – Τσαλίκογλου, Σπυρόπουλος.
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: Λάμπρος, Παπακωσταντίνου, Μιχαηλίδης (83' Σέμπρος), Πώχος, Παντελιάς, Χάλαρης, Μακρής, Α. Γιαχάεβ, Ασλάνι (90' Μιχαλόπουλος), Κοντογιάννης, Τσιριγώτης (80' Κ. Παπαδόπουλος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χανδρινός, Μπαλωμένος (80' Πλατσιώτας), Σκόρδας, Βιδάλης, Μπερμπάντης, Ιατρού (46' Τσουμάνης), Αρκουμάνης, Παπαγεωργίου (56' Μπαρούνης), Ζυγούρης, Βαζέχα, Χρ. Τσεβάς.

ΜΑΡΚΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 0–0
Ελαφρώς καλύτερος ο Ολυμπιακός Λαυρίου πήρε «λευκή» ισοπαλία (0-0) από την αγωνιστική Μαρκό, στο γήπεδο Καλυβίων (επειδή γίνονται έργα στο στάδιο του Μαρκοπούλου).
Το παιχνίδι είχε αρκετές φάσεις και οι τερματοφύλακες πραγματοποίησαν εντυπωσιακές αποκρούσεις, κρατώντας τελικά ανέπαφες τις εστίες τους…
Στο α’ μέρος η Μαρκό είχε δύο ευκαιρίες να σκοράρει, με προσπάθεια και σουτ του Κάλη που απέκρουσε ο Κύρκος η πρώτη, και με σουτ του Σιδέρη μόλις άουτ η δεύτερη.
Ο Ολυμπιακός είχε 3 τελειώματα (ένα στο πρώτο και δύο στο β’ ημίχρονο) που απέκρουσε με εξαιρετικές επεμβάσεις ο Γερογιάννης.
Γενικά, η εντύπωση που έμεινε στους θεατές του αγώνα, ήταν ότι οι φιλοξενούμενοι ήθελαν περισσότερο την νίκη αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν για το καλύτερο και πήραν αυτό που τους άξιζε.
Διαιτητές: Μπερέτας – Δ. Τζαφόλιας, Β. Γαλάνης.
ΜΑΡΚΟ: Γερογιάννης, Πατσαούρας, Σιδέρης (65’ Βοροκλινιώτης), Κωστής, Λάππας (75’ Μπάστας), Κάλης, Γαλάνης, Δημητρίου, Ραβανός, Μουσαράι, Ζαφειρόπουλος (50’ Ζώκος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.: Κύρκος, Βαφειάδης, Κουρτάνοβιτς, Τσίκλος, Πάνου, Χύκα (75’ Χρήστου), Μπεργιάννης (65’ Τσιώλης), Παπαγεωργίου, Κουιμτζής, Παράσχος (34’ Βελετάκος), Έλενας.

ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ 2–0
Η Μάχη επικράτησε με «επαγγελματικό» τρόπο του Κρυονερίου, που «κόλλησε» στον κακό αγωνιστικό χώρο (με χόρτο) του σταδίου Μαραθώνος.
Το 1-0 πέτυχε ο Σένε στο 32' και το 2-0 ο Μίχας στο 46'. Η γηπεδούχος ομάδα έπαιξε καλύτερα κι επεβλήθη δίκαια. Η αδυναμία του Κρυονερίου να σκοράρει, περιορίσθηκε ακόμη περισσότερο στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με την αποβολή του Δημήτρη Δεσύλλα στο 84'.
Διαιτητές: Ανδρ. Βλάχος – Βιτσεντζάτος, Πολυχρονιάδης.
ΜΑΧΗ: Τσούνης, Καλλιακούδας, Τσέλας (87' Μεταξάς), Πάσσαρης, Καρακοζίδης (88' Παρούσος), Καραλής, Παπασταθόπουλος, Νταής, Σένε, Μίχας, Χατζηεμμανουήλ (78' Αλ. Κοροβέσης).
ΚΡΥΟΝΕΡΙ: Βαμβακάς, Σιατραβάνης (75' Μαλάι), Κολώτας (85' Πέτρου), Δ. Δεσύλλας, Σ. Δεσύλλας, Πέππας, Βλαχάκης, Σταμούλης, Θανασούλης, Μπερμπάντης (46' Χουζούρης), Δρακόπουλος.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ – ΠΡΩΤΕΑΣ 1–0
Ο Πρωτέας επιβεβαίωσε την κακή του ψυχολογική κατάσταση και ο Κεραυνός εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία να κερδίσει ένα δύσκολο παιχνίδι στο γήπεδό του! Οι φιλοξενούμενοι υπέστησαν δεύτερη στη σειρά ήττα αφού δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την αδυναμία τους στα «τελειώματα» των φάσεων. Πολύ περισσότερο που στο γήπεδο της Κερατέας έγινε ουσιαστικά μια λασπομαχία και όποιος πετύχαινε ένα γκολ, φαινόταν ότι θα έπαιρνε και τους βαθμούς της νίκης…
Το παιχνίδι δεν είχε ποιότητα. Οι γηπεδούχοι είχαν στόχο να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν από την συγκεκριμένη συνάντηση και πέτυχαν το «τρίποντο»! Ο Πρωτέας διατήρησε την κατοχή της μπάλλας και τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο, στην διάρκεια του οποίου δημιούργησε μια-δυο ευκαιρίες (πιο σημαντική αυτή του Βασιλείου στο 18’).
Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε και το β’ ημίχρονο. Ο Πρωτέας απέτυχε σε 3 τετ-α-τετ με τον Χαντζαρά (με Μινάι, Παπαντζίμα και Βασιλείου).
Όμως ο Κεραυνός σημείωσε το πολύτιμο τέρμα του στο 86’, όταν ο νεαρός Τζόι Σεΐτι έκανε ενέργεια και ανετράπη στην περιοχή. Ο ίδιος εκτέλεσε την ποινή με καθυστέρηση (γιατί οι διαμαρτυρίες των παικτών του Πρωτέα διήρκεσαν δύο λεπτά) και διαμόρφωσε το 1-0.
Στην εκπνοή (90’+) οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πάλι έντονα, γιατί ο διαιτητής δεν έδωσε και σ’ αυτούς πέναλτυ, σε φάση παρόμοια με εκείνη της ανατροπής του 86’ και πρωταγωνιστή τον Παπαντζίμα.
Γενικά, οι διαιτητές (Ζαχαρόπουλος – Κυριακόπουλος, Αχ. Παπαδόπουλος) είχαν δύσκολο έργο με την δυσπιστία παικτών, παραγόντων και οπαδών αλλά και τον κακό αγωνιστικό χώρο.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Χαντζαράς, Ελευθερίου (75’ Μαγγανάς), Μπρότσι, Μεγαγιάννης, Κετέογλου, Πρίφτης, Ρώμας, Μπουτσάι, Εφραιμίδης (69’ Πάλλης), Σεΐτι (90’ Πελεκάνος), Κατσίκης.
ΠΡΩΤΕΑΣ: Θωμόπουλος, Μακροδημήτρης (77’ Τσούνης), Σταμόπουλος, Μπούσκος, Ποστόλης, Κατσούλας, Βασιλείου (68' Πατρινός), Μινάι, Μαραγκός, Παπαντζίμας, Μαμάκος.

ΔΟΞΑ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – ΚΟΥΒΑΡΑΣ 1–2
Με δύο γκολ του Πλάκα, το ένα μόλις από το 2’ λεπτό του αγώνα, ο Κουβαράς νίκησε 2-1 την αναποτελεσματική Δόξα, μέσα στο Κορωπί. Ο αιφνιδιασμός του 0-1 επηρέασε τους παίκτες της γηπεδούχου ενώ έδωσε εμπιστοσύνη στις κινήσεις και τις επιλογές των φιλοξενουμένων. Μάλιστα, σε αντεπίθεση του Κουβαρά στο 40’, ο τερματοφύλακας Παππάς βγήκε εκτός περιοχής κι έκανε φάουλ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Ο Παπαθεοδώρου πήρε την θέση του (βγήκε ο Ξεφτεράκης) αλλά το σύστημα της ομάδας αναγκαστικά άλλαξε και με 10 παίκτες, η Δόξα χρειαζόταν διπλάσια προσπάθεια για να ισοφαρίσει.
Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν σίγουροι και δυνατοί. Κατάφεραν να πετύχουν το 0-2 στο 72’ πάλι με τον Πλάκα και ουσιαστικά να «κλειδώσουν» το αποτέλεσμα.
Οι φιλότιμες προσπάθειες της Δόξας απέφεραν στο 83’ ένα γκολ με σκόρερ τον Ψαράκη για το τελικό 1-2.
Διαιτητές: Μανιώτης – Β. Τζαφόλιας, Ντόστης.
ΔΟΞΑ: Παππάς, Θεοχάρης, Μαραγκός (30’ λ.τρ. Ντούνης), Λιούμης, Καζαντζής, Αμπεντινάι, Ντε Σόουζα, Ξεφτεράκης (42’ Παπαθεοδώρου), Μπεχάρι, Ψαράκης, Κουμπέγια (46' Ανδρεάδης).
ΚΟΥΒΑΡΑΣ: Αποστολίδης, Φεϊζούλα, Βανγκέλι (80’ Καρράς), Δημογιάννης, Τζανής, Θαν. Δημητρακόπουλος, Αλεξίου, Χρ. Δημητρακόπουλος (72’ Μοιρασγεντής), Πλάκα, Ζατσελλάρι, Πίστας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money