Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ 3ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ



Από αριστερά: Μπριάκος, Παπαμακάριος, Τζανόπουλος, Μπέτσης (photo: abola.gr)


Μια ιδέα που είχαμε από παλιά και υλοποίησε η διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ υπό τον κ. Παπαμακάριο, ήταν η πραγματοποίηση ενός ενημερωτικού σεμιναρίου, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, για την ενημέρωση και επιμόρφωση αθλητών, προπονητών, παραγόντων και φιλάθλων, που αγαπούν το ποδόσφαιρο και το καλλιεργούν στην Ανατολική Αττική. Κάπως έτσι, άρχισε προ τριετίας να οργανώνεται το Ετήσιο Σεμινάριο της ΕΠΣΑΝΑ, το οποίο έγινε κι εφέτος –για τρίτη συνεχή χρονιά- στο γνωστό ξενοδοχείο της Αττικής Οδού, την Δευτέρα 15/12, με την σύμπραξη του Συνδέσμου Προπονητών Ανατολικής Αττικής (ΣΥ.Π.Π.Α.Α.).
Πολλοί προπονητές και παράγοντες παρακολούθησαν τις σχετικά σύντομες αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ειδικών. Σημαντικότατος αριθμός παραγόντων από ομάδες της ΕΠΣΑΝΑ παρευρέθησαν στις ομιλίες, ενώ πολλοί προπονητές παρακολούθησαν με προσοχή τις σεμιναριακές (πανεπιστημιακού επιπέδου) εισηγήσεις των ομιλητών.
Μια ημερίδα, στην διάρκεια της οποίας ακούσθηκαν εισηγήσεις και τοποθετήσεις, με κύρια θέματα την πρόληψη και καταστολή της βίας, την αθλητιατρική και την ενημέρωση για το ποδόσφαιρο στις ηλικιακές ενότητες των υποδομών. Την βασική οργανωτική επιμέλεια (κατόπιν συνεργασίας με παράγοντες της Ένωσης) είχε ο εκπαιδευτής Ε.Π.Ο., προπονητής uefa-pro και επικεφαλής προπονητής αναπτυξιακού πλάνου προεθνικών ομάδων ΕΠΣΑΝΑ Μιχάλης Κατσίμπρας. Το πιο σημαντικό ήταν ότι όλοι όσοι παρακολούθησαν τα θέματα της ημερίδας, συμμετείχαν ενεργητικά, γεγονός που σημαίνει ότι έγιναν θετικοί αποδέκτες των θεμάτων ώστε να προσφέρουν κάτι περισσότερο στο άθλημα και να βελτιώσουν το επίπεδο του ποδοσφαίρου της περιοχής.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Γιώργος Παπαμακάριος άνοιξε τις εργασίες του σεμιναρίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την παρουσία των ερασιτεχνών παραγόντων και ευχαριστώντας τους ομιλητές από την ΕΠΟ. Ιδιαίτερα τον Θανάση Μπριάκο, που βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες κοντά στην Ένωση (είχε διδάξει μια εβδομάδα νωρίτερα τους τοπικούς διαιτητές).
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής Μιχάλης Τζανόπουλος (είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ’ εθνικής κατηγορίας), τίμησε την εκδήλωση με ομιλία, που είχε σχέση με την βία, ως σύγχρονη μάστιγα του ποδοσφαίρου. Αναφέρθηκε στις παραμέτρους που προκαλούν την βία στα γήπεδα και προσέφερε λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος, δεδομένου ότι -όπως τόνισε- το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει και να μην δημιουργεί αντιπαλότητες που είναι διακριτές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Ο υπεύθυνος επιμόρφωσης και εκπαίδευσης διαιτητών της ΕΠΟ Θανάαης Μπριάκος, ανέλυσε με σαφήνεια τον τρόπο διαχείρισης της έντασης που δημιουργείται τόσο μέσα όσο κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Ένα δύσκολο θέμα, που πολλές φορές μεταφέρει στην εξέδρα εκνευρισμό και επεισόδια! Ζήτησε από παράγοντες και προπονητές να επιδεικνύουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση, να βοηθούν τους διαιτητές στο έργο τους, ώστε να ολοκληρώνονται οι αγώνες χωρίς συμβάντα και εντάσεις, που δεν ωφελούν κανένα και βλάπτουν το ποδόσφαιρο.
Επίσης, ο αρχιδιαιτητής Ηλίας Ντάφλος μίλησε εκ μέρους της Επιτροπής Διαιτησίας, κι έκανε αναφορά στην «δημιουργία» ενός διαιτητή, που χρειάζεται χρόνο και συνεχή επιμόρφωση. Ζήτησε να αντιμετωπίζονται -ειδικά οι νέοι διαιτητές- χωρίς προκατάληψη, δεδομένου ότι «ουδείς αλάνθαστος»!
Στο τέλος του α’ κύκλου ομιλιών, ο κ. Παπαμακάριος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον κ. Τζανόπουλο (με τον οποίο συνεργάζεται ως μέλος στην Επιτροπή Πρωταθλήματος Γ’ εθνικής) και στον κ. Μπριάκο. Παρόντα στην ημερίδα ήταν όλα τα μέλη του Δ.Σ. πλην των κ.κ. Ρούσση και Πέππα. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Τσεβάς είχε, ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, εγκάρδια συζήτηση με τον κ. Μπριάκο.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ανατολικής Αττικής Γιώργος Συναδινός, χαιρέτισε την εκδήλωση και τόνισε την ικανοποίηση των μελών του Συνδέσμου για την συνδιοργάνωση του Ετήσιου Σεμιναρίου, περιμένοντας την λειτουργία της Σχολής για την απόκτηση του διπλώματος uefa C.
Οι πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις της ημερίδας έγιναν από τους παρακάτω ομιλητές:
- Ο δημοσιογράφος Γιάννης Μαυρόπουλος, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει θέμα για τον ρόλο των ΜΜΕ στην πρόληψη και καταστολή της βίας στο ποδόσφαιρο.
- Ο ψυχολόγος–γυμναστής Θωμάς Χατζής, μίλησε πολύ ωραία για την εξάλειψη του συναισθηματικού πόνου στον αθλητισμό.
- Ο χειρουργός ορθοπαιδικός δρ. Νίκος Πισκοπάκης, ενημέρωσε για τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές και τον τρόπο αντιμετώπισης των αθλητικών κακώσεων.
- Ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Ψαρογιώργος, ανέλυσε τις σύγχρονες μεθόδους φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων.
- Ο εργοφυσιολόγος Γιώργος Βαβέτσης, έδωσε το επιστημονικό στίγμα της εργοφυσιολογίας και τον ρόλο της στην διαμόρφωση αγωνιστικού προφίλ στον σύγχρονο ποδοσφαιριστή.
- Ο επικεφαλής προπονητής αναπτυξιακού πλάνου προεθνικών ομάδων ΕΠΣΑΝΑ Μιχάλης Κατσίμπρας, μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων υποδομής, τις λεγόμενες αναπτυξιακές ηλικίες, τους προπονητές του χώρου αυτού στο παρελθόν και το παρόν.
- Ο προπονητής uefa-pro Σάκης Τσιώλης και ο γιος του προπονητής uefa A–αναλυτής αγώνων Βαγγέλης Τσιώλης, αναφέρθηκαν στο σύστημα και την τακτική του σύγχρονου ποδοσφαίρου.
Υπήρξαν πολλές επώνυμες παρουσίες παραγόντων και προπονητών στο σεμινάριο, όχι μόνο από την Ανατολική Αττική αλλά κι από άλλες περιοχές.
Με την ευκαιρία, η ΕΠΣΑΝΑ βράβευσε για την προσφορά τους παλιές δόξες του ποδοσφαίρου. Τον Κώστα Ελευθεράκη, τον Βαγγέλη Βλάχο, τον Χουάν Ραμόν Ρὀτσα, τον Νίκο Πανταζή, τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, τον Στέλιο Σεραφείδη, τον Τάκη Γκώνια, τον Άγγελο Μπασινά και τον ιατρό δόκτωρα Νίκο Πισκοπάκη. Τον συντονισμό των ομιλητών του σεμιναρίου είχε ο δημοσιογράφος Νίκος Δελαγραμμάτικας.

Μιχάλης Κατσίμπρας και Σάκης Τσιώλης (photo: abola.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money